Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (635)

Natascha 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky možná i trochu z nostalgie, protože si pamatuju, jak jsem jako malá ten film milovala...no a i teď po mnoha letech jsem se skvěle bavila, i když mi přijde jako asi nejslabší Burtonův kousek (tedy z těch, co jsem viděla). Očekávat se dá samozřejmě typický Burtonův humor plný morbidních a navýsost originálních legrácek. Akorát navzdory všem pochvalám mi Michael Keaton zrovna moc nesedl... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné zklamání nad Burtonem, který jako by nevěděl, kudy kam, zalekne se v nejlepším a namísto dotažení nápadu jen přešlapuje na místě. Nefungující vesmír, nedotažená logika, a v neposlední řadě také těžce kolísající zábavnost, bizarnost a jen naťuknutá humorná morbidnost, ani zdaleka nedosahující úrovně Ukradených vánoc a Mrtvé nevěsty. Dokonce i ten Keaton je občas spíš lehce nesnesitelný... ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Bizarní vylomenina plna absurdit, černého humoru a Keatona utrženého ze řetězu z dob, kdy Johnny Depp a Helena Carter byli pasé a rozpočet se dal počítat na prstech jedné ruky. Vzhledem k pozdějším filmům jsem čekal víc narážek, třeba tak funkčních jako v Mrtvé nevěstě, což však kompenzuje nádherná Winona Ryderová a svižná stopáž. Existuje ale celá řada silnějších Burtonových zářezů. [Přesná stopáž: 88 min] ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nějak mi tohle dílko mého milovaného Tima Burtona doposud uniklo,tak jsem to samozřejmě musela napravit:)Burton jak tak koukám zůstal doposud věrný svému morbidnímu a ojedinělému vkusu.Tahle duchařská komedie má něco do sebe,exceluje v ní božská Winona Ryder;výprava je ještě trochu zaostalá,ale triky jsou typicky burtonovské a povedené.Černý humor a trocha toho strašení.Konec dobrý,všechno dobré.Když se dá dohromady génius Burton a mistrovská díla,tedy hudba Dannyho Elfmana,je jasné,že vznikne něco dobrého:)Nazvala bych to kravinou,ale rozhodně ne ve špatném smyslu.I když je pravda,že mezi moje nejoblíbenější kousky se Beetllejuice nezařadí.Nebavilo mě to tak,jako třeba Nightmare before Christmas,nebo Mrtvá nevěsta.A navíc z toho koukala ta osmdesátá léta..:D ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dobrá a veselá komedie o posmrtném životě. Myslel jsem sice, že to bude trochu více Burtonovské a sem tam se bude člověk alespoň trochu bát, i když je to komedie. Žel, nic z toho se nekonalo. Je to spíš taková rodinná oddychovka po návštěvě Nedělní mše v kostele. Černý humor je zde v malém zastoupení, ale zbytek je jen takový obláček, který se rozplynul do ztracena. Čekal jsem víc. 70% především za skvělé masky. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Scéna s hadem byla natočena ještě před obsazením Michaela Keatona do role Betelgeuse. Podoba hada proto musela být později změněna, aby korespondovala se vzhledem herce. (Othello)
  • Společně se Spaceballs (1987), Velkým (1988) a Caddyshackem II (1988) je Beetlejuice filmem, který získal přístupnost PG, ačkoli v něm zazní slovo "fuck" a byl již zaveden rating PG-13. (Othello)
  • Když Adam (Alec Baldwin) s Barbarou (Geena Davis) sedí v kanceláři, můžeme slyšet hlas, který vyvolává pasažéry letu 409. Šestého října 1955 havaroval let 409 v horách ve Wyomingu. Nikdo havárii nepřežil. Tato událost byla v té době nejhorším leteckým neštěstím a dodnes se nezjistilo, proč nastala. (Othello)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama