Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Sylvester se opravdu snažil, a proto dávám 2 hvězdičky navíc. scénář není moc originální, ale třeba takový Kris Kristoferson docela potěší. Do té doby než jde Sly do léčebny, tak byl film docela solidní béčko a říkal jsem si, proč to nebylo ksakru v kině, ale pak přišla druhá část a už to šlo skopce ( kromě Sylvestera, ten hrál dobře). Viděl 2x. Scénář 50 %. Režie 50 %. Sylvester Stallone role 70 %. Celkem 45-55 %. P.S. Výlet do hororu se nevydařil. Mise selhala ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vrah nedal pokoj Malloyovi ani v léčebně, kde se měl zotavit především po psychické stránce. Léčebna je bývalý vojenský blázinec v horách, kde lišky dávají dobrou noc. Dobré místo pro likvidaci pár dalších osob. Zůstává jen otázka, kdo bude další na řadě. Prostě jde jen o další vyvražďování lidí v odlehlém komplexu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na strašidlá neverím.“ – „Lebo si ich zatiaľ nestretla.“ D-Tox vôbec počas natáčania nepôsobil zlým dojmom. Skôr naopak: v titulnej úlohe síce vyslúžilý, ale stále fajn Sly Stallone, v podporných rolách plno zaujímavých a atraktívnych tvárí (Courtney B. Vance, Tom Berenger, Stephen Lang, Charles S. Dutton, Robert Patrick, Kris Kristofferson), režíroval tvorca obľúbeného deväťdesiatkového slasheru Viem, čo ste robili minulé leto, rozpočet bol pekných 55 miliónov a námet pôsobil atraktívnym, pútavým dojmom. Skupina na alkohole a drogách závislých policajtov sa v gigantickom opustenom komplexe uprostred zasnežených hôr dostane do hľadáčika sériového vraha, to je niečo, čo proste chcete vidieť. Výsledok  žiaľ totálne vyhorel, celosvetová tržba nepresiahla 7 (slovom: sedem!) miliónov dolárov a tak nečudo, že u nás šiel film rovno na DVD. Snímka sa údajne brutálne prestrihávala a výsledok tomu pravdupovediac plne odpovedá. Scény sú zmätené, správanie postáv dáva malú (až nijakú) logiku, je to chaoticky zostrihané a  na snímke je celkovo poznať, že vznikala v problémoch. Hovorí sa, že od poslednej klapky po uvedenie na trh ubehlo niekoľko rokov (!), čo je u netrikového filmu šialené. A keď som si to požičal na DVD, ozaj sa nekonal žiadny zázrak. Keď som si to však následne pozrel na jeseň 2018, zaskočilo ma, ako sa mi to páčilo. Jasné, strih bol stále strašný, kuriózny scenár ani omylom nebol hodný Oscara a napriek silnému kastingu sa (bohužiaľ v kľúčových rolách, ale nechcem spoilerovať) pred kamerou objavuje zopár hercov, ktorí sú vyložene o ničom. Avšak atmosféra je skvelá, zariadenie pre detox má veľa do seba, zamrznuté jazerá, zasnežené hory a lesy, snehové záveje, miesto, z ktorého sa nemožno dostať, miesto temné, s množstvom chodieb, miestností, tmavých kútov a ešte temnejších ventilačných šácht. Ideálne prostredie pre teror. Takže s odstupom rokov prekvapivo vydarený a najmä atmosférický ponurý thriller. S extra blbým scenárom. Ale kameraman Dean Semler (Max Max 2, Tanec s vlkmi) si to tu dosť dáva. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mega napínavý a drsný thriller hneď od začiatku. Od filmu so Stallonem by som takú dobrú a premyslenú krimi nečakal. Hoci je tu opäť niekoľko ľudí odrezaných na samote v prostredí, ktoré samo o sebe desí, je to výborne natočené a tiež dobre herecky obsadené. Do poslednej chvíle nemáte tušenie, kto to vlastne vraždí. Podľa mňa vydarený film, ktorý zodpovedá svojmu žánru. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Vidím tě, ale ty nevidíš mě!" Vcelku solidní thriller se Stallonem. Nečekal sem nic dobrého podle komentářů a hodnocení ostatních a díky tomu mě film možná překvapil svým dějem, který nebyl až tak špatný. Střih je sice šílený a návaznost scén je místy podivná, ale není to až takový problém. Herecky je to zvládnuté dobře, atmosféra je dobře drsná a člověka film udržuje v napětí. Děj je taky solidní, jenom ten střih tam občas dělá dobrou paseku. Jinak je to solidní pokoukání a výplach, který si někdy znovu pustím. 72% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne volať Eye See You, neskôr bol však premenovaný na D-TOX, čo je skratka pre detoxikačné zariadenie. (Paldiny)
  • Ve scéně, kdy si Jake (Sylvester Stallone) řeže žíly na levé ruce, tak když ho kolega veze do detoxikačního centra, má (v autě) zavázanou ruku pravou. (Kytkajitka)

Reklama

Reklama