Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (212)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc rád Tě zase ... Vás poznal." Prezidentka je kýč. Já jsem to poznal. Hurá! Horší je, že mi to nevadilo. To jsem se několikrát i upřímně zastyděl. Jenže bylo to ještě horší. Já jsem se dokonce bavil ve chvílích, kdy jsem si představil prvního a třetího prezidenta ČR, jak si jdou zaběhat s ochrankou. Pak jsem však přišel na to, proč se mi to docela líbilo. Já mám totiž rád ty naivní černobílý romantický filmy z dob, kdy nadšení z tvorby filmu bylo větší motivací než výdělek. Tady bych jako důvod vzniku filmu viděl spíš propagaci jedný ze současných prezidentských kandidátek, ale to asi přežiju. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem o víkendu tři české filmy z poslední doby, jež jsou dostupné na Netflixu. Příšerná filmová adaptace divadelní hry, filozoficko-ezoterická nuda a pohádka pro dospělé plná zjevných nesmyslů, která z toho všeho vychází možná až moc suverénně nejlépe. Od začátku do konce víme, co nás čeká a nemine - předvídatelná popelkovsko-nottinghillovská romance. Občas si vyslechneme narážku na českou politiku, na předchozího prezidenta a můžeme se zasnít, jestli bychom chtěli mít na Hradě také někoho ve stylu Čaputové. Geislerová s Vetchým jsou sehraní, v tomhle zklamat nemohou, ale nic nového nepřinesou. Nakonec je nejpříjemnější pohled na Vandu Chaloupkovou, vypadá zatraceně dobře. Je to hloupoučké a jednoduché, ale aspoň to příšerně nenudí jako ty další dva české počiny na Netflixu. ()

Reklama

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rudolf Havlík... režisér, který se za celou svoji filmařskou kariéru vyvinul jen v rámci překonávání vlastní kýčovitosti a stupidity zápletek. Pohádky pro Emu jsou taky kýč plný blbostí a fantasy světa, ve kterém jsou Vánoce nekonečné, ale tam se to ještě drželo v míře snesitelné romantické pohádky pro publikum, které si u filmů chce jedině oddechnout. Na tom není nic špatně, sice se mi to nelíbilo, ale ten film si své diváky najde a je to dobře. Ovšem Prezidentka je i na romantickou pohádku přehnaně pitomá a tak neskutečně, ale neskutečně kýčovitá, že mi z její přeslazenosti shnily a vypadaly všechny zuby, narostly nové z růžového žužu a pak mi shnily a vypadaly i ty. Jako sorry, ale tohle musí připadat stupidní i největším zastáncům teze, že Česko potřebuje prezidentku. Vždyť tohle je prostě... já ani nenacházím slov na to jak to okomentovat, tohle je prostě po všech stránkách nesmírně špatné a trapné, kde jediné vtipné scény jsou ty, které byly myšleny smrtelně vážně, jako třeba ta out of nowhere černošská holčička na tiskovce nebo samotný závěr, ze kterého jsem už ten záchvat smíchu dostal, jak neskutečně dementní byl. Asi bych tomu z recese i hvězdičku dal, ale za pár scén v neskutečně úmorném romantickém ultrakýči, který kdybych sledoval poctivě tak by mě asi zabil, to fakt nevidím jako dostatečně směrodatné. Tohle je prostě odpad, nic jiného. A pokud chcete ve zkratce pochopit debilitu celého filmu, doporučuji komentář uživatelky Bebacek, protože ho popisuje víc než trefně. odpad! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Geislerová jako prezidentka, která v noci prchá inkognito do podhradí mezi prostý lid, až zabloudí do sochařského ateliéru vdovce Vetchého. Další Havlíkův romantický film, který je scénáristicky hrozně jednoduchá předvídatelná neoriginální věc, ale díky sympatickému obsazení, technické stránce věci a tak nějak aspoň zajímavého námětu se na to dobře kouká. A pokud je člověk schopen přijmout tu koňskou dávku naivity, tak je výsledek příjemný oddechový film ikdyž levelu Pohádek pro Emu (2016) to nedosahuje. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vidím, že jak jsem vždy vyčítal Vejdělkovým filmům, že jsou dokonale odtržené od reality, tak si může klidně podat ruku se svým skoro vrstevníkem Havlíkem, protože to je zcela to samý. A možná v tom je to tak nějak bizarně zábavné, sledovat, jak si Havlík představuje pracovní (ten obzvlášť!) a soukromý život své ženské postavy v prezidentském úřadě, byť jsem se celou dobu nemohl zbavit lítosti nad tím, že by to mohl být vlastně dobrý film, kdyby šel místo bezpečné cesty vyšlapané žánrovými klišé třeba směrem à la Jackie, ale zde byl vzorem spíše filmový vztah Hugh Granta a Martine McCutcheon z Lásky nebeské, aspoň tak to na mě působilo. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Anna Geislerová hledala pro roli prezidentky inspiraci hned v několika ženách, které by se podle ní mohly v roce 2023 stát prezidentkami. Jednou z nich byla podle Geislerové česká ekonomka Danuše Nerudová. (Karkanoid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno