Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Skleni 

všechny recenze uživatele

Tento film mám ako ďalší dôkaz o nehereckých kvalitách Michaela Duglasa. A bohužiaľ aj po režisérskej stránke tento film má veľké medzery. U mňa vôbec žiadny nápad v deji ani po tech. stránke nič moc. Naj. chyba filmu je hlavne tá, že nič vo filme nebudí dojem filmu drahšieho než 100 dolárov. 20% ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Málem čtyři. Fakt dobře natočený thriller s pečlivě vystavěným napětím. Jen ke konci už začíná ztrácet dech a začíná být klišoidní, což mě nakonec dovedlo k rozhodnutí dát jen tři hvězdy. Jinak Douglas je herec neselhávající, Sean Bean jako padouch potěšil a Brittany Murphy výborná. V rámci filmů s tématem "Unesli jsme ti dceru/ženu/někoho jiného tobě drahého/kombinaci zmíněných, dělej co řeknu." se jedná o dost nadprůměrný kousek. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Psychiater musí z duševne ťažko chorej pacientky v krátkom čase vydolovať informáciu X (inak mu kriminálnici zabijú ženu a dcérku), pričom kvôli tomu, že ona vie to, čo oni nevedia (ale chcú vedieť), strávila posledné roky v blázincoch, predstierajúc desať rôznych ochorení, kde jedine bola v bezpečí. Uff, dole klobúk – alebo si ťukať na čelo. Zručný režisér Gary Fleder (ZBERATEĽ BOZKOV) pôsobí dojmom, že do svojho filmu natrieskal všetko, čo sa mu na filmoch kedy páčilo, od Hitchcocka (McGuffin ako diamant o veľkosti nechta v hodnote desať miliónov dolárov, to je fakt niekde na úrovni žiaka 4.B.), cez ukážky jeho obľúbených filmov (SÁM DOMA, NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ) až po Barta Simpsona, Famke Janssenovú v nohavičkách pripútanú k posteli, strážkyňu zákona prenasledujúcu toho nepravého (UTEČENEC) a ja neviem, čo všetko ešte. Napriek smiešne prekombinovanému scenáru má NEPOVEDZ ANI SLOVO niečo do seba. Vrátane mysterióznej atmosféry, pôsobivej výpravy a hereckého obsadenia v čele s uveriteľným hajzlom Seanom Beanom (Boromir z PÁNA PRSTEŇOV), ležérne starnúcim Michaelom Douglasom (v sexuálnom type rolí, ktoré mu vždy išli výborne) a fakticky solídnou psychopatkou alias „natlakovanou bombou“ Brittany Murphyovou. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že manžel thillery miluje, jich vidím víc, než bych chtěla. Většina z nich je dost "jednobrdoidních". Tenhle mi přišel docela originální, i když jsem o Douglasovu rodinu samozřejmě - dle téměř neměnných pravidel žánru - nemusela mít starost, zajímalo mne rozuzlení. Každopádně - nadprůměr. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je moc dobrej na takový záporácký role. A když mu tvůrci připraví takovou nádhernou smrt, tak to je pak sen. Ale co není sen, jsou dvě blbosti, který mi fakt vadily. Ta první byla ta ženská detektiv, která byla úplně trapná a vlastně vůbec nevím, co ten její případ měl znamenat a jak na všechno přišla. No vlastně vím to, ale byla prostě blbá. Druhá věc je ta psycho holka, která byla taky taková divná (a nebylo to tím, že byla blázen), ale horší bylo, že to její mladší vydání se na ni vůbec nepodobalo (pihy, ksicht). Jinak to byl příjemnej průměr a Famke Jansen jako vždy pěkná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama