Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna ze zapomenutých perel z konce 70.let! Sentinel je přesně onen typ hororu, který velmi pomalu a pečlivě nabaluje zlověstnou atmosféru, která graduje ke kulervoucímu finále! Krásná a překrásná Cristina Raines v roli topmodelky postupně upadá do víru halucinací a děsu, aby postupně odhalila tajemství a podivné okolnosti dějící se v pohádkově zařízeném bytu. Zkrátka se jedná o příběh ve kterém se v průběhu začnou vynořovat čím dál podivnější situace a vše nasvědčuje tomu, že něco s bytem a nájemníky není v pořádku. Dnešnímu divákovi možná některé situace vyčarují lehké úsměvy, ale tyhle dobové šmakulády mi spíše navozují slast, která je u těchto starších snímků převelice kouzelná. Kupodivu zde narazíte také na herecký výžblebt od populárního Jeffa Goldbluma, který byl na počátku své kariéry a také fogyho kung-fu legendy Davida Carradine, vlastním jménen John. Ale to spíš jen tak pro zajímavost. Sentinel jsem sice v krátkém horizontu viděl dvakrát a je pravda, že napodruhé jsem se tolik nebavil jako prvně, přesto ho mile rád nechám nadhodnocený v plném počtu, protože si takové ocenění plně zasluhuje. Mystery-atmo-hororo-žrouti do něj! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tie vzťahy susedské. Modelka má milenca právnika. Fiškál ju prehovára na svadbu, no Alison chce niečo do zálohy. Byt, do ktorého by sa mohla uchýliť, keby to vo vzťahu neklaplo. Lebo uhladený, vždy skvele nahodený lojer má za sebou nie úplne vyjasnenú vzťahovú minulosť (samovražda bývalej manželky). Fotomodelka má tiež za sebou pár pokusov o samovraždu. Prenajme si teda napokon jeden byt v staršom obytnom dome. No už úvodné  návštevy susedov ju presvedčia, že ani tu čosi neklape. Nepríjemne vtieravý starý pán s farebným vtáčikom na pleci a s mačkou a dve postaršie lesby, ktoré sa nehanbia pred ňou explicitne masturbovať a cicmať sa. Do toho slepý starý kňaz, furt čučiaci z okna na ulicu. Šikovne vystavaná hra s očakávaniami diváka začína. Parádne spracovanie korunuje finálna scéna. Ako z podareného kolotočiarskeho domu hrôzy. Poznámka: V čomsi finále pripomenulo Lynchovho Slonieho muža. Akurát, že tu nebol jeden, ale celé slonie stádo! A jaké pamparádne! Haleluja. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající okultní horor, přirovnání k Rosemary´s Baby není zas tak přehnané, jak by se mohlo zdát. Film plyne pomalým tempem - až do samotného závěru se divák dočká pouze jedné, za to však přímo nechutně strašidelné zapamatováníhodné scény. Posledních 10 minut bych si však mohl s klidným svědomím zapsat do seznamu nejlepších hororových sekvencí ever. PS: Mám neodbytný pocit, že tvůrci nedávného House of the Devil se nejvíce inspirovali právě tímto snímkem. Horror movie of the year ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle hororový snímek jsem hodně dlouhou dobu sháněl a poté jsem si ho ještě dlouhou dobu šetřil, než si ho pustím. Vyplatilo se. Pěkně jsem se bavil a vychutnával jsem si povedenou atmosféru satanistického hororu a sympatické obsazení s mnoha známými herci ve vedlejších, dokonce spíš epizodních rolích. Děj je velice znepokojivý a konec snímku dost rozporuplný. Nelze zkrátka jednoduše posoudit, zda je finále pozitivní či negativní. Já mám ale jasno, v kůži hlavních postav bych se určitě nechtěl octnout. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)

Reklama

Reklama