Reklama

Reklama

Police Story 3

  • Hongkong Jing cha gu shi III: Chao ji jing cha (více)
Trailer

Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

maty39 

všechny recenze uživatele

V 90. letech Jackie změnil přístup k natáčení svých filmů. Místo kontroly nad většinou aspektů natáčení (od scénáře, režie a akční choreografie) předal otěže a svěřil se do rukou různých tvůrců. Režii třetího dílu Police story dostal na starosti Jackieho kamarád, kaskadér a akční choreograf Stanley Tong. Spolu natočili dalších šest filmů (i když je Jackie v některých jen ve vedlejší roli, jako třeba ve spin-offu s Michelle Yeoh). Stanley Tong přinesl do série výrazné změny. Předchozí díly se soustředili na jednu zápletku, kterou rozvíjeli, vycházely z ní komediální i akční scény (např. Jackie hlídá svědkyni v jedničce, a nebo padouši z prvního dílu obtěžují Jackieho ve dvojce). Trojka rozvíjí úvodní zápletku do komplexnějšího příběhu a kde se mění lokace. Jackie se vydává v utajení infiltrovat drogový gang, který působí jak na pevninské Číně, tak i v Hongkongu. Jsou tu pořád staří známí z předchozích dílů, včetně přítelkyně se kterou se Jackie zase snaží nerozejít, ale přibyla nová postava kterou hraje Michelle Yeoh. Ta hraje Jackieho čínský protějšek. Jackie pomůže na útěku drogovému bosovi a když se ocitnou v Jackieho údajné rodné vesnici, tak se k nim přidá i Michelle, která předstírá, že je Jackieho sestra. Společně cestují do Hongkongu, kde infiltrují drogový gang. Akce v třetí Police story je něco jiného, než jsme zvyklí z předchozích Jackieho filmů. Není zde žádná dlouhá bitka s důmyslnou choreografií. Ano, jsou zde bitky, jsou kratší a kouká se na ně dobře (úvodní ve výcvikovém táboře čínské armády, v restauraci s policií, kde se zapojí i Michelle Yeoh), ale ve třetím díle najdeme i jednu explozivní přestřelku, která by se neztratila ani v Komandu nebo ve druhém Rambovi. Legendární je i závěrečná akční scéna s několika divokými kaskadérskými kousky. Ať už je to Jackie zavěšený pod vrtulníkem, nebo skok na motorce na jedoucí vlak v podání Michelle Yeoh. Třetí Police story se narativní strukturou, tempem vyprácvění i akčními scénami blíží spíše svým americkým akčním protějškům. Stanley Tong natočil moderní akční film, který je nejpřístupnější západnímu mainstreamovému divákovi asi nejvíce ze všech Jackieho předchozích filmů a i přesto je pořád věrný hongkongské tradici akčních scén a humoru. Chemie mezi Michelle Yeoh a Jackiem funguje bezvadně a ve výsledku je třetí Police Story důstojným pokračováním této velekvalitní Jackieho akční trilogie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel ma najsudrznejsiu zapletku a stylom najviac pripomina americke filmy, takze sa urcite bude pacit aj neazijskym divakom a kazdy, kto nema averziu voci Jackiemu, mu musi dat minimalne 4*. Ale aj humoru tentokrat vyraznejsie ubudlo a vlastne su tu len 2 komedialne epizodky (navsteva Jackieho matky v podani strýka Billa Tunga a odhalenie v Malajzii s Jackieho priatelkou Maggie Cheungovou). Tentokrat je stopaz tak kratka a tempo tak zbesile, ze mimo riesenia pripadu, ktore v pravidelnych davkach prerusia akcne sceny, tu nie je priestor na nic dalsie. Az mi je trochu luto, ze mi film zakazdym ubehne tak rychlo. Aj zakomponovanie akcnych scen do pribehu je take zmyslupnejsie. A ich kvalita znova patri k spicke. Tentokrat sa dockame pestrejsej akcie. Jak pôsobivych nahanaciek, ci uz na autach, na lodiach, vo vzduchu a dokonca aj na vlaku, tak aj velkolepej prestrelky s mnozstvom vybuchov uprostred filmu a samozrejme aj spickovych bitiek a pôsobivych kaskaderskych kuskov. Bitky su dynamicke a kontaktne, ale trochu mi v nich chybala tvrdost. Vynahradzuju to aspon bolestive pady. Z kaskaderskych kuskov stoj za zmienku Jackieho blbnutie na vrtulniku alebo skok Michelle Yeohovej s motorkou na vlak. Nejake to obcasne viditelne istenie lanami sa da odpustit. Velku pochvalu si zasluzi aj kasting. Jackie dostal po bok partacku Michelle Yeohovu s ktorou ma skvelu komedialnu chemiu a vyrovna sa mu aj v akcnych scenach. Konecne seria dostala aj pôsobivych zaporakov. Slizkeho sefa v podani Kennetha Tsanga a jeho pravu ruku Yuen Waha, ktory sa nepredvedie len v akcii, ale ma aj co hrat. Typickeho poskoka na finalnu bitku s Jackiem hra Ken Lo. Komedialny vystup Billa Tunga som uz spomenul, ale fakt to stoji za to. Skoda, ze sa v serii naposledy objavila postava Jackieho priatelky Maggie Cheungovej, vdaka comu tento diel povazujem za definitivne posledny a dalsie filmy (napriklad First Strike, Projekt X) do tejto serie uz nepocitam. Aj stylom su niekde inde. Tentokrat vysla u nas nastastie len HK 95minútová nezostrihaná kinoverzia. A aj ta americka je zostrihana len o par minut. Holt tam uz nemali co poriadne vystrihnut. Spolu s druhym dielom je toto vrchol serie a aj vrchol Jackieho filmografie. P.S. Toto je prvý film, v ktorom máme možnosť počuť originál Jackieho hlas v čínštine. Vo všetkých, ktoré natočil predtým a bohužiaľ aj v mnohých potom, bol dabovaný iným hercom (Jackie mal minimálne troch stálych dabérov a najčastejšie ho daboval Charles Tang Wing-Hung), ako je to v HK filmoch bežné. 9/10. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti druhému dielu výrazné zlepšenie. Jednak za to môže Stanley Tong, ktorý prináša do série svieži dych a nové neokukané lokácie. Viacej ako na vtip dáva dôraz na premyslenú zápletku, ktorá v rámci žánru funguje z každej strany. Humor je tu tiež, ale v tomto prípade je nenásilný, prirodzený a nenarúša dramatickú rovinu. Jackie tu tiež nekladie dôraz na rôznorodé kúsky a premety, čo v tomto prípade vôbec nevadí, lebo hlavným ťahúňom nie sú súboje, ale chémia medzi ním a Michelle Yeoh. Finále je potom po všetkých stránkach perfektné. Koniec, ako to tradične býva, uťatý v posledných piatich sekundách bez skutočného doznenia, čo je ale v tomto žánri a v tomto kraji už zvykom. Takže vyčítať tomu filmu práve toto, nie je úplne na mieste, hoci mne osobne to vadí. Kvalitou rovnako dobré, ako prvá časť. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ka-Kui Chan(v českom preklade Kevin) prvýkrát opúšťa Hong Kong aby mohol pomáhať čínskej polícií. Pomáhať mu bude Hua v podaní Michelle Yeoh. Títo dvaja tvoria super dvojku policajtov v prestrojení a posúvajú sa od jednej akčnej scény k druhej. Ale mne to tam nestačilo. Chýbala mi tam nejaká tá "bezprostrednosť", ktorá bola v prvej časti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Filmu hodně pomohlo, že zde není jen Jackie Chan, ale i Michelle Yeoh. Skvěle se doplňují a navíc "Police Story 3" dál oplývá úžasnými kaskadérskými kousky, při kterých se skoro tají dech. Některé výbuchy jsou skoro až neuvěřitelné a divák se diví, že úmrtnost štábu nebyla větší. Tohle prostě nejde než obdivovat a samozřejmě se i skvěle bavit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Pvní honkongský film Jackie Chana se synchronizovaným zvukem (zvuk se nahrává přímo při natáčení filmu). (Rominator)
  • Při natáčení finále s helikoptérou zastupoval režisér Stanley Tong Kena Tsanga. Přivodil si při tom zlomeninu holenní kosti. Při závěrečných titulcích můžeme vidět Tonga s berlemi. (SG-1)

Reklama

Reklama