Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (44)

Dominik.Klem 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím dodat, že ze seriálu řve D&D na každém rohu. Jedná se tak o místy brutální komedii, která potěší každého milovníka fantasy žánru a především dračáku. Jedinou věcí která by se dala vytknout je někdy až přespříliš primitivní humor v podání nezastavitelného milovníka Scanlana, ale na druhou stranu každý kdo nějaký ten čas hrával D&D zná alespoň jednoho hráče který má postavu barda, či zloděje kterému není jediný manželský slib svatý, proto je i tato postava nádherným vyobrazením právě těchto hráčů, ke kterým jsem v pubertě chvíli patřil také a díky tomuto seriálu jsem si mohl s úsměvem zacringovat i nad sebou samotným. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný, drsný a akční seriál, který zakládá celý svůj příběh na několika postavách a jejich vzájemných vztazích, na kterých vám záleží a máte o ně strach. Je to nahláškované a každá akční scéna je dechberoucí a nedokážete odtrhnout pozornost. Pro milovníky černého humoru, Pána prstenů a jiného fantasy je toto nebe a dudy. Osobně bych to se seriálem Invincible zařadil mezi nejlepší seriály co nám Amazon nadělil. Vážně doporučuji obě série a za mě dokonce druhá série je ještě lepší než ta první. 9,5/10 ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jo, takhle by to šlo. Dokonalé to není, mohlo by to ještě o kus víc šlápnout na plyn (čehož se snad dočkáme v další sérii), ale pořád ještě je to Dračí doupě v reálu, s hláškami, veškerými herními mechanismy, parádní akcí, krví..., no prostě vším, co k tomu patří. Velká kurevská paráda! 95% Update po druhé řadě. Tak jo, co jsem si přál po první sérii, se mi vyplnilo. Je to kurevská jízda se vším, co k tomu patří, a pro každého milovníka fantasy absolutní povinnost. Tohle vznikalo srdcem. 100% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení - nejenže to funguje jako adaptace Critical role, ale funguje to i jako super fantasy seriál pro "nezasvěcené" nebo dokonce "RPG neznalé. I když RPGčkaři a zejména DnDčkaři (u nás JaDčkaři) si tam skrytých a dokonce velmi vtipných narážek užijí samozřejmě fakt hodně. Animačně to není žádná Arcane, ale dívá se na to příjemně, má to zajímavý děj, dobré postavy, výbornou režii a scénář... pro ne-RPG / ne-fantasy lidi to neni 5* must-see, ale na minimálně 4* dobrej fantasy akčňák se to určitě dostane i u nich. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Invincible nám Prime Video naservírovalo další animovanou pecičku, která se ničeho nebojí a ukazuje vše, co se tvůrcům zlíbí. Škarohlíd by řekl, že je to jen taková fantasy jednohubka, ve které jsou navíc vulgarismy, krev a občas někdo vystrčí prsa. Měl by svým způsobem pravdu, ale shodit Vox Machinu tímhle způsobem by nebylo fér. Tvořit svět, představovat tolik hlavních postav a ještě vyprávět smysluplný příběh je na tak malém prostoru poměrně obtížný úkol, které se tvůrci zhostili s grácií a vytěžili každou minutu na maximum. Konečný produkt je neuvěřitelně svěží, zábavný a dokáže vtáhnout, což většina novodobých seriálů nezvládá, takže směle jen tak dál! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Veškerou hudbu napsal a nazpíval Sam Riegel (Scanlan). Tyto písně často zpíval již při hraní kampaně s Critical Role. (UncleMorty)
  • Na začátku epizody jsou první hrdinové inspirováni filmovou sérií Pán prstenů. Je zde čaroděj, hobit, elf, trpaslík a hraničář. (Shr1nK)
  • Létající koště, které v druhé sérii vidíme, je parodií na Nimbus 2000 ze série Harry Potter. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama