Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Sousední města Piltover a Zaun proti sobě válčí a dvě sestry stojí v souboji magických technologií a protichůdných názorů na opačných stranách barikády. (Netflix)

Recenze uživatele Jacinda k tomuto seriálu (4)

Arcane (2021) 

Nemá cenu tady hovořit o grafické stránce. Je fenomenální. Jako celek i jednotlivé speciální efekty věnované například Ekkovi. Stejně tak hudební, zvukové a dabingové zpracování je skvělé. Pustila jsem konec třetího dílu i v japonštině a češtině a originál je opravdu (a překvapivě) asi nejlepší. Můj problém nastává po konci třetího dílu. Cítím se totiž oklamaná. Od začátku jsem si myslela, že Vi bude s Jinx bojovat. Úvodní titulky tomu dokonce naznačují. Jenže úvodní titulky jsou zavádějící. Postupem času se Vi stává ufňukaným neustále si stěžujícím tankem. Od prvního dílu její rozhodnutí vedla k apokalypse a smrti mnoha lidí stejně jako ta Jinxsina a nikdo za to nebere odpovědnost. A všimli jste si, že Vi je jediná, kdo neprodělal změnu charakteru? Žádný vývoj? Nejdivočejší změnou rozhodně prošli Jayce a Viktor. Od nadějných vědátorů po muže, kteří prozřeli životem i korupcí. A také radní Mel. Caitlin z utlačované holčičky vyrostla do správné komisařky. Jen Vi... stále běhá po ulicích jako blázen, předvádí nesmyslný parkour, naprosto nezdůvodně bojuje se Sevikou a v jednom kuse se lituje. A samozřejmě zapomněla, proč svoji sestru vlastně na pár sekund opustila. Nesdílím ani všeobecný fetiš k té couře Jinx. Její scény mě nebavily, její zabíjení také ne. Tuhle Mary Sue, která se vždy objeví na nějakém místě,kde se něco děje, rozhodně neuznávám za nejlepší postavu. Naopak jsem si zamilovala Silka. Abych to tedy shrnula. Vizuální zpracování je fantastické. Seriál mě bavil, ale na konci zklamal. Na další řadu se těším. Je to první seriál, který má sestupnou tendenci po epizodách. Za mě nejlepší postavy Silko, Viktor, Ekko a Sevika. Naopak Jinx a Vi by se klidně mohly zabít. Nemám ráda ani jednu. Jak v serálu tak v Lolku :P ()

Krásný Den pokroku! (2021) (S01E04) 

Na rozdil od ostatnich mistnich chlapcu necitim k Jinx zadne sympatie. Nechapu, co je na ni tak uzasneho, cely serial me akorat sere. A za tech par vterin me stihla nasrat i Vi. Zatim best v mych ocich je Silko a Viktor. Caitlin se zacina ukazovat jako sympatacka a zajimavi jsou i vedlejsi zaporaci. ()

Stvořili jste monstrum (2021) (S01E09) 

Tragicky konec. Logika sla do kopru, skoda nekterych postav. Jinx je proste krava, Vi se umi akorat litovat jakoby zapomnela na duvody proc tam tu malou couru nechala a jeji boj se Sevikou? Proc? Absolutne bez smyslu i logiky i na podprumerne inteligentni Vi. Za me stale best postava je Silko, Viktor, Heimer a povysila i Mel. Prvni tri dily byly uzasne. Pak to slo pomalicku dolu. Posledni dil zklamani ()

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama