Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace? Možná nezvyklá. Výborný hudební doprovod? No často trochu mimo mísu, ale budiž. V současnosti většinou neohrané zajímavé skladby. Z příběhu a vůbec celého filmu ale stojí za zmínku snad jen 3 hudební čísla a první a poslední příběh. Ale i ty jsou docela nudný. Inspirace časopisem se ale nedá upřít. Jenže, co funguje na papíře po okínkách, nemusí fungovat na plátně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který nešetří krví, násilím ani sexem. Animace už není tak působivá jako ve své dově ale občas nevypadá špatně a některé exteriéry vypadají dokonce úchvatně. Problém je v tom, že jednotlivé epizody (nejedná se o plnohodnotný film ale o několik na sebe nenavazujících epizod) mají značně kolísající kvalitu pohybující se mezi průměrnou až špatnou. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak někdo psal "Vidět tohle jako malej, tak mi exploduje mozek". No nebyl moc od pravdy, opravdu ten styl šílený styl vyprávění, který se točí okolo zelené zlé koule je neskutečně zajímavý. Rozhodně to, ale není pro děti. Díky gore brutalitě a neustálému obnažován žen je tohle Rková záležitost. Podívat se na snímek mě vlastně nalákal i jeden díl South Parku, kde po vykonání potřeby koček do obličeje se postava ocitla ve světě "Heavy metalu". 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Punkově brakový komiks ve své nejryzejší podobě - hack'n'nslash, stíhačky ve vesmíru, i přemíra polonahých prsatic a sexu. Plus pořádná rocková hudba. Heavy Metal v podstatě ze všech západních filmů či seriálů nejvíce připomíná přístup těch odvázanějších a méně inteligentních japonských mang, ve kterých se s prudérností a cílením na dětské publikum taky nikdo nemaže. Jen škoda že celkový děj tohoto nestojí příliš za zmínku, jde o chabě pospojovaný soubor povídek které mají společné pouze to že v nich brutálně umře hodně lidí (mimozemšťanů, zombies, etc.), přičemž samotné povídky mají z hlediska příběhu kvalitu poměrně nevyrovnanou - nicméně najdou se mezi nimi i dosti povedené kousky. Jeden z "nejdospělejších" západních animovaných filmů vůbec. 8/10 ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

U animovaných filmů se většinou bojím aby celý zážitek nepokazila právě ona animace, protože ona je kolikrát hrozná, ale tady se mi hodně líbila. Chtěl jsem si vybrat nějaký oblíbený příběh, vyzdvihnout nějaký, ale když ony se mi všechny líbily a nerad bych nějaký "shazoval". Jinak pěkně to shrnul Renton. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)
  • V povídce „Grimaldi“ (5. minuta) můžeme na stěně spatřit stylizovaný obraz „Slunečnice“ od Vincenta Van Gogha. (Petsuchos)
  • V roce 2000 byl natočen druhý příběh nazvaný jednoznačně Heavy Metal 2000 a roku 2011 oznámil Robert Rodriguez na stránkách Comic Con San Diego, že koupil filmová práva na Heavy Metal 3. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama