Reklama

Reklama

Irský zázrak

  • USA The Wonder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdravotní sestra, kterou trápí bolestné vzpomínky, odjede v roce 1862 z Anglie do odlehlé irské vesnice, kde se pustí do vyšetřování údajně zázračného půstu jedné holky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo zaujímavo, no film ako taký ma takmer vôbec nenadchol. Za všetko môže to nesmierne pomalé a strnulé tempo, ktoré sa vlečie takmer celým filmom. Scenár a zápletka boli relatívne jednoduché, a celé to držalo nad vodou asi jedine to tajomno ohľadom "zázraku", ktorý držal Ann pri živote, napriek tomu že vraj nič nejedla. Keď však nastalo odhalenie, tak aj celá doména filmu padá a už zostalo len dúfať, že sa to v závere nejako rozbehne. Napokon sa dočkáme celkom prijateľného uzavretia, ale celkový dojem z filmu to už nezlepšilo. 2* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film chce poukázať na náboženské šialenstvo, wow, aké revolučné, v dnešnej dobre fakt až nenormálne odvážne, keď viete, že aj toto je cesta k cenám. Možno by nebolo zlé už poukázať aj na fanatizmus napríklad u uctievačov istého jediného a pravého duševne narušeného proroka, ale to by sa už asi tvorcovia tých cien nedožili. V každom prípade, téma môže byť na dobrý film, no pre mňa toto prevedenie bola obrovská nuda a írsky zázrak by nastal len vtedy, ak by sa ten ostrov konečne spojil. A to sa nestalo a nestane, lebo kolonizátori a vynálezcovia koncentrákov sú predsa tí najväčší demokrati, v Írsku napríklad šírili hladomor tiež demokraticky, každému rovnako. ()

Reklama

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Ponurá atmosféra irského venkova, a spolu s blaty a mlhou taky církev, která je schopna okecat si všechno. I samotné zákony přírody. Jen aby dostala ten tvůj vytoužený zázrak. Zfanatizovaná rodinka z malého domku si tedy přizve na pomoc mladou zdravotní sestru z Anglie, kterou požádají o dohled nad jejich malou dcerkou Anne. Špitají si u praskajícího krbu, zda to ta Iby prokoukne anebo ne. Sobecky si přejí, aby jejich dcerka dále hladověla ve prospěch své takříkajíc rodiny a jim se pak klaněl každý další poblouzněný člen té sebranky. Prožitá traumata spojí ženu a dívku, které se na první pohled zdají tolik odlišné. Herecký koncert Forence Pugh. Děsivá hudba. Vskutku podmanivý kousek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma je vynikající, stejně tak vtahující atmosféra, umocněna velice dobrou kamerou. Florence Pugh je jako vždy vynikající ale režisér a zároveň scénárista jsou tím nejslabším a vše dobré zabíjí a místo zaměření se na jedno téma, jich rozvíjí několik vč. červené knihovny. A právě to je ten největší průšvih a zabíjí velice dobrou ústřední zápletku o dlouhodobém půstu mladé dívky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu započalo 12. srpna 2021, a to v Irsku. Snímek měl světovou premiéru na filmovém festivalu Telluride 2. září 2022. (dan4815)
  • Jednou zo svätých, o ktorých Anna (Kila Lord Cassidy) diskutuje s Lib (Florence Pugh), je svätá Katarína Sienská (1347-1380). Bola známa extrémnym pôstom, ktorý pravdepodobne urýchlil jej smrť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama