Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

quasar 

všechny recenze uživatele

Tak tady můžu hodnotit jen z nostalgie, dvě hvězdičky jsou až kam. Je zvláštní, jak můžou člověka ovlivnit vzpomínky. Když mi bylo 12, tak jsem to fakt žral. Teď jsem u prvního dílu nevěděl, jestli to není nějaká parodie... Mimochodem: mám doma knižní vydání a tak jsem si po více než 20ti letech zkusil přečíst pár kapitol a pocit zdaleka nebyl tak otřesný jako ze seriálu. Ty knížky bych si dokázal přečíst i dneska. A pro zajímavost - tank se v knížce jmenuje Zrzek a ne Rudý a vůbec jsem při čtení neměl pocit nějaké politické masáže. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Prvni jsem to videl - super vec ve sve dobe, potom jsem to cetl, to uz zas takova pecka nebyla, ale v te dobe, kdy vychazely knizky jenom ve ctvretek to bylo slusne. Vane z toho nostalgie - mrtfy nemetsky fojak, dobra fojak! Janek jako odstralovac - to pak nekdo vykradl v Enemy at the Gates, Gusta jako lamhrebikozelezo, cigansky spoluobcan jako zdroj ftipu - no klasika, ale postupem casu vsechno vybledne - jako kapitan Kloss ()

Reklama

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Píšou to všichni a budu to psát i já. Nostalgii se člověk neubrání. Kdo nezažil tankysty jako dítě, nemá ani páru co tihle čtyři se psem pro nás "pamětníky" znamenají. Na věky pro mne budou spolu s klasickými starými "ábíčky" s Kruanem a Grons-chy a se stavebnicí Seva tvořit vzpomínky na mé dětství... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že je můj otec pamětníkem a ještě hůř, konzumentem válečných filmů distribuovaných společností Řitka Video, k tomuhle a dalším "skvostům" bych se nikdy nedostal. A byl bych za to vděčný. Naše generace ovlivněná poněkud jinými filmy (hráli jsme si na terminátora a lisování ve skříni, nebo na upíry a lovce upírů se stejnými pravidly jako četníci a zloději). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Ve filmu je možné několikrát spatřit samopal Ak-47, který byl však ve skutečnosti vynalezen až 2 roky po skončení války. (Zodiak455)
  • Německý transportér zajatý Jankem a Grigorijem je ve skutečnosti americký M3 Half-track. (sator)
  • Vedle knižního zpracování, které se v několika místech značně odlišovalo od zfilmovaného děje, byl seriál propagován například v mládežnických časopisech, a to i v tehdejším ČSSR. Prodávala se i pohlednicová série a v obou dílech knižního vydání byly fotografie ze seriálu. (Robbi)

Reklama

Reklama