Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá detektivka dle mého gusta, říznutá humorem, nadsázkou, má to styl i nadhled.. Trojice herců - Sam Rockwell, Adrien Brody a Saoirse Ronanová - báječná, velice příjemný zážitek.. Vyšetřování vraždy nesnesitelného režiséra zajímavé i působivé a k tomu půvabný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost.. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komediální detektivka, která si mě naprosto získala v úvodu, kde měla našlápnuto k brilantnosti, té však nedosahuje. Je to sice povedený obrat na klasické detektivky, lehce v duchu Knives out od Johnsona, který je v částech nečekaně vtipný, ale v druhé půlce to úplně nestačí. Nápad s hravostí vraždy okolo detektivní divadelní hry, ke které se chystá filmová adaptace byl sice brilantní, ale není vytěžen na dřeň a ke konci vyznívá lehce jako gimmick. Konec je sice překvapivý, ale v tom smyslu jako konec Pařby ve Vegas je překvapivý, všechna vodítka jsou k ničemu pravda byla celou dobu jinde. Takhle se to prostě nedá kompletně dělat, ikdyž vás k tomu film vede, protože pak už nemáte chuť to vidět znovu. Ale jako jednorázová zábava s příjemným obsazením, postavami a ústředním duem to fungovalo krásně. Oceňuji snahu nebrat se tak moc vážně, obdobných filmů bych si přál víc. 7/10. Fajnový kousek, který měl na víc. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Připomíná to tu vizualizací Wese Andersona, slabšího Wese, ale pořád Wese. Jenže zatímco Wes poslední dobou dal přednost vizualizaci nad emocemi ve filmu, tak tady to docela obstojně zvládli. Sam Rockwell a Saoirse Ronan jsou totiž dvojka k pohledání a jejich vyšetřování, i když bylo decentní ve všech ohledech, mi přišlo hrozně fajn. Kdyby byla takhle zábavná každá detektivka, na kterou se podívám, byl by to sen. I proto dávám čtyři spokojené hvězdy Agathy Christie. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Lehce vtipná krimi, která si hraje s tématy žánru, dělá si z nich legraci ale s úctou, jakou si zaslouží. Nebýt ale dua Rockwell-Brody a jejich postav vypravěčů, nefungoval by film tak svěžím dojmem, jakým nyní působí. Srovnal bych malilinko s naším Mazaným Filipem, který se ale vydal cestou absolutní parodie a tak vyčnívá mnohem víc. Vraždu v Londýně brzy zapomenu, protože neobsahuje nic extra navíc. Ale určitě není na škodu film zkouknout. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno