Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť, úžasná art direction a triky. A dobrá atmosféra. Ale príbeh sa moc neposunul a veľa sa toho nestalo. Tvorcovia stavajú na hororovom feelingu. Takže pre mňa opäť medzi 3* a 4*. Ale prekvapivý záver to vytiahol na 4*. Stále čakám niečo epickejšie, tak uvidíme kedy (a či) to príjde. A Bella Ramsey mi začína prirastať k srdcu - super to baba hrá. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako človek, ktorý hru hral, keď bola vydaná, už po dvoch epizódach môžem bez pochýb povedať, že táto adaptácia bude mať minimálne 9,0/10. Klikeri sú dobre stvárnení, herecké výkony sú dobré, kamera, zábery sú jednoducho fantastické. VFX, CGI to všetko je dobre urobené. HBO vložilo peniaze do správneho koňa. Vďaka PlayStation a HBO za adaptáciu tohto príbehu, pretože ak bude táto druhá epizóda dobrá a s vedomím toho, čo sa bude diať ďalej, môžem len povedať, že to bude veľkolepé. Skutočne závidím ľuďom, ktorí nevedia, čo sa bude diať. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistá práce. Joel s Ellie ve své pouti možná popošli sotva pár metrů, pronesli minimum slov, ale hlavním hrdinou druhé epizody se stal širý, polopustý svět, který ohromuje šířkou a uchvacuje detaily. Jsou za tím nekonečně hodiny lidí od trikových studií, kteří tímto posunuli benchmark diváckého opojení na novou úroveň. Vzhledem k obsáhlosti materiálu je TV formát nutnost, 50“ obrazovky jsou však pro tento vizuální masterpiece málo. À propos, celá pasáž v muzeu je jedna velká žánrová paráda. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začiatok epizódy bol trochu zbytočný, ale len pre toho, kto aktuálne nesleduje teórie divákov. Avšak ja ich sledujem a preto mi prišiel tento pay-off dobrý a vieme, že fanúšikovia mali o pôvode nákazy pravdu. Pre mňa je to dobré zistenie, pretože v hre ten pôvod až tak konkretizovaný nie je. Trošku mi tu chýbalo viac toho prehľadávania budov kvôli zásobám, ale to je len taká drobnosť. Na toto majú do budúcna dosť priestoru. Páči sa mi, že sem napriek situácii pridali aj štipku humoru. Ale tie scenérie a prostredie je zvládnuté bravúrne a opäť tu boli scény akoby vystrihnuté z hry so živými hercami. Tých pomrknutí na hráčov tu máte plno. Dozvedáme sa viac o fungovaní tohto postapo sveta a Joel, Tess a Ellie pokračujú na miesto určenia.  Začína sa tu trochu prejavovať vzájomná chémia medzi Joelom a Ellie, tak ako to poznáme z predlohy. Hľadajú si k sebe cestu. A musím povedať, že záver na mňa zapôsobil emočne silnejšie ako keď som to hral. Máte tu aj pay-off momenty v rámci tejto epizódy ako takej a aj z predošlej časti a tvorcovia vedeli čo, ako a kedy majú divákovi naservírovať. Prvé stretnutie s nakazenými, konkrétne s clickermi, ktorý vás nevidia, ale len počujú a orientujú sa cez echolokáciu, bolo fantastické. Bolo to oveľa desivejšie a napínavejšie ako v samotnej hre. A tie zvuky a ich pohyb, no krása. Ako keby som sa vrátil do roku 2013 k mojej starej dobrej PS3. Neviem sa dočkať ďalšej časti. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně doufám, že tyhle flashbackové úvody budou na začátku každého dílu. Protože díky tomu si nepřipadám, že je to fikce, ale koukám na možnou budoucnost. Jak to vyřešíme? V seriálu mají dost velký koule a nápad je, ať tam hodí bombu a tím se to zastaví. No, v reálném světě musí stačit jenom absolutní izolace... ***** A jak to jde s dějem? Byla jsem učarovaná tím, že v druhém díle jsme se sice moc daleko neposunuli, a to jako informacemi, místem, tak i zatvrzelými hlavami. Přesto jsem myslela hned v několika scénách, že by se ve mně krve nedořezal. A i kdyby nakonec žadný kontaktní střet nebyl (jako byl, no), atmosféra byla úplně ááááá. Druhý díl opět perfektní  :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama