Reklama

Reklama

Salamandr

  • USA The Salamander (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný důstojník kontrarozvědky na stopě příprav fašistického převratu... Salamandr je prvním a zároveň posledním filmem, na němž se jako režisér podílel Peter Zinner, známý filmový střihač. Napínavý politický thriller natočil Zinner podle stejnojmenného románu Morrise L. Westa. Hlavní postavou je odvážný plukovník kontrarozvědky Matucci, pověřený vyšetřováním záhadné smrti náčelníka generálního štábu, které ho zavádí do podhoubí neofašistického hnutí... Kromě dramatického příběhu plného napětí a vzrušení nabízí film i renomované herecké obsazení – vedle Franca Nera, který ztvárnil roli plukovníka Matucciho, si ve filmu zahráli i Anthony Quinn, Claudia Cardinalová, Martin Balsam, Eli Wallach a další. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasické “Taliansko”. Nie len v ich manželstve, ale aj vo filmoch sa preháňa tak, že človek žasne nad tou neuveriteľnou naivitou. Sú pasáže, ktoré nesmierne ohúrili, no sú scény, pri ktorých sa možno akurát tak za hlavu chytať. Počas sledovania tohto snímku ma napadla jediná vec, a to: ako sa vekom postupne mení vnímanie človeka, pričom v prípade “Salamandra”, som musel nie len oči zakrývať, ale doslova hlavu do piesku schovať. Je to škoda, no bolo to dobou, kedy dobrý film (pre niektoré krajiny), niesol v prvom rade známky vsuviek “mimo reality”. No a samozrejme nechýba nenaplnená romanca, tak aby to bolo dostatočne “nasladené” aj pre ženské pokolenie. Šablóna za šablónou, priehľadné, neprekvapivé, proste pre moje očakávanie - nedostatočné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný film s nadprůměrným obsazením. Až na ochotnického Franca Nera, který nepůsobil vůbec věrohodně. A navíc ten jeho mluvený projev. Nerova postava totiž děj Salamandra vlastně vypráví, a proto se dočkáme řady knižních monologů pronášených mimo obraz. Jenže ty monology Nero recituje stylem žáka páté třídy, který s nechutí předčítá svoji slohovou práci spolužákům. Pokud tedy můžu radit, přepněte na český dabing, neboť DVD skrývá ten původní československý, kdy Nera výtečně namluvil Luděk Munzar a Anthonyho Quinna perfektní Miroslav Macháček (mimochodem odpůrce dabingu).__P.S. Ani se raději nerozepisuji o směšné scéně mučení nebo mdlých scénách, které měly být akční.__P.P.S. Jerry Goldsmith pochopitelně skvělý. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jediny film rezisera Petera Zinnera, ktory som videl. Tematicky ide o vysetrovanie vrazd, ktore smeruju hodne vysoko do politiky. Filmu suverenne vladnu Franco Nero /Django 1966, Tristana a neskor aj Tarantinov Django Unchained/, Anthony Quinn /Viva Zapata, La Strada a Lawrence z Arabie/, zo zien treba spomenut Sybil Danning /Tri Musketyri 1,2/ a Claudiu Cardinale / 8 1/2, Le Ruffian, Tenkrat na Zapade/. Film bol u nas uvadzany hodne neskoro v hodine duchov, a uz chapem, ma to par fakt silnych scen, pre ktore sa ale film oplati si pozriet. Tempo je ovsem hodne pomale, ako aj pomaly je styl vypravania tuna a reziser ma vo filme par hluchych scen a prazdnoty, kedy sa fakt nic nedeje : 74 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tohle DVD mám už dlouho až teď jsem se na něj podívala i když film přišel do českých kin hned po natočení ,u pokladen byly fronty na lístky.Vyprodáno na několik promítání dopředu.Na tu dobu dobře udělaný film .V dnešní době jsou některé scény úsměvné.třeba když je malý Fiat pronásledovaný velkým Mercedesem.A čím menší herecká role, tím afektovanější výstup - tak moc se snažili ve stínu velkého Quinna.Dobrá zápletka s jednoduchým scénářem. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Tak uz muzu rict, ze jsem videl dobry film s Francem Nerem ;]] Je pravda, ze puvodni zaminka vyhledani vraha generala se pomerne zahy zameta pod koberec a hlavni hrdina se timto sebe sama hrube kompromituje, ale to prece nevadi, protoze zbytek filmu je taky zajimavy. A to vubec ne kvulik zde tak vychvalovanemu muceni. Je to zkratka velmi svizne natocena akcni kriminalka, kde se docela umira a snad by mohla byt i docela aktualni. Pravda ten rozpocet a hvezdy nasypane do snimku meli jeste na vic, ale i tak jsem se u toho vyborne pobavil. A ten Simon nebo Matous, co se tam mihne je opravdu precenovana postava... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama