Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (481)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná máme problém." To máte chlapci. Několikrát jste zabili nesprávnýho důchodce a teď se dobývá krumpáčem do letícího letadla. Že to nedává smysl? A mělo by? Tady se prostě hra na realitu nehraje. Tady se zábavně krájí náckové a pokud má film nějaký vyšší poslání, tak jsem ho neodhalil. Možná se ukrývalo na dně rybníka, kde Aatami Korpi dýchal vzduch z mrtvejch nácků. Možná bylo v tý hlavě, na kterou dopadla mina. A možná ho finský děvky skrývaly pod sukní. Ale kdo by hledal nějaký moudra tam, kde se nedá brát vážně nic. Vůbec nic. A to mě baví. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda že tempo a nápady postupem mírně opadávají, ale nástup do akce má Sisu grandiózní. Komorní, svižná, akční divočina o jednom nesmrtelném zlatokopovi. Samozřejmě celé se to nese v dosti značné nadsázce a jsem zvědavý jak by náš hrdina zvládl takovou kulku do hlavy, ale mě to bavilo. Stopáž 90 minut je prostě značka ideál. 75% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Autoři zvolili k vyzkoušení asi člověkem nepolíbená psychedelika, neboť tento rádoby tarantinovský snímek z prostředí 2.světové války dopadl fakt šíleně. Naštěstí ale Sisu nabídne brutální a vizuálně atraktivní podívanou z finských planin, čehož nemůžeme coby diváci být svědky každý den. Hlavní hrdina toho moc nenamluví (regulérně z něj první a zároveň poslední slova vypadnou na úplném konci), za něj mluví hlavně činy. A že ty toho mají co napovídat!...Akce je přestřelená, vůbec se nedrží nějakých zajetých skromnějších kolejí. Pár sekvencí dokonce nalomí logiku samotnou takovým způsobem, že se z toho chudinka už možná nikdy nevyhrabe zpět :D (scéna v řece, pověšení, závěr s letadlem atd.). To už i na mě bylo moc (a to jsem toho za svou relativně krátkou kariéru hodnotitele viděl docela dost, to vám říkám na rovinu). Ale jak říkám, jistý šmrnc tomu upřít nemůžu. Takže, mozek nechte doma a vyražte do kina. Za mě dávám 6,5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

S TÍMHLE SRÁČEM SE NECHCEŠ DOSTAT DO KŘÍŽKU...“   Válečnej (béčkovej) western, ve kterým finskej superhrdina za pomoci Tarantinovskejch nápadů ukazuje náckům, jaký má koule. Ve vodě, na souši, ve vzduchu. KILL EM ALL! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Inspirací pro Helandera byl film Rambo: První krev a skutečný příběh finskýho odstřelovače Simo Häyhä , který bojoval proti Rudé armádě. 2.) Autor po příznivých recenzích uvažuje o pokračování. 3.) Thx za titule „titulkomat“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne (nebo ** záleží, jestli jste „v pohodě“)  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vynásobte si všetky vtipné zábery v traileri dvomi a to je v podstate celá zábava, ktorú od Sisu dostanete. Fínsky John Wick mal potenciál hýriť množstvom šialene humorných, bojových scén, no pravdou je, že ich neobsahuje zase toľko. Príbehovo je navyše extrémne priamočiary, plný klišé a záporáci sa správajú ako banda neschopných detí. Hlavný hrdina tak častokrát prežije skôr kvôli ich hlúposti a úplnej náhode, než pre skúsenosti veterána. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Jalmari Helander se původně chystal režírovat komediální sci-fi film „Jerry and Ms Universe“ v Kanadě. Když byl odložen kvůli pandemii covid-19, rychle napsal Sisu (2022), a to na podzim roku 2021. (Johnny.ARN)
  • Ač se děj odehrává za druhé světové války, tak jediné vozidlo z německého konvoje, se kterým by v roce 1944 mohl Aatami (Jorma Tommila) v Laponsku opravdu potkat, je motocykl se sajdkárou Zündapp KS 750. Nákladní auta sice dobou odpovídají, ale užití Citroën Type 45 a GMC CCKW 353 německými jednotkami na severu Finska je silně diskutabilní. Avšak u GMC CCKW 353 můžeme přijít s teorií rekvírovaného původně sovětského vozu. Ostatně jako v závěru filmu užité letadlo C-47, které taktéž obdobím odpovídá, ale německé jednotky jím za normálních okolností nedisponovali a jedná se tak o další rekvírovaný kus techniky. (Maulincio)
  • V čase 58:16 môžeme vidieť vo filme, že veliteľ nacistického oddielu zaznačuje do mapy miesto. Je to však mapa Slovenska - konkrétne na mape môžeme vidieť obec Veľký Slavkov, Milbach, Poprad, či napríklad aj Spišskú Teplicu. (AdPo)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama