Reklama

Reklama

テイルズ オブ ゼスティリア ザ クロス

(seriál)
  • angličtina Tales of Zestiria the X (více)
Trailer
Japonsko, (2016–2017), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Scénář:

Hikaru Kondó

Kamera:

Júiči Terao

Hrají:

Čitose Morinaga, Nanako Mori, Masumi Tazawa, Mariko Higašiuči, Noriko Šitaja, Hajato Fudžii, Jumi Hino, Mikako Komacu, Kacuhiro Tokuiši, Kósuke Mijoši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2016) (S01) 

První díl je prostě nádhera! Čekal jsem, že to bude povedené a vzhledem k faktu, že jsem viděl i předchozí film s označením Tales Of Zestiria: Doushi no Yoake jsem tušil do čeho jdu. Je však vidět, že animace i společnost Ufotable se zase posunuli o kousek dál, protože tohle je prostě vizuální pornografie! Ta voda! Ten oheň! Ty tornáda! Ty souboje! To město! A plamenný drak! Intro byla prostě lahůdka, která ve mě nabudila neskutečný apetit. Animace si svou krásu drží a po stránce vizuální je tohle prostě top sezóny. Jediná škoda je, že k takhle krásné animaci nemáme také náležitě epický a ucelený příběh... Jistě dokázal bych jim odpustit ledacos, ale fakt, že celé dva díly věnovali reklamě na svou nadcházející hru Tales of Berseria a tím mě prakticky rozhodili a já teď tápu, jaký tohle mělo kromě marketingu význam, mě zkrátka docela štve. Když pominu tuhle vsuvku, tak prostě musím po shlédnutí první řady pouze zopakovat, že ToZ je průměrná fantasy s krásným audiovizuálním provedením, bohužel nic víc... 7/10 ()

Season 2 (2017) (S02) 

Je to docela jednoduché, pokud se vám líbila první série a máte rádi kvalitní animaci, prostě pokud si dokážete užít to nablýskané pozlátko, tak vám bude i druhá série po chuti. Po stránce vizuální pořád okouzlující, ale po stránce příběhové stále stejně průhledné, sterilní a ne zrovna překvapivé. A tak asi jediným překvapením tu je, kdo s kým nakonec skončí, protože ty vztahy tu na mě působí tak nějak bez jakéhokoli budování, prostě aniž by to seriál naznačoval, nebo něco vykresloval, tak se to prostě stane a většina z toho na mě působí divně, jako třeba závěr Korry a je mi úplně jedno, jestli jsou kluci s klukama a holky s holkama, pokud k tomu vybudujete uvěřitelnou a přirozenou cestu, ale tady nic z toho není - it just happens! A já jen zvedám obočí s otázkou "A kde se to vzalo?". Anime taky nepomohlo, že u posledního dílu byla měsíc prodleva a tak mi to narušilo jednolitost celého příběhu, zapomněl jsem na nějaké souvislosti a tak možná i to ovlivnilo moje vnímání celého příběhu. Ale pořád to byla zajímavá a vizuálně pěkná podívaná s průměrným hrdinským příběhem. 7/10 ()

Reklama

Reklama