Reklama

Reklama

Džundžó Romantica

(seriál)
  • Japonsko Junjō Romantica (více)
Trailer
Japonsko, (2008–2015), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Šungiku Nakamura (komiks)

Hrají:

Hikaru Hanada, Majumi Asano, Eidži Takemoto, Daisuke Kageura, Tošijuki Morikawa, Daisuke Kišio, Nobutoši Kanna, Noriko Namiki, Kišó Tanijama, Asuka Minamori (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Recenze uživatele loveless k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2008) (S01) 

Příběhy ze života (a hlavně seznámení a začátků) tří párů, které se navzájem prolínají. Vychází ze stejnojmenné mangy, stejně tak jako rozdělení dílů podle dvojic - Misaki a Usagi alias Junjou Romantica, Hiroki a Nowaki aneb Junjou Egoist a Miyagi a Shinobu neboli Junjou Terrorist. Je to spíš shounen ai než yaoi. Je to klišovité, snad úplně nejklišovitější, ale na druhou stranu se to nebere vážně - je to neskutečně vtipné... Že by kresba byla nějak úžasně krásná se říct nedá, přesto jsou víceméně všechny postavy sympatické. Za zmínku určitě stojí i písnička z openingu Hana = Kimi od Pigstar, která je celkem příjemně uřvaná, ale i ending Baby Romantica od Script se dá. ()

Season 2 (2008) (S02) 

Pokračování první série Junjou Romantica ze stejného roku. Všechny páry spolu žijí už nějaký čas a tak je blíž poznáváme. Nejvíce prostoru má Misaki a Usagi, Misaki je pořád nechutně roztomilý a ve druhé sérii má velké problémy s Usa-mony. Možná trochu víc klišé než v první sérii - jestli je to vůbec ještě možné... Jinak pořád super, prostě když dokoukáte první, pustíte si druhou a jedete dál. Junjou Egoist a Junjou Terrorist bohužel v druhé řadě opravdu minimálně, takže mám Hirokiovský absťák. V roce 2015 vyšla už třetí série, takže na tu se teď těším a jdu mrknout. Jinak opening Shodo opět od Pigstar je sice fajn, ale po tom z první série mi tam prostě přijde trošku nepatřičný, každopádně ending Aioi od Juned je vyvedenější než u první série. ()

Season 3 (2015) (S03) 

Třetí série skvělé romantické shounen-ai komedie, která co se zápletky sice nepřináší níc nového, avšak je tu vše co jsem v předešlých dvou sériích milovala. Stejně jako v druhé sérii je převážná většina příběhů zaměřena na pár Junjou Romantica neboli Misaki a Usagi. Misaki je opět roztomilý a opět se do něj zamiluje další muž, což Usagi opět špatně snáší. Junjou Egoist a Junjou Terrorist je tu jen po skromnu, z čehož jsem smutná, protože Hiroki je prostě nejlepší... Navíc jeden díl zabíra nový pár Isaka a Asahina neboli Junjou Mistake. Kdo by po tolika letech čekal novou sérii! No, já jsem velmi spokojená. Pro ty, kterým se líbily předchozí dvě určitě jasná volba. Jinak opening Innocent Graffiti od Fo'xTails mě vůbec nechytil, načež jsem ho přeskakovala, zato ending s Kawaranai Sora od Luck Life byl fajnový. ()

Reklama

Reklama