Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1897. Prázdninový výlet plachetnicí se pro osm chlapců z prominentních novozélandských rodin změní v boj o přežití. Osudným se jim stane nález láhve se vzkazem a následná záchrana dvou trosečníků. Jeden z nich má u sebe mapu ostrova, na kterém se údajně skrývá poklad nebývalé hodnoty. (mibara)

Recenze (92)

Gig 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tenhle seriál miloval. Vždy když jsem zaslechl z televize ono: "Vzhůru na palubu, dálky volají....." v podání výborného Karla Černocha, tak mě to přikovalo na gauč. Ač jsem knížku měl přečtenou snad desetkrát, tak jsem hltal každou minutu dobrodružství party kluků. Z dalších výborně zpracovaných Verneovek ve formě seriálu, které tenkrát běžely v Magionu a Veze bych doporučil: Děti kapitána Granta, Tajuplný ostrov, Matyáš Sandorf. ()

Stauff

všechny recenze uživatele

Seriál si pamatuji z dětství. Tehdy mě uchvátil a tak jsem ho dnes pustil svému sedmiletému synovi. Je jím naprosto nadšený, takže asi bude pro tuto věkovou skupinu výborný. Mě ale zarazil ten nejpříšerněší dabing, jaký jsem kdy slyšel. Opravdová hrůza. Z nostalgie nehodnotím, ten dabing mě fakt odrovnal. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Zcela priserne herecke vykony znicuji skvelou predlohu, 80 procent opravdu objektivne neni namiste. Kdyz to srovname s jimymi piratskymi serialy te doby, tak tohle je proste slabota a pomerne nuda. ()

rysafi 

všechny recenze uživatele

V jedné hvězdě obsaženo: loď, kamera (kompozice), Willcox a sextant :D, kapitánova dýmka. Nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, ale za víc jak * to určitě nestojí. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit podle vzpomínek malého kluka, tak by to byl plný kotel, ale viděno očima dospěláka ten seriál v něčem dost zaostává. Herecké výkony jsou mizerné, pokud seriál navíc sledujete s tím novým příšerným dabingem, je celkový dojem dost otřesný. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, kde jsem si měl jen uchovat to nadšení z dětství, kdy to byla naprostá bomba a kdy jsme to všichni doslova hltali a nekoukat se na to v dospělosti. Dneska už prostě nemohu nevidět to neskutečně prkené herectví a to, jak je to naivně natočené s nulovým smyslem pro elementární logiku. Budu muset oprášit knihu, abych minimálně zjistil, kde tam kluci měli žehličku. Ale za tu nostalgii přidám tak 2.5 hvězdičky. Nezkoumal jsem, jestli existuje více verzí, ale ta verze, co jsem stáhl, měla naprosto otřesnej dabing, ale snažil jsem se to do hodnocení nezahrnovat. ()

yarghoul 

všechny recenze uživatele

Další nostalgie z dětství. Úvodní písnička ve mě doteď evokuje to nadšení, zaujetí a těšení se na další díl. Kde je takovýmhle seriálům konec... :( ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí, který jsem stejně jako všichni v té době hltal plnými doušky. S odstupem času už to není tak úplně cool, ale "Vzhůru na palubu" a Kája Černoch tomu dodává i po letech ten správný šmrnc... ()

uncle 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Monologem . Pustil jsem kousek dabingu a to je jedním slovem katastrofa....nic tak strašnýho jsem ještě neslyšel..... Dá se vůbec někde sehnat původní české znění? ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na dobu vysílání zrůžoví víc, než jaká je kvalita seriálu. Děj plyne jak vlnky na klidném moři - vytrvale ale pomalu. Originální zvuk neznám a dabing je podprůměrný. Co mi utkvělo je ústřední melodie a zpěv Karla Černocha. Knížku Julese Verna jsem četl v dětství a zdála se mi víc strhující. Už během počátečních seriálových dílů jsem si říkal, jak se neunudit 6 týdnů na moři - místo prázdnin bohatých novozaélanďanů v prostředí bazénů, kurtů a dívek. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Nostalgická úvodní znělka Karla Černocha byla zárukou,že se přestalo zlobit a jako přikovaní jsme koukali na úžasná dobrodružství francouzských chlapců. Nezapomenutelné okamžiky,které jsou kouzlené pro dětské duše. ()

Cycake 

všechny recenze uživatele

Mela jsem ho moc rada, uprk v nedeli odpoledne od babicky, abysme ho stihli, ale pamatuji si jen lod, trosecniky a hodne kluku - jo, a samozrejme lahev ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Jedna * je pouze z čisté nostalgie a druhá * za úvodní písničku. Pro dětského diváka, vyrůstajícího prakticky jen na dětské tvorbě východního bloku, šlo ve své době o jisté zjevení. Nedávno jsem měl možnost vidět část seriálu po "mnoha a mnoha letech" znovu a vskutku musím říct, že pro současného diváka je zvolný způsob filmového vyprávění víc jak zastaralý, prakticky nekoukatelný. ()

ellysium 

všechny recenze uživatele

Tento šestidílný seriál patří k těm,které jsou udělány velice kvalitně a originály,které doma vlastním jsou vynikajicí,co se týče dabingu.Skvělá podívaná,výborný seriál... ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Z té černobílé televize jsem cítil vůni moře. Doteď mám chuť si dát kapku brandy s vodou a jít štípat dřevo. A také souhlas s Gimlim. Karel Černoch zní i v mém srdci. A jeden čas jsem to měl i jako zvonění na telefonu. A to prosím asi cca v 35 letech :-) ()

Reklama

Reklama