Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY SI NEUVĚDOMUJEME, ŽE, JAK MOC JSOU RODINA ONI PRO NÁS, MY JSME RODINA I PRO NĚ...“ /// Je třeba se vyrovnat s holčičkovským úvodem (takže vlastně lákadlo pro holky). Pak námořní pěchota a Irák. Taky vás zajímá, jak moc tvrdej chleba psovod má? To už je vyprávění pro dospělý a Megan dokáže, že je velká holka. Pak je to zase takovej hočičkovsko-psovskej příběh, u kterýho bude stačit, že máte rádi psy. Nebo že máte (jakýkoliv) válečný trauma. Ale úplně nejlepší je bejt holka. Vemte k tomu svýho psa a držte společně palečky (tlapičky)… Americkej patriotismus, vojenská povinnost a zvířecí láska vtěstnaná do jednoho filmu o vojákovi a psovi. Na mě tam toho bylo zbytečně moc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Nerozumím si s lidmi. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se Kate Mara se svým psem dostala do Iráku, tak jsem si úplně říkal, že tento film natočili jak Smrt čeká všude, akorát s ženskou a psem v hlavní roli místo pyrotechnika. Jenže v tom nejakčnějším momentu se všechno utne a celý příběh se vrátí zpátky do Ameriky, což není úplně na škodu. I tak bylo na co koukat. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Necelou hodinku a půl to bylo docela fajn válečné dobrodrůžo o holce a psovi. Hodně dělal neokoukaný námět, protože narozdíl od těch policejních vojenští hafani zatím nedostali tolik prostoru, ale bavil mě i do určité míry pohodový průběh, což by byl pro válečné filmy obecně handicap, ale tady to beru jako plus. Možná je to dáno tím, že tu neteče krev a vlastně se tu ani neumírá. Jenže v posledních třiceti minutách se to zvrhlo. Já sice chápu, že člověk si se zvířetem dokáže vytvořit pouto, ale to, co měla hlavní hrdinka se svým psem bych nazval nezdravým vztahem. V kontextu s tím, jak se chovala k vlastní rodině, to působilo silně protivně. No a pochopitelně došlo na mraky patosu v té nejhrubší podobě se salutováním a masovým tleskáním. Škoda. 60% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jaj, jaj.. Skutočný príbeh... A k tomu o zvieratku... Nehovorím, nie je to zle nakrútené, no niektoré momenty sú na môj vkus až príliš prvoplánové, ale zase na druhej strane, akčné scénky aj tie dramatické sú zvládnuté perfektne. Moja žena išla do kolien, no mne tie úmyselné srdcervúce scény skôr prekážali. Tým, že je divák zvyknutý viac na násilie na ľuďoch, voči zvieratám má menšiu rezistenciu, takže stačí keď tu tento Rexi iba zakopne a už tečú divákom slzy. 2,5* je moje výsledné hodnotenie hoci akceptujem aj vyššie. Má to svoje kvality, no až na výnimky mi podobné Patriotické filmy nezvyknú sadnúť. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Za mě dost hluboký a emotivní prožitek, který mi otevřel nový pohled na válku. Přínosem bylo nejenom ukázka kynologického oddělení, ale i každodennost z Iráku, kterou jsme ještě neměli moc možnost vidět. Stejně tak návrat moderních válečných veteránů do normálního života. To jsou věci, které si řada z nás jen těžko uvědomuje, jaké to musí být. A tento film nám dává možnost do toho alespoň trochu nahlédnout, protože jsou zkušenosti, kterými se člověk musí projít, ne jenom o nich zprostředkovaně slyšet nebo vidět. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Kate Mara (Megan Leavey) a skutočná Megan Leavey sa obe narodili v roku 1983 v New Yorku. (pkno)
  • Rex odslúžil v americkej armáde tri rotácie, spolu 11 575 pracovných hodín a prehľadal okrem iných objektov viac ako 6 220 vozidiel. (De Large)

Reklama

Reklama