Reklama

Reklama

VOD (1)

Po loupeži v naleštěném Piltoveru začnou osiřelé sestry Vi a Powder řádit v ulicích pod městem Zaun. (Netflix)

Recenze (26)

Hellierer 

všechny recenze uživatele

League of Legends je ve světě her pro mě víceméně sprosté slovo, ale sakra tohle je mňamka! Vizuální stránka je neskutečně strhující (hlavně kvůli tomu, že přináší konečně nějaký neokoukaný styl, trochu připomínající první Dishonored) a příběh vyloženě výpravný, kdy z toho světa potřebuju vidět každou další sekundu (podobně, jako jsem to měl třeba u Dračího prince). Akce dynamická a přehledná, postavy zajímavé, originální dabing živelný, tempo rychlé, skoro až bondovský záporák, no kromě občasných kiksů z pohledu hudby (fakt nechápu, koho napadlo tam dát ty popové cajdáky, naprosto ničící atmosféru) je tam snad všechno dobře. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda za mnou a už mám také podozrenie, že toto bude seriálová záležitosť roku, ja to proste cítim. Arcane je skvostný science-fantasy seriál na motívy hry League of Legends. Celé je to zasadené do atraktívneho steampunkového prostredia, kde sa veda miesi s mágiou. Tomuto fantastickému svetu vzdychli život najmä dve ústredné a kontrastné lokácie, dvojmestie Piltover a Zaun, ktoré skutočne pôsobia ako dve plnohodnotné postavy. Zatiaľ čo Piltover je progresívnou metropolou, Undercity je kriminálnym podsvetím zamoreným toxickou hmlou. Vi a Powder, poťažmo Jinx, majú medzi sebou ozaj úžasnú chémiu a ich vzájomná sesterská láska ma vážne dojíma. Tá mrazivá pieseň na začiatku uhrančivo nastolí tón tejto show. A ten štýl animácie, tá grafika i voice acting sú skrátka luxusným zbožím! ()

Reklama

mirakom 

všechny recenze uživatele

Arcane má skvěle vizuálně provedenou steampunkovou atmosféru. Kromě LoLka, které jsem nikdy moc nehrál, mi to velice připomíná herní sérii Dishonored od Arkane Studios, kterou mám velmi rád. Soundtrack a hudba od Imagine Dragons mi tam sedí. Postavy a svět jsou zpracovány parádně a příběh se zatím začíná zajímavě vyvíjet. || 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrou jsem nepolíben. Docela slušný pilot, kde mě oslovila především krásná animace a zasazení do steampunkového prostředí, ze kterého je filmů a seriálů jako šafránu. Velmi mi tento seriál připomína jednu z mých nejoblíbenějších her - Dishonored. Český dabing se zde velmi povedl, dal jsem mu přednost před tím anglickým. Představené postavy také vypadají docela zajímavě. Záporák v závěru se mi hodně líbil. [77 %] ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem tedy naprosto nadšený z Arcane. Vůbec netuším o čem je ta hra, ale tohle je fantastické výtvarně i příběhem. Možná jenom o procento pod Invincible a v podstatě asi zatím nejlepší herní adaptace? Podtrhnul bych to herní adaptace, protože tam vidím prvky i z jiných slavných her. Krásný, určitě se toho nebojte všichni, kdo jste si museli googlit co je League of Legends jako já. PS tenhle koncept binge s odloženým finále je skvělý! 10/10 ()

Zajímavosti (9)

  • V obchodě U Benza je několik předmětů, které odkazují na itemy, jenž se během hry nakupují ke zvýšení statů šampiona. Ve vitrínách lze spatřit Rabadon’s Deathcap a Eye of the Oasis. Rovněž masky představují itemy z obchodu, konkrétně Liandry’s Torment a Haunting Guise. (Luicy)
  • Když Vi, Powder, Mylo a Claggor skáčou v Piltoveru po střechách, lze na krátký okamžik spatřit několik dortíků na balkóně rodiny Kirammanových. Ty odkazují především na postavu Caitlyn, která ve hře „League of Legends“ využívá cupcakes jako nástrahu ve schopnosti „Yordle Snap Trap“. Cupcake (česky Kremrolka) je mimo jiné i přezdívka, kterou Vi oslovuje Caitlyn jak v seriálu, tak v hláškách ve hře. (Luicy)
  • Když se Powder během honičky ukrývá se svým lupem z Piltoveru za rohem budovy, lze na stěně vidět houbičku, která patří yordlu Teemovi, jenž patří mezi prvních 16 šampionů ve hře „League of Legends“. Podobných odkazů na postavu Teema lze vidět v seriálu hned několik, např. ve formě plyšáka, uvnitř arkádové hry či obrázkové knihy. (Luicy)

Reklama

Reklama