Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Štandardne dobrá, ale vcelku priemerná rozprávková inscenácia. Príbeh je celkom originálny a produkcia celkom dobrá. Z hercov je najpresvedčivejší Petr Nárožný ako kráľ Bedřich zvaný Spěšný (Směšný/Úspěšný), ktorý je pôvodcom väčšiny bonmotov. Karel Černoch je naproti tomu herecky slabší. Hudba Jiřího Zmožka je nuda a dosť ničia rozprávkovú atmosféru. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Oženit prince jen proto, že rád šermuje a občas něco rozbije? Proč ne. Úkoly, které princezny dostávají je jasně selektují. Úkoly jsou to snadné, ale pro princezny obtížné, neb jejich kvalita není vysoká. Nepřipomíná vám to dnešek? Mě ano. A tak jim v pohádce musí pomáhat služebná Běla, neb jinak by nestačily. Dneska jim mená kdo pomáhat, je demokracie a mohou si najít základní informace sami a formovat se sami. ()

Reklama

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

První pohádka, kde se mi nelíbili písničky. Příběh se mi také dvakrát nezamlouvá a ty kostýmy ... jsou otřesné. Královské duo je ovšem ohromné. Král, který se nemůže dopočítat a královnu zase zajímá jen móda (Ovšem jestli princezna Tavinská se předvede zase v manchesteru, tak já puknu smíchy!) . Líbací scény komořího královny jsou nezapomenutelné. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Hudební pohádky nikdy nepřirostly k mému srdci, a nemůže k němu přirůst ani filmová pohádka Co takhle svatba, princi? Své příznivce si svou laskavostí najde, ale pohříchu je jejím jediným kladem Nárožného herecký výkon. To, co Menšík zvládal svou přirozenou nenuceností, to Nárožný dosahuje pitvořením a parodováním. Výsledek je obdobný a scény s Nárožným baví. To ostatní, včetně textů písní, nemá potřebnou příchuť a ztrácí se v zapomnění průměrnosti a bezduchosti popové hudby. Nejzábavnější postavou je král Bedřich (velmi dobrý Petr Nárožný), marnotratný a sebestředný povýšenec. Užívá si svého postavení a šibalsky rozdává příkazy. Hlavní postavou má být princ David (Miroslav Vladyka se zpěvem Marcela Zmožka), ale utápí se v bezradnosti scénáře. Hlavní ženskou postavou je služebná a zrcadelnice Běla (příjemná Ivana Andrlová se zpěvem Ivety Bartošové) se svou důležitou úlohou, do kterého se nechává vmanipulovat ve jménu státního zájmu. Důležitou postavou je královský vychovatel Matěj (Karel Černoch), který v masce spravedlnosti a státního zájmu tahá za nitky osudu. Zajímavou postavou je intrikující královský komoří (zajímavý Vlastimil Bedrna) s komickým vkladem. Výrazné postavy jsou soupeřící princezny Brigita (Jaroslava Kretschmerová se zpěvem Marcely Holanové) a Babeta (Jarmila Švehlová se zpěvem Heidi Janků), rozmazlené ve svém boji. Z dalších rolí: starostlivá královna (sympatická Jiřina Bohdalová se zpěvem Jitky Zelenkové), uvědomělý královský astronom a amatérský uzenář Bettergueli (příjemný Ladislav Křiváček), rozmarný zásnubář (sympatický Josef Dvořák), roztržitý oslavář (příjemný Eugen Jegorov), nesmělý jídelník (Jiří Císler), či neúnavný písař Pravčický (Roman Skamene). Nadsázka baví, ale bezduchost obsahu a textů kultury středního proudu nečiní z této filmové pohádky nijak příjemnou zábavu a zanechává pocity rozčarování. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Střídání laskavého humoru s cynickým mi vždycky dokázalo zvednout náladu víc než cokoli jiného:) A navíc načančaná Babetka je dneska už něco jako symbol, no ne? Ukázka toho, jak může papundekl ve spojení s fajnými kostýmy a sympatickými hrdiny fungovat i v doprovodu takových všelijace více či méně snesitelných písniček. A proč vlastně nedat 80%, byť je to tak trochu takové to "guilty pleasure". Ale jenom trochu, však vzpomeňte na pana Nárožného a paní Bohdalovou jako královský pár:) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • K filmu složil hudbu Jiří Zmožek a chtěl ji následně vydat na nosičích. Měl ovšem pocit, že pokud by píničky zpívali herci, tak by si desky nikdo nekoupil. Proto trval na tom, aby místo herců písničky nazpívali populární zpěváci. Někteří herci s tím měli problém a chtěli zpívat sami. (lapatata)
  • Postava moudrého vychovatele Matěje byla psána na tělo Vladimíru Menšíkovi. Jeho zdravotní stav mu ale nedovolil se natáčení zúčastnit, a tak byl nahrazen Karlem Černochem. (Fenk)
  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)

Reklama

Reklama