Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Anna Cónava je paní herečka. Přesto, že má velké charizma, dokáže skvěle zahrát obyčejné ženy. Škoda, že ji pražští "umělci" nedávají víc prostoru. Martha Issová, je v lecčems opak Anny Cónové (hlavně věk a obsazování), ale přes svůj nižší věk se musí nechat, že v hraní je to opravdu velmi vyzrálá herečka, která zvládne zahrát vše. Vůbec, herci v tomto filmu jsou skvělí. Všichni. Co bych chtěl obzvlášť vypíchnout je zvuk a soundtrack. Výborný. Kamera výborná. Střih dobrý. Scéna vynikající. Scénář super. A nakonec v neposlední řadě skvělá režie. Pro mne vynikající filmový zážitek. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Snaha o rozjímání o smyslu života nevyznívá úplně hluše a konstatování vnitrorodinného mezigeneračního souladu také není plně od věci. Pocit, že tomu všemu chybí určité dotažení, je ale stále silný a tendence, místy i pozorovatelná, k figurkaření také nejde úplně pominout. Zmoudření před sedmdesátkou mohlo přijít dříve a nemuselo být placeno poznáním, že osteoporóza se nedá podceňovat. Klady nesporně převládají, ale slabiny zůstávají. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vymyslel nějakej můj tajnej nepřítel. Nellis, Issová, Krobot a Cina; to je pro mě jako pro astmatika rozkvetlá louka. O koních zase vím jenom to, že v říjnu běhaj po Pardubicích. Takže ty čtyři moje hvězdy jsou něco jako metál za překvapení roku. No anebo jsem v tom letním kině usnul a něco se mně zdálo... ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Laskavý a zároveň přemýšlivý film o tom, co nám v životě vlastně nejvíce chybí. A to je porozumění. Nebránil bych se kratší stopáži, ale nudu také rozhodně nečekejte. Velký prostor získal nedoceněný Martin Kubačák, Martha Issová jako vždy vynikající. Místy se je i čemu pousmát a pokochat se po krásné krajině Českého ráje. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když vám Marta na chvilku ukradne celý film, aby ho za chvíli zase vrátila. Vidím tady lva pro vedlejší roli (autistka Issová) i tu hlavní (kdo je Anna Cónová?). Výborný film, smutný, opravdický, ačkoliv pracuje s menší nadsázkou a pro další vývoj je nutné na ni přistoupit (buďto režisérka nedokázala před volbou u právníka dostatečně zachytit, že paní v přírodě být chce, nebo by se takhle nerozhodla). Martin Kubačák úplně přirozený, sedl mi i jindy protivní Jan Cina, rád jsem se podíval jak vypadá někdejší profesorka od Máry Lenka Termerová, svoje klasické protivné děvče si skvěle odehrála Petra Špalková. Ten přerod ve farmářku a smíření s vlastním světem mohl dopadnout ještě tak, že splašený kůň by sám zastavil, ale scénář se rozhodl jít jinudy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natáčen ve vesnici Bořejov v okrese Česká Lípa. (raininface)
  • Herci ve filmu se mnohdy zhostili i práce za kamerou. Například Filip Menzel je v titulcích zapsán i jako dramaturg a Marian Roden jako člověk, který se stará o koně. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama