Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela nudnej horor, kterej oplývá akorát pěknou atmosférou těch 70tých let a asi dvěma děsivějšíma scénama, což mi ale přijde dost málo, kór když to mělo hodně velkej potenciál, soudě podle těch pár solidních scén, kterýma tvůrci nechali aspoň na chvilku vzpomenout na žánr hororu. Ale abych jen nekritizoval, tak dobrej nápad bylo i použití opravdových mrzáků, působilo to hodně dobře a zjímavý je i herecký zastoupení ve kterým je spousta známých a hrozně mladých herců jako naříklad Jeff Goldblum, Christopher Walken a nebo z těch starších Eli Wallach a Burgess Meredith z Rockyho, ale víc toho tenhle film už fakt nenabídne ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým zo začiatku to vyzerá ako klasický napínavý 70s satan horor, ku konci sa to zmení na smiešnu frašku s afektovanými hercami a banálnymi dialógmi. Nemožno sa ubrániť dojmu, že film vykráda Rosemary's Baby. Základnú schému dopĺňa o niekoľko zaujímavých línií. Problém je v réžii, vo filme sú minimálne dve odhalenia, ktoré by mohli pôsobiť zaručený liek na ospalosť, no kvôli mizernému prevedeniu vyšumia do ovzdušia. Vrcholom je záverečná pointa a celkovo finále, ktoré je smiešne a je úbohé, že režisér musí strašiť telesne postihnutými ľuďmi. Nakoniec je najzaujímavejším casting, kde sa v drobných rolách predvádza viacero budúcich hviezd, no do pamäti sa vryje len masturbujúca/nahá/lesbická Beverly "Griswold" D'Angelo. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atmosférická podívaná, jež mi v několika silných momentech připomněla nedávný HOUSE OF THE DEVIL. Rozlehlý dům, náboženské motivy, paranoia, strach. Snímek se hodně opírá o herecké osazenstvo v čele s Chrisem Sarandonem a Cristinou Raines, co nejenže dobře hraje, ale vyniká svým překrásnym úsměvem. Zajímavé obsazení je i ve vedlejších rolí: Jeff Goldblum, Christopher Walken, Tom Berenger nebo se tu ve své první filmové roli představí masturbující Beverly D´Angelo. Ze začátku některé nejasnosti začínají zapadat do sebe a postupně to celé graduje docela šíleným způsobem. Závěrečné panoptikum znetvořených lidí coby démonů dokáže i dneska pěkně nahnat strach. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, tohle je laskominka v podobě oldschool haunted house hororu, které je středobodem půvabná Cristina Raines a jeden starej barák v Brooklin Highs. Co se týče Rainesky, tak té se začnou dít hned po nastěhování pěkný haluze, a to ne jen tak jaký, protože v domě zažívá doslova paralelní svět. Taky si musím na její adresu postěžovat, protože při jejích lekacích scénách a jejím řevu jsem se nemohl nerozesmát. Prkno jedno! To je ale snad jediná chybička, kterou jsem zaregistroval, takže když přihodím klady jako masky, hudbu, herecké výkony a to, co se odehraje na konci, nemám problém s tím si tento kousek vystavit do sbírky na profil. Doporučuju! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)

Reklama

Reklama