Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Možná pro děti fajn, ale Mach se Šebestovou na mě už teď nijak nostalgicky nepůsobí. A když to takovýhle film nedokáže a musím hodnotit objektivně, hodnocení nezadržitelně klesá. Animace se mi moc nelíbí, totální nelogičnosti mi vadí a vtipné to není v podstatě nikdy. Dvě hvězdičky za nápad a vypravěčské umění Petra Nárožného. (SD) ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Pospojování nejlepších epizod sice nedává v tomto případě valný smysl a význam, ale je to jedna velká jízda Petra Nárožného. Mazec!!! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprostá česká klasika, kterou by měl znát každý školák. Celých 26 let od vzniku snímku s ním neudělalo vůbec nic. Dívejte se a volejte... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch rozhodně lepších večerníčků. Dokonalý dabing P. Nárožného. Příběhy byly vtipné, poučné, pro děti myslím celkem povedená záležitost. Mně k dokonalosti chybí trochu hezčí obrázky... Místy to je až přehnaně škaredé... ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších večerníčků. Dream team - Macourek, Born a Nárožný vtiskly výslednou podobu výborným postavičkám (nejenom těm hlavním), které si zamiluje asi každý. Co díl to jiné téma, přesto pořád zábavné, plné dobrodružství, vtipu a trhlých nápadů. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Je to vtipné, hýri to nápadmi, je to ľudsky milé a je to skvelo nahovorené Petrom Nárožným. Veľmi nemám čo kritizovať, jedine tú jednoduchú, skoro až primitívnu animáciu. Ale aby z toho bol taký kult, aby to bolo hodnotené na úrovni najlepších Mijazakiho diel, tak to je trochu smiešne. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nevím, co mě to popadlo, ale několik dní zpátky jsem si tohle dílko rozhodl pustit (a ne, už mi bohužel není 5). Ze začátku jsem byl nostalgicky nadšen a s nadhledem jsem se pousmíval nad některými možná dokonce nezamýšlenými vtipy, které jsem jako dítě pravděpodobně nechápal. Pak to ale začalo skřípat. Některé díly zde na sebe zkrátka příliš nenavazují, proto se domnívám, že to mělo celé zůstat pouze u krátkých večerníčků. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Trochu jim hapruje podoba Horáčka st., který se ze seriózního téměř bezvlasého prodavače zmrzliny jakoby mávnutím kouzelného proutku promění v popíjejícího nemakačenka s bujným vrabčím hnízdem na hlavě... ale jinak dobré. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Jde sice vidět, že jde o jakési "Best of Mach & Šebestová", ale když jde opravdu o to nejlepší, nemám námitek... ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Mně to vždycky lezlo tak na nervy... a ten hlas Nárožnýho nezapomenu nikdy. Sorry, asi nějaký osobní antipatie. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

My jsme žáci 3.B. Bereme však na sebe. Podobu zajíce, žirafi či krabice Můžem bejt i rohože. A to všechno protože. Vlastníme nakrátko utržené sluchátko . Dlouho mě tenhle animák bavil a doufám že ještě dlouho bavit bude ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Pro nádhernou melodii a pocity z mládí tak obrovské, že se mi zastavilo srdce. Děkuji za mládí a za vzpomínky na něj. Už něco začínám pamatovat. Stává se ze mě muž a pamětník, jako z nás všech tady. ()

Reklama

Reklama