Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

mm13 

všechny recenze uživatele

Dobré, skoro až také dobré, ako to najlepšie z onej slávnej doby. Znepokojujúca atmosféra, kopiace sa podivnosti, preludy, pochybnosti o duševnom zdraví... Koktejl ako sa patrí, zdobený neskutočne krásnou hlavnou hrdinkou (čo výrazne násobí empatiu a nemyslím, že len z pohľadu chlapa) a pointou, ktorá nepotrebuje šokovať, pretože dej síce vysvetlí bez jedinej medzery, hlavne však zanechá v hlave otáznik, či je to takto (z pohľadu ľudského červa) vlastne v poriadku... a to asi ťažko. Až som sa naštval, čo môj zážitok ešte umocnilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh kočíruje striedma réžia a v mnohých prípadoch to zaváňa nudou, ktorú si divák môže krátiť počítaním vtedy, či v budúcnosti slávnych hercov, a že je ich tu neúrekom. Občas svitne na lepšie časy ( strašidelná scéna s otcom hlavnej predstaviteľky, záver ), ale sú to len krátke zastávky. A zo začiatku to vyzeralo naozaj sľubne. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna ze zapomenutých perel z konce 70.let! Sentinel je přesně onen typ hororu, který velmi pomalu a pečlivě nabaluje zlověstnou atmosféru, která graduje ke kulervoucímu finále! Krásná a překrásná Cristina Raines v roli topmodelky postupně upadá do víru halucinací a děsu, aby postupně odhalila tajemství a podivné okolnosti dějící se v pohádkově zařízeném bytu. Zkrátka se jedná o příběh ve kterém se v průběhu začnou vynořovat čím dál podivnější situace a vše nasvědčuje tomu, že něco s bytem a nájemníky není v pořádku. Dnešnímu divákovi možná některé situace vyčarují lehké úsměvy, ale tyhle dobové šmakulády mi spíše navozují slast, která je u těchto starších snímků převelice kouzelná. Kupodivu zde narazíte také na herecký výžblebt od populárního Jeffa Goldbluma, který byl na počátku své kariéry a také fogyho kung-fu legendy Davida Carradine, vlastním jménen John. Ale to spíš jen tak pro zajímavost. Sentinel jsem sice v krátkém horizontu viděl dvakrát a je pravda, že napodruhé jsem se tolik nebavil jako prvně, přesto ho mile rád nechám nadhodnocený v plném počtu, protože si takové ocenění plně zasluhuje. Mystery-atmo-hororo-žrouti do něj! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ti, co přirovnávají The Sentinel k Rosemary má děťátko nebo Přichází satan!, museli být dočasně nepříčetní (nebo posedlí), jinak si to neumím vysvětlit. Přiběh není nezajímavý, ALE neobratná režie, velice špatné herecké výkony, nulová atmosféra a velmi nevhodná hudba mi opravdu žádný silný zážitek zprostředkovat nedokážou. P.S. Ale abych nebyl jen negativní, masturbační výstup Beverly D´Angelo a přehlídka budoucích i bývalých hvězd náladu trochu zlepší. :o) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Staré pověsti křesťanské jsem měl vždycky rád. A i proto se u mě Sentinel dočká vysokého hodnocení, ale to předbíhám. Líně plynoucí příběh zpočátku vůbec nenaznačuje směr, kterým se nakonec vydá a i žánrově bych ho těžko zařazoval. Na drama se tam nic neděje a nic jiného mi to nepřípomínalo. Tak tedy žánrově nepostižený film se v jistém velmi vydařeném a silně hororovém okamžiku překulí do mysteriozní napínandy, aby v závěru vychrstl na diváka to nejlepší z křesťanských pohádek. Hororu bych uvítal i víc, ovšem ten závěr mi vynahradil úplně všechno. Nehrát tam ale ta uhrančivá uspávačka hadů Rainesová, její kobrou bych chtěl být, ta undefined část by byla kapku víc k nevydržení. No jo, ale ty pohádky, jasně, že minimálně za čtyři. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)

Reklama

Reklama