Reklama

Reklama

VOD (1)

Bohatý mladík s kamarády z elitní soukromé školy vyšetřují sérii podivných nadpřirozených událostí a odhalí přitom temné spiknutí. (Netflix)

Recenze (55)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Německá produkce tímto snímkem nepřekvapuje, neb už dříve dokázala, že takovéto snímky ve své skromnosti natočit umí. A protože je to pro Netflix, zároveň také nepřekvapí mix nejrůznějších mysteriózních a vůbec hororových motivů. Poltergeist či Invaze zlodějů těl  jistě rozezná každý matador hororové kinematografie. Příběh je takovou kratší verzí španělského seriálu Feria: Nejtemnější svit. Tempo je spolu s výpravou ve zmíněné skromnosti spíše v televizním dojmu, ale nevyznává těžkopádně a kupodivu ani natahovaně. Na správný mysteriózní film má dějový koncept své charisma, obzvlášť co se týče tajů a nerozhodnosti v představách a skutečností. Jenomže to všechno dosti kazí poměrně silná přímočarost, takže se při sledování nelze zbavit dojmu, jakoby tomu stále ještě něco chybělo. Kromě honosnějšího rozpočtu, k daleko lepší výpravě, hlavně odpovědi. Dějové sounáležitosti ve svém postupném vývoji velmi často něco načrtnou, aby se to vzápětí nechalo být a jelo se dál. Klasický konec evokující o případném pokračování by snad dalo šanci v tomto něco více prozradit. Snímek se tedy ničím nevymaňuje od starších mysteriózních snímků, takže myšlenka je stále stejná, průběh také a konec zrovna tak. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

8/10. Za mě velké překvapení. Tento horor je docela dost originální a je sakra hodně dobrý a ponurý. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má solidní, napětí je zde docela dost časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Za mě horor který každý musí alespoň jednou vidět. Doporučuji. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žiaci zo súkromnej školy v Nemecku začnú trpieť zvláštnymi príznakmi a ich správanie sa začne meniť zo dňa na deň. Postupne zisťujú, že nejde o náhodu, ale že sa niekto snaží ovplyvniť ich správanie a naplniť svoje temné ciele. - Námet nie je velmi divácky vďačný, ale pozeratelné to je. Postavy sú zaujímavo napísané, a aj keď je premisa v rámci hororového žánru vyždímaná naplno, nedá sa úplne presne odhadnúť, kam to celé smeruje. Záver je celkom intenzívny a dosť ma prekvapila jeho bezcitnosť, takže slabšie tri tomu dám. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem od filmu absolutně nic nečekal, tak jsem docela překvapen, že se jedná o docela koukatelnou teen jednohubku s démonickým pozadím. Postavy docela fajn a děj byl celkem ok, i když co se týče atmosféry,tak tuto až na závěr, nevidělo ani z rychlíku. Ale na druhou stranu, se u toho divák nenudí a má to docela prima nápad, který není využit, jak by zasloužil. Celkově koukatelná blbůstka, na dlouhý večer zcela dostačující. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dá sa napísať, že to má všetko, čo taký žáner ponúkať má. Je to ako fastfood niekde v hypermarkete, niečo ako olovrant po hlavnom jedle ( rozumej po kvalitnejšom zástupcovi žánru ). Na svoju možno prehnanú dĺžku, občas nelogický obsah, ale obsahuje dobrú atmosféru a kvalitné ( v rámci možností ) hororové scény. Mne podradnejší hambáč občas stačí a to hlavne v dni, kedy sa ináč nedá. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama