Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky Mukenko se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí Samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce najít bohatství ve starobylém městě Zinj, postaveném u legendárních diamantových dolů krále Šalamouna. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka, jež v zemi vypukla. Na místě pak výpravu čekají potíže s vraždícími opicemi i ohrožení náhle probuzenou sopkou... Dobrodružný snímek Kongo, natočený podle románového bestselleru Michaela Crichtona, patří mezi snímky, odvozující komerční úspěch od zručného využití osvědčených prvků a témat. Ve filmu Franka Marshalla se tak vedle sebe objevuje africká džungle se vzácnými horskými gorilami, futuristická technika a bájné diamantové doly krále Šalamouna, střežené kmenem vraždících opic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavý popis, velmi slušné zpracování prostředí, efektů, a mluvící opici (taktéž výborně zpracovaný kostým) mě Kongo jednoduše nebavilo a shledávám jej příšerně průměrnou podívanou, která nemá prakticky nic, co by mě, jakožto diváka, mělo udržet v pozornosti. 104 minut bylo zde úmorných, nekonečných a jak říkám, prostě film nebavil. Jen za vizuály přidávám o trochu víc na hvězdách, ale jinak musím se zdejším hodnocením jen souhlasit. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedinými kladmi tejto totálnej kraviny z polovice 90tych rokov určenej vtedajším teenagerom je peknučká Laura Linney a krásna príroda. Ja som film videl bohužiaľ až o dekádu neskôr, takže som sa už nedokázal vcítiť do myslenia dobového diváka cieľovej skupiny filmu. Pozerám, že sa na to chodilo celkom vo veľkom do kina. ()

Reklama

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Kdybych to viděl teprve nyní, okamžitě by to bylo vyznamenáno jednou hvězdou. A to je za velmi povedený soundtrack od pana Goldsmitha. Ale bohužel jsem to viděl jako malinkaté dítě, takže se mi to moc líbilo. Ono dobrodružství atd. Pak jsem přečetl původní román, ale jak víme,,,tak pan Crighton má prostě smůlu na své filmové adaptace - povedlo se jako jedinému Spielbegovi s Jurským parkem (i když také nejel moc podle původního příběhu). Zkrátka, nedám na tento snímek dopustit. I když je to vyloženě béčko, tak se stále rád podívám. Vlastně musím ještě zmínit Stana Winstona, jeho naštvané gorilky nemají chybu. ()

Markeee 

všechny recenze uživatele

Toto bol taký menší klenot môjho detstva, než prišli na scénu Jurské parky. Film som si opäť pozrel s odstupom minimálne viac ako 15 rokov a musím povedať, že na tú dobu mal viac než priemerné efekty, ktoré sa nestratia ani v dnešnej dobe CGI. Taktiež sa mi páčila celková atmosféra nepokojnej strednej Afriky a vôbec námet vraždiacich goríl, za mňa klasika, ktorá neomrzí a ideálny film na nedeľné poobedie :) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Na dané téma vznikly tři věci – kniha Michaela Crichtona, tenhle film a dokonce i počítačová hra (přesně v tomto pořadí, tedy podle knižní předlohy NEJPRVE natočili film a PODLE NĚJ pak udělali hru, ne naopak jako v mnoha jiných případech). Já šel ale cestou přesně opačnou – nejprve jsem dohrál tu adventuru, pak jsem viděl film a nakonec si přečetl i knihu. Líbilo se mi všechno. Je jasné, že kniha je prostě kniha a film za ní pokulhává, a to jako hodně, ale přece jen atmosféru to má, je tam i dost vtipných hlášek (nejlepší je: „STOP EATING MY SESAME CAKE!“ :-)), opičáci jsou fakt strašidelní a v neposlední řadě celý film provází nádherná hudba. Tak nějak mě to prostě bavilo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Bruce Campbell se neúspěšně ucházel o roli doktora Elliota. Objevil se ale v menší roli Charlese Travise. (Kroup4)
  • Diamant, který je v závěru vyhozen z balónu, se pak již nepodařilo nalézt. (Kroup4)
  • Gorila Amy je vytvořená podle Koko, která ovládala znakovou řeč (ovládala asi 1000 znaků), rozuměla přibližně 2000 anglický mluvených slov a měla mít IQ v hodnotě kolem 70 bodů. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama