Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo vražedně pomalé tempo i na mě. První dva díly samozřejmě tradičně výborně našláply a dobrý pocit z originální látky převládal. Bohužel, postupem epizod tenhle seriál spíš ztrácí než dostává. Na mě to byl podivný mix žánrů a nějaká moje část doufala, že se ten příběh stočí do úplně jiných vod. První půlka byla o dost lepší než ta druhá a postupem času mě trochu začínala iritovat i hlavní hrdinka, což bych ještě přežila, ale když tam byl celý jeden díl v podstatě celistvý flashback, to už mě fakt štvalo a nudilo a bylo to natahování děje na sílu. Tohle mohlo být krásný, kdyby to mělo rozsah pěti dílů, a ne osmi. Velká škoda, tomuto projektu jsem věřila a měla jsem u něj fakt i nepříjemný pocit, ale ten vyšuměl do ztracena. A na to, jak trpělivě jsem musela čekat na finále, s ním si mohli tvůrci teda taky pohrát déle a ne to všechno utnout za pět minut bez vysvětlení některých linií. Moc se tam toho nevysvětlilo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

V poslední době se na nás sice valí desítky nových seriálů každý měsíc, ty hororové by se ale daly spočítat na prstech jedné ruky.Archive81 je jedním z nich a ačkoliv má slabší chvilky a ke konci se trochu utrhne ze řetězu, většinu času nabízí solidní žánrové řemeslo s hutnou atmosférou.Hlavně první polovina kdy není úplně jasné o co jde, jestli tu opravdu straší, nebo jen aktérům straší ve věži je hodně dobrá a tvůrci si hezky hrají s divákem a jeho očekáváním.Nejsem si úplně jistý jestli bych nutně potřeboval druhou řadu (konec je tomu sice nakloněn, ale zároveň hrozí, že by se celá série motala v kruhu), ale na druhou stranu hororovek je opravdu málo a pokud by se povedla jako ta první tak proč ne…75% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to moc utahané, hrané na efekt a kupodivu i málo děsivé. Musím ale uznat, že mě to v první polovině docela chytlo, protože seriál si udržuje napínavost a jeho mytologie říznutá Lovecraftem má hodně do sebe. Škoda jen že se toho vcelku nic moc neděje, a i to co se děje, nedává smysl. Postavy se chovají jako idioti, o vodítka zakopávají místo toho aby je systematicky hledaly, a domácí videa jsou vcelku krotká. Dina Shiabi se mi ze začátku moc nepozdávala, ale rychle si mě získala, Mamoudou Athie se mi naopak pozdával na začátku, a pak mě postupně víc a víc štval jeho omezený herecký rejstřík. Asi není překvapení, že Netflix seriál ukončil po první řadě. Tohle nikam nevedlo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť první dva díly jsou hodně pomalé, to jsem měl co dělat udržet oči otevřené. Ale jak se zápletka noří hlouběji a začnou se prolínat reality současnosti a té z rekonstruovaných sledovaných pásek, nabírá na atmosféře i zneklidňujícím tónu, než víceméně všechno zodpoví (ovšem pro zkoumání pravidel Jinosvěta zjevně počítala s další sezónou). 70 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] ARCHIVE 81, coby zatím 8 dílná série a mě to bavilo od začátku do konce. Sem tam se najde pár zdlouhavějších scén, ale moc jich není, vyjma asi 7 díl, který mi tu přišel tak nějak navíc. Zpočátku mě zaujme bádání starých, poničených VHS hlavního herce. Krásně je to natočené, jak tu vidíme přítomnost a i minulost té holčiny, co nahrávala ty pásky. Takže vcítění do děje je zde asi nejsilnější stránkou. Nechybí pár tajemných scén a nějaké ty hororové prvky, které tu jsou, drží se sice při zemi, ale fungují perfektně. Takže sledování jak se vše vyvine, mi přijde neskutečně poutavé. Rko je zde také docela slušně využité. Veškeré postavy mě bavily. Jen ten závěr jsem čekal trochu velkolepější, ale to asi přeháním. Přerod do sci-fi žánru se odrazil až asi ve finále a v rozumném měřítku, že mi to nepřišlo přehnané ani moc překombinované. I soundtrack byl vydařený, hodil se do každé scénky. No, to se musí vidět, víc to okecávat nebudu. Během dvou dnů jsem si to shlédl, takže skoro jedním dechem. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)
  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)
  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama