Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina seriálu Sváťa Kuřátko (J. Dvořák) díky svým schopnostem a radám diváků výrazně povýšil. Z místa šéfkuchaře lázeňského grandhotelu se dostal do pozice vedoucího výroby supermoderního hotelu v Praze. Hned v úvodu ho zastihneme v civilu, jak se prodírá staveništěm, kde ve spěchu probíhají dokončovací práce. Jeho prvořadým úkolem je nyní vybrat lidi, zařídit, nakoupit a naplánovat vše tak, aby zajistil bezchybný provoz hned po otevření hotelu. Nejdříve se však musí vyjádřit k plánům a koncepci nové kuchyně. A že to nebude úkol snadný, zjistí Svatopluk záhy... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Nick321

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od tohoto dílu se charakter nyní již prakticky politbyra, tvrdého generála a budovatele, velkého soudruha Kuřátka, stává ještě komičtějším než doposud. Učí se kromě dosavadního míchání vody na čaj také rozumět plánům architektů, hřímá, bojuje aby prosadil svůj sporák, jak kdyby šlo o stavbu dalšího reaktoru v Černobylu, který za dva roky bouchne. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě asi nejnudnější díl seriálu, kdy tam Sváťa celou dobu bojuje proti pokroku z Ameriky, kvůli sporákům by předělával pomalu celý hotel a když je mu logicky vysvětleno, proč to nejde, tak hned uvažuje o odchodu z nového místa. Nakonec uzná svou chybu (ještě že hlasování dopadlo takhle, jinak by to vyznělo, že chudák kuchař musel ustoupit nesmlouvavému vedení a ne, že jako kdokoliv jiný může udělat chybu). Jinak mě zarazil podivný skok v ose příběhu, minule Sváťa dostal místo šéfkuchaře v Grandu a v dalším díle se jen dozvíme, že tam pracoval skvěle 7 (?) let a hned nastupuje jinde, proč jsme z toho jeho nového vedení neviděli ani ťuk? Takže tu máme zase nové kolegy, z nichž nejlepší je bodrý náměstek Haničinec. Ale co se týče kontinuity, tak mě potěšil krátký návrat do prvního Sváťova místa a kolegů Bláhy a Vránové. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Podle amerických hotelů se učíme všichni, i Sověti!" Svätopluk znovu mení miesto, prichádza do dokončovaného hotelu najnovšieho typu v hlavnom meste, kde má dohliadať na zriadenie a obsadenie kuchyne. Prijme ho odmeraný generálriaditeľ Brzobohatý, pomocnú ruku podá bodrý námestník Haničinec z Moravy a za pasy sa chytí s architektami Němcom, Vrabcom a Jelínkom ohľadom pokrokových svetových trendov v oblasti technológie prípravy stravy. Spory sú to ťažké, pre radu sa cestuje do minulosti a výsledky prekvapivé. Klikači v štúdiu sú zamestnanci tlačiarní a v prvej rade výnimočne absentuje nejaká fešná študentka, ako bolo doteraz zvykom. Dobrý diel, za štyroch zástupcov juhoslovanského stavebného koncernu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama