Reklama

Reklama

VOD (1)

Bohatý mladík s kamarády z elitní soukromé školy vyšetřují sérii podivných nadpřirozených událostí a odhalí přitom temné spiknutí. (Netflix)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Young Adult splácanina s hororovým nádechem a místy i ponurým obsahem. To by na první dobrou vlastně ani nevadilo, ale tady se všichni chovali jak idioti a vyšetřovatelé pak v jedné scéně zahlásili, jestli se ti mladí nezfetovali nějakým fetem z Česka a to mě teda trošku nasrali. Pak už si vybavuju jenom mlhu a pocit, že celej film se tím spláchnul do hajzlu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žiaci zo súkromnej školy v Nemecku začnú trpieť zvláštnymi príznakmi a ich správanie sa začne meniť zo dňa na deň. Postupne zisťujú, že nejde o náhodu, ale že sa niekto snaží ovplyvniť ich správanie a naplniť svoje temné ciele. - Námet nie je velmi divácky vďačný, ale pozeratelné to je. Postavy sú zaujímavo napísané, a aj keď je premisa v rámci hororového žánru vyždímaná naplno, nedá sa úplne presne odhadnúť, kam to celé smeruje. Záver je celkom intenzívny a dosť ma prekvapila jeho bezcitnosť, takže slabšie tri tomu dám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné, byť nijak objevné. I když spojení chytré parazitické houby s padlými anděly není ve filmu až tak běžné. Buď jedno, nebo druhé. Zdejší obsah je mimo mísu. Hlavní hrdina Finn ztratil v dětství starší sestru za poněkud zvláštních okolností, jako by za tím stála bytost z temného světa. I v osmnácti trpí nočními můrami a traumatem z dětství. K tomu dostává strach o svoji druhou sestru, dvojče. A pak zjistí, že léky, co bere na hlavu, jsou nějaké divné...I přes délku svižný počin, kde se stále něco děje. Pěkné bylo vymítání, působivá byla pěstírna. Gore a sex na minimu.... švédská trojka zůstala bohužel jen na začátku a následně na fantazii diváka. Ale zase šťastný konec je třeba pochválit. Na jedno podívání dostačující. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok, asi prvých 15 minút ešte ušiel, ale potom sa to prekoprclo do totálnej hovadiny. na môj vkus tam bolo tiež až príliš veľa aktuálnych kultúrnych "trendov", čo myslím že do tohoto žínru až tak veľmi nepatrí. No evidentne je všetko na hlavu. Podpriemer. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak na Němce celkem dobrý. Čekal jsem rozhodně větší průser. Sice nejde o nic převratnýho ale ani nemůžu říct, že bych se nudil. Na jedno podívání zcela dostačující. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Němečtí tvůrci nelenili a přišli s hororovou podívanou, kterou jim posvětil Netflix. A jeden se nestačí divit, co všechno do jednoho filmu stačili vecpat. Tablety bez vedlejších účinků, ovšem s malou nekrotickou houbou uvnitř tobolky. Vystresovaný dospívající mladík (Max Schimmelpfennig) je od smrti své starší sestry, která kvůli uvízlému tamponu v řitní oblasti nedobrovolně volila skok z mostu, když ho jako malého hlídala, do sebe cpe po plaketách. A nyní je v bezprostředním ohrožení jeho stejně stará sestra - dvojvaječné dvojče (Milena Tscharntke), která začala vykazovat známky náhlého podivného churavění. Nejdříve to celé vypadá na zjevení ducha, množí se podivné úkazy, kterých je mladík svědkem, třeba jednou potají přihlíží jakési prapodivné noční seanci, kdy je neznámá stará žena v přítomnosti jeho rodičů a sestry v horních partiích obnažena. A tak nějak všechno nasvědčuje tomu, že v tom má prsty duch. Na scénu posléze vplují dva bizarní vymítači z Ruska, matka se synem. A ani v elitní škole, kterou mladík navštěvuje, to nevypadá na klidné studium. A pak ještě existují utajené složky, které objasňují původ napadené mládeže. Největším problémem tohoto hororu je jeho přebujelý výskyt aspektů, které sice eliminují předvídatelnost, ovšem mnohdy vnášejí do dění chaotičnost. Když už má divák pocit, že se v těch předložených záhadách nějakým způsobem zorientoval, přijde další, zcela nenadálý úsek filmu, který ho vyvede z omylu. A je nutno se s tím přívalem nějak popasovat. Mně tohle vrstvení mystéria a prapodivných nápadů přišlo vcelku zajímavé. Triková stránka toho moc úchvatného nenabízí. Digitálně vytvořený přízrak nefungoval tak děsivě, jak by si tvůrčí duo Felix Fuchssteiner a Katharina Schöde jistě přálo. Své neotřelé nápady film určitě má. K dobru se dá také připočíst herecké obsazení, které je naprosto neokoukané. Němci chtěli temnější formou zaujmout diváka. Vyrukovali sice s dávkou chaotičnosti vlivem extrémně nahromaděných až překombinovaných aspektů, načež z toho závaru vybruslili poměrně zdárně. 7/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Démonická jednohubka s príjemnými mladými hercami a temnou atmoškou, ktorá je podfarbená vkusnými industriálnymi tónmi,  a opäť (ako inák) s idiotským obsahom od Netflixu. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Netflixu už totálne jebe, ešte aj do mysteriózneho thrilleru tam musí jebať lesby, trojky, všetko sexuálne, ale keby to malo aspoň obsahový význam, ale ono to tam je, lebo to tam byť musí. Neomarxisti prznia filmy jedna radosť. A stádu stačí aj takéto nulové nič na zábavu. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nadchlo mě to asi jako stát frontu v bille. Nudný, táhlý, osiřelý chálung štráse o nějakejch držkách, který nikoho nedojmou. Dobrou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pokud se na horory divate pro zabavu a mix subzanru a ne kvuli straseni, muze to fungovat. Trauma a nadprirozeno. Je tu podivna zapletka, manipulace s divaky a predvidatelnost. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Guilty Pleasure. Duchovia sú možno príbuzní démonov a sekty konšpirácií, ale dať všetky štyri tieto elementy dokopy mohlo dopadnúť ako miešanie piva s vínom a tmavého alkoholu so svetlým. No na druhý deň mi z toho mixu vôbec nebolo zle. Pár vecí mohlo byť síce menej odfláknutých, stále však sympatický mládežnícky horor. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní věci se dějí mladým lidem v jednom německém městysu. Jsou jejich rodiče členy nějaké černomagické sekty? Nebo jsou snad mimozemského původu a mají za cíl infiltrovat lidskou rasu? Nebo za vše může jakási parazitická houba, která ovládne vědomí svého hostitele a učiní z něho poslušnou loutku? Nebo je pravda mnohem prostší a jedná se pouze o Finnovy halucinace po intoxikaci psychedelickými drogami? A pomůže mu v tom případě ruská vědma Eliska Novak (sic) se svým synem Jirim? Odpověď na tyto otázky vám jistě přinese Das Privileg. Možná, že kdyby hlavní hrdina nebyl od pohledu takový nanicovatý vocas, nebo kdyby se jeho milá nejmenovala Samira, ale třeba Inge nebo Trudi, nebo kdyby amant jeho ségry nebyl Ramin, ale třeba Wolfgang nebo Jürgen, nebo kdyby se ruská vědma nejmenovala Eliska, ale třeba Jelizaveta, dal bych i čtvrtou, protože filmařina je to na TV film uspokojivá, digitální triky nejsou vyloženě mizerné a až na křečovitý multirasismus, multisexismus a nedovzdělaneckou debilitu se jmény matky a syna Vědmovými, dokonce ani příběh není úplně netflixově fujtajxlový, jako se to bohužel poslední dobou stává stále častěji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelná blbina s ne úplně špatným nápadem, ale jak už tady bylo napsáno, potenciál zůstal nevyužit. Z mého pohledu je problém především v tom, že tvůrci tu těch aspektů chtěli obsáhnout strašně moc, což ve finále působilo trošku chaoticky. Chyběl mi i nějaký moment hodný zapamatování a konečné odkrytí karet také nepřineslo nějaké to " ty vole to jsem fakt nečekal". Ale na jedno kouknutí bez zapnutého mozku je to fajn. 55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dá sa napísať, že to má všetko, čo taký žáner ponúkať má. Je to ako fastfood niekde v hypermarkete, niečo ako olovrant po hlavnom jedle ( rozumej po kvalitnejšom zástupcovi žánru ). Na svoju možno prehnanú dĺžku, občas nelogický obsah, ale obsahuje dobrú atmosféru a kvalitné ( v rámci možností ) hororové scény. Mne podradnejší hambáč občas stačí a to hlavne v dni, kedy sa ináč nedá. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je ničím výnimočné dielko, ale zato vobec nenudí a dobre sa pozerá aj na ústredné hlavne postavy. Film ma slušnú myšlienku, ale v jeho neprospech hra najme to, že nie je originálna a ani výnimočná. Podobne ladených filmov je už veľmi veľa. Zaujímavé bolo , že najprv sa to tvári ako filmy o exorcizme a napokon sa to prehupne celkom inam, takže zvrat aj koncova pointa ma troška prekvapili, ale nie šokovali, na to treba viac odvahy sa odviazať, čo tento film nemal. Ale čo mi najviac na filme vadilo, bola postava toho prízraku, bola fakt lacná, ako z tretej cenovej skupiny. Takže film neprekvapil, ale určite má ani nenasral, tak vládne celková spokojnosť i keď, je to len za slabé 3*. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Typická prvoplánovosť a strohý rozpočet hororom ako Privilégium nepomáhajú. Je to presne taký ten jednoduchý recept na "ponurú, hrôzostrašnú a twistovú" zápletku z dielne Netflix. Temné filtre a podivní ľudkovia, z ktorých nič dobre nevisí, majú spĺňať účel neustálych hrozieb a nepokoja okolo hlavných postáv. Časom a vývojom zápletky ale vyústia v teatrálnosť a nudnosť. Je to taký nechcený obraz hororu, ktorý spadá ku koncu v tragikomický guláš, ktorý sa berie vážne po celú dĺžku filmu a nedokáže reflexívne pridať trošku čierneho humoru tam, kde už by sa to kvôli nedostatku nápaditosti a nulového autentického napätia aj žiadalo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Trošku viac snahy a menej libtárdnej Netflix korektnosti a film by to vytiahol aj na 3*, nakoniec možno povedať že tunajšie hodnotenie je objektívne, avšak po zhliadnutí druhej Duny bude ťažké filmom pridávať čo i len pol hviezdičky. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Těch 43% asi docela sedí. Trikově to žádná sláva není, ale alespoň to nemá ambice být jiný, artový. Což v týhle době oceňuju . Mě to vlastně spíš překvapilo. 50%. ()

Reklama

Reklama