Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka je nalezena mrtvá, brutálně znásilněná. Její smrt ostře kontrastuje s krásou šumavské přírody počínajícího podzimu. Kriminalisté uvažují o několika možných motivech vraždy, ale čím dále postupují v pátrání, tím více se obávají, že tento čin žádný motiv nemá a je jen náhodným aktem patologicky narušeného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší jak první díl. Rituální vraždu jsme tu dlouho neměli. Ona zase není tak úplně rituální, spíš bestiální. Je to prostě o tom dělat dobře tu rutinu, chodit a hodně se ptát, hledat v archivu atd. Hlavní vyšetřovatel major Karel Dvořák (David Novotný) mě začíná docela bavit, i když zrovna jeho postava má spoustu otazníků. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičkování mezi majorem-šéfem týmu(David Novotný) a ostatními kriminalisty tenhle díl dost odlehčuje, což je fajn : 4 * a 54 %. Čekal jsem, že mu státní zástupkyně (hraje ji J.Schneiderová) dál bude šlapat na paty. První zavražděnou (Martu Tyrovou) hrála V.Čermák Macková, manželka H.Čermáka. O 15 let starší francouz. manželku podezřelého T.Schillera(Jakub Tvrdík) hrála Ch.Poullain/maminka Vlad.Polívky/. Vraha Zdeňka Pacovského hrál Václav Hanzl. Na začátku epizody si roli starostky P.Hrzánové "střihla" Lada Jelínková. Natáčelo se mj. v obci Borová Lada, taky v obci Horní Vltavice. Další zvláštní poděkování bylo M.Štokovi s rodinou/asi za zapůjčení domu či bytu/. Další bylo Jihočeskému muzeu v Č.Budějovicích (asi za zapůjčení předmětů+českobuděj. konzervatoři (asi zapůjčení hudeb.nástrojů) . ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele

Dějově dost přitažené za vlasy, ale ten zapomenutý kraj má své kouzlo a umístění krimi příběhu do téhle krajiny má hodně velký potenciál. Jen ho autoři nějak nevyužili. Ta hromada klišé by se taky dala zredukovat. Třeba v té závěrečné scéně, kdy jde do akce policista beze zbraně. Do háje, to vede v krimi hitparádě už celé století! ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajajajajaj, kam jsme to zase dopracovali. Úvodní nález mrtvoly, kterou vyhrabali z hromady pilin a ona je čistá, jako by vylezla z vany, tohle mě hlava nebere. Co se děje během dalšího vyšetřování, včetně naprosto idiotského finále už ani komentovat nebudu. Druhý díl dává jasně najevo, že tohle bude průser. Kdyby alespoň fungovala nějaká chemie mezi mordpartou, tak by se na to dalo nahlížet trochu jinak, jenže tady to obsazení mezi sebou prostě vůbec neladí. Dám ještě jeden díl a ten to rozsekne. ()

Mallinali

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že policajti jsou jediní, kdo bere aspoň trochu vážně krutou vraždu a znásilnění mladé holky, narozdil od kolegů, kamarádky, bývalého přítele... to už tu zaznělo a fakt to bylo za hranicí parodie. Přitom se seriál bere vážně. Vyšetřovací metody a přepadovku ani nekomentuju, to byla kvalita na úrovni somalskyho pivovaru. Co ale v komentářích nezaznělo, je absence zájmu médií a spol. Máte dvě bestiální vraždy, podezření na úchylnyho vraha na venkově, normálně by se lidi báli vylézt před barák a všude by opruzovali novináři, policajti by byli pod tlakem, buzerujicí šéfové... a tady nic. Všechno probíhá v naprostém vzduchoprázdnu a jediný dohled je protivná státní zástupkyně, kterou stačí poslat do řiti. A teď mi řekněte, když ty vraždy skoro nikoho nezajímají ani v samotném seriálu, proč by měly zajímat diváky? Kdyby radši udělali spin-off Případů 1. oddělení z jiných měst se skutečnou prací policie. Tuhle mordpartu by Korejs vykostil už před úvodními titulky a Víťa Sršeň by vedle nich vypadal jako Colombo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Borové Ladě a v penzionu Hájenka na Knížecích pláních. (CinemaRanger)
  • Na samém počátku vyšetřovaní po pitvě zaznělo od patologa, že mají sperma pachatele. Standardní postup je, že se odebere DNA všech podezřelých, tuto možnost vyšetřovatelé nevyužili, a to ať pro nalezení pachatele anebo naopak vyloučení nevinných. (sator)

Reklama

Reklama