Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý ruský generál Benin touží po tom vzkřísit bývalý Sovětský svaz. Spojí se s německým vědcem Leitzigem, který zkonstruuje dvě atomové bomby. Benin je naloží do amerických vlaků mířících do Iráku. Jediný, kdo může zabránit jeho šílenému plánu je Malcolm Philpott, člen mezinárodní organizace proti kriminalitě... (oficiální text distributora)

Recenze (43)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nebyť na televízny film neskutočne našlapaného obsadenia, tento film by som obišiel širokým oblúkom. Zápletka je čisté béčko, väčšina dialógov dokonca céčko a hudobný doprovod je snáď déčko, ak je to vôbec možné. Ale celé ma to tak nejak bavilo sledovať a vôbec ma to neurážalo prehnanou scenáristickou demenciou. Skrátka som sa nenudil a bolo zaujímavé pozerať sa na budúceho Jamesa Bonda ako sa snaží zastaviť vlak prevážajúci jadrovú bombu z Nemecka do Iraku. 4+/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o televízne/video spracovanie, má film gule. Zápletka s "atómovým" vlakom je fajn, toto ja môžem. Akcia je vzhľadom na rok i európske spracovanie štandart u kinofilmov, Brosnan (vtedajší Bond) je ťahákom i správnym ťahúňom. Poteší obsadenie Stewarta a Leeho. Menej sa to už dá povedať o Paulovej - vždy tam musia dať aj nejakú ženu, veď diváci by to bez druhého pohlavia asi neuniesli - ale prečo takú žirafu, naviac nesympatickú? Tempo filmu nie je extra vysoké, napriek tomu sa stále niečo deje a ja som sa až na pár menších okamihov nenudil. Celkom sympatické béčko, ktoré sa môže rovnať akčným kinofilmom. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

I někdejší Pan Protřepat/Nemíchat nějak začínal (pomineme-li Remington Steel) a že to byly začátky vskutku velmi, velmi béčkoidní! Překvapivě vysoká koncentrace herců (vyjma mužatky Paulové), nepřekvapivě těžce profláklá zápletka a dementní příběh" (i na "B-Tv produkci")... ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Konec světa v letošním roce 2012? No ani se nedivím, když před supermocnými tohoto světa nás může ochránit jenom jeden člověk, superhrdina Malcom, nebo Bond, nebo ... to je nakonec jedno. Bondovky jsou Bondovky a člověk je už tak nějak bere, ale tohleto už bylo příliš. Vyloženě kanální film a jednu hvězdičku dávám jenom kvůli Brosnanovi. I když taky se nemusel nechat ukecat na takovou ptákovinu. Ale nějak se živit musí. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci scénáře asi nikdy předtím neviděli akční thriller a při psaní scénáře ani trochu nepřemýšleli nad tím, co vlastně píšou. Jak jinak si vyložit neskutečné množství logických nesmyslů (demence teroristů, uříznuté koleje "na míru" a vůbec většina pokusů o zastavení vlaku...) a už vůbec nechápu, jak se něčemu takovému mohl upsat Brosnan. Vlak smrti je laciný a směšný pokus o zábavné béčko, vedle kterého vypadá například i Seagalovo Přepadení 2 jako inteligentní megafilm. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 4. května do 15. července 1992 v Chorvatsku a Slovinsku. (GASTON73)

Reklama

Reklama