Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bývaly doby, kdy mě hrozně iritovalo, že si film/seriál hraje na sci-fi a přitom důkladně znásilní tu část "sci". Tady korejci okázale ignorovali nejen fyziku, ale i chemii, biologii a ostatní hard, ale i soft science. Jelikož se v tom moc neryli a nesnažili se to okecat, ale vyprávěli o něčem úplně jiném... tak to nakonec vlastně tolik nevadilo. Takže atmosféra fajn, nebýt hysterického poštěkávání a štkaní, bylo by to ještě lepší. Slaboučké 4*. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Jako fakt 69 %? Jenže tohle není nice. Kupa fyzikálních a biologických bot bez jakéhokoliv náznaku o jakkoliv ne/uvěřitelné vysvětlení (třeba takový zákon zachování hmotnosti nikde nikomu nic neříká?), nevýrazné postavy, iracionální chování takřka všech zúčastněných. Dohromady absolutní neschopnost zachovat divákovu suspension of disbelief, pakliže ve škole aspoň trochu dával pozor. Kdyby tam dokázalo bavit aspoň něco jiného, jenže pusto a prázdno. Mnohem raději divákům doporučím minisérii White Wall. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkovo priemerny korejsky pocin. Prvy diel, start zo Zeme sme videli x-krat spracovany kvalitnejsie, co mozno niekoho odradi. Nasledne sme uz v prostredi vesmirnej stanice, kde mystery/sci-fi linia pracuje slusne asi 3-4 diely. Potom je to vsak uz citatelne, az sa to preklopi do typickeho "lacneho" akcaku s uz videnymi zanrovymi klise, az po zaverecny survival. Neurazi, avsak nic extra sa nedeje. Pacili sa mi zo 3-4 jedinecne "sci-fi napady". Za to tretia hviezda. Nenarocnym odporucam. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi, zajímavý nápad a atmosféra opuštěné stanice funguje dobře. Občas mě ale štvala kamera, hlavně v prvních dílech, kdy má pořád potřebu uhýbat do prázdných chodeb a tmy. Chápu, že to dodává na napětí, ale když je to tam 5x za díl, tak už to omrzí. A taky tam trochu nefunguje čas. Jak dlouho ten děj trvá, den nebo víc? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez respektování vědy, ale s citem pro příběh se jistě Moře klidu nezavděčí všem. Jakožto fanda jihokorejské tvorby jsem s něčím takovým počítal, protože emoce a příběh jsou pro Korejce vždy na prvním místě. Ale nepopírám, že to trochu mrzí. Seriál je totiž po technické stránce opravdu vymazlený a mnoha blbostem se dalo vyhnout. Do předposlední epizody bych dal 4*, ale závěr se moc nepovedl... . ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)
  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)

Reklama

Reklama