Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vdovec a farmář Larry má tři dcery. Dvě z nich se provdaly a žijí se svými rodinami na farmách nedaleko otce, ale benjamínek Caroline, ke které cítil Larry vždy největší náklonost, se odstěhovala do velkého města, aby se zde věnovala právničině. A právě těmto třem dcerám rozdělí Larry ve své závěti farmu a tím rozpoutá kolotoč zádrhelů a zvratů, na jehož konci čeká všechny velké překvapení. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (28)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Slušné rodinné drama s temným tajemstvím. Je těžké po tolika letech, kdy si někdo vydobí u spoluobčanů takovou úctu, díky mnohaleté generaci a pracovitosti tu pověst rozbít, i když se zrovna jednalo o tak závažné téma, je škoda, že o tom obě sestry tak dlouho mlčeli. Obsazení je jedna z nejsilnějších částí filmu, všechny sestry spolu skvělé fungují, škoda, že se Jennifer objevuje jen ve vedlejší roli, ale Jessica i Michelle to zvládají na jedničku. Potěšila mě také přítomnost Colina Firtha, bylo to příjemné osvěžení amerického obsazení. Příběhově je to místy trochu utahanější a táhlejší, navíc žádný velký zvrat se tam nekoná. Jako drama to ale funguje skvěle a dokáže hrát i na city, pár slz mi díky tomu ukáplo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh s obdobnou hloubkou jako Pán přílivu. A není divu, Jane Smiley svým stejnojmenným románem vydaným v roce 1992 natolik zabodovala, že za něj dostala Pulitzera. Mě osobně jen docela zklamala inspirace v Králi Learovi, nic takového bych v tom nehledala - protože jsem až skoro doufala v určitou autobiografičnost. Nicméně filmová verze žádnou chybičku nemá, jedná se o strhující herecké koncerty Jessicy Lange a Michelle Pfeiffer se skvostnou kamerou a pachutí nezvratného osudu, která přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama, parafrázující >Learovské< téma vztahu otce a dcer, drama o narušených rodiných vztazích, temných stránkách lidské duše a šanci nejmladší generace, která nezatížená minulostí má novou naději... Film, u kterého se sice nebudete takzvaně >bavit< , ale který vás vtáhne do děje tak, že jen fascinovaně sledujete gradaci děje, kerý od téměř bukolické idyly rodinného života na velké mnohogenerační farmě mění se v dusný příběh plný bolesti, zasutých vzpomínek, citového strádání a zraňování, domělých i skutečných křivd, zloby, nenávisti a rodinného rozvratu, příběh, který nakonec vyústí ve zkázu práce mnoha generací, ale přesto očištěním a nadějí na nový život. Brilantní filmařina, zasazená do prostředí širých lánů Iowy, s excelentními hereckými výkony (Jessicy Langeové obzvláště), ze které je cítit věci prospěšný ženský vliv, daný jak předlohou, tak i scénářem a režií. Čtyři a půl hvězdičky za film, za tu J.L. zaokrouhleno bez rozpaků nahoru... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Perfektně obsazené rodinné drámo, od kterého nečekejte víc než vyhrocené vztahy a rozlehlé lány kukuřice. Holt senilita, zděděný majetek a šoustání nesprávných osob, to je vždycky problém... Nenudila jsem se (neusnula jsem navzdory pokročilé noční hodině!), emoce úřadovaly, jakkoliv na ně nebylo tlačeno nadbytečným patosem a třebaže ta čtvrtá hvězdička jen nedomrle poblikává, za sebe můžu vyjádřit s "Prokletou farmou" spokojenost. 70% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkala, že půjde o nějaký poetický film. Po chvíli jsem ale vyšla z omylu. Během té chvíle se z poetiky stalo parádní drama o rozvratu jedné farmářské rodiny. Za tím rozvratem stál samozřejmě majetek a jak jde o majetek, tak se zákonitě musí objevit i problémy, které se budou řešit třeba před soudem. Kolikrát se stane, že vše se vyřeší až smrtí jednoho člena rodiny, kdy si všichni všechno pěkně vyříkají, vyčistí si hlavu a usmíří se. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Michelle Pfeiffer, která film produkovala, chtěl do role patriarchy Larryho Cooka Paula Newmana, ale ten roli odmítl. (..Lucas..)
  • Ve scéně, kdy se Rose (Michelle Pfeiffer) ptá své sestry, jestli její prso váží libru a následně říká, že je její libra masa, odkazuje tím na další hru Williama Shakespeara "Kupec benátský", ve které kupec, který nesplatí svůj dluh, má zaplatit Židovi librou svého masa. (Ganka)
  • Všichni komparzisté museli podepsat souhlas, že se nepokusí přiblížit se nebo mluvit s Michelle Pfeiffer a Jessicou Lange. (..Lucas..)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno