Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ka-Kui Chan(v českom preklade Jackie) sa vracia v americkej koprodukcii a to je chyba. Ak by to nepatrilo do série Police Story tak by som dal možno za 3* ale takto to je na čisté 2*. Klišé sa ťahalo celým dejom. Bolo tam cítiť americký heroizmus, ktorý sa mi sem vôbec nehodil. A ani tá akcia nebola, čo to bývalo. Najslabší diel z celej série a ak sa vynechá, tak sa nič nestane. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uteklo při sledování série Police Story, že to má i čtyřku, asi kvůli tomu odlišnému českému názvu. Ale jak se říká, všeho moc škodí, takže menší pauza od Jackieho neuškodila a já se možná i díky ní bavil skvěle. Fakt nechápu, kam Jackie na ty nápady chodí. Začátek filmu nic moc, ale jakmile se děj přesune do Austrálie, valí se na diváka neustávající příliv originální, vtipné a nápady hýřící akce. Štafle, ježci, žralok ftw! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Spájať tento film so sériou 'Police Story' bol na Jackieho veľmi trúfalý ťah. Z komernčého hľadiska možno, fajn. Ale táto kvázi-časť nemá s predchádzajúcimi moc spoločné. Začínajúc nevážnym a predovšetkým slabším scenárom až po hollywoodske opojenie. Gumkáč Jackie ale svojou šupa-akciou prevalcuje tieto chyby a zanecháva vo mne scény s rebríkom, na streche, s gorilami s Nathanom Jonesom vo vedení. A koala rulez. 70%. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

First strike je sice navěšen na sérii Police story přes postavu přímého nadřízeného z předchozích dílů, ale jinak tento film nemá se sérií nic společného. Jackie spíše parafrázuje Bondovky a drží se i jejich vyprávěcí struktury. Jackie se nejdříve vydá na Ukrajinu, kde se okamžitě zaplete do obchodu s jadernými zbraněmi. Po akční scéně na lyžích se přesuneme do Austrálie, kde má prodejce rodinu. First strike má pekelné tempo. Je to zdánlivě dáno tím, že film byl pro mimo hongkongské trhy asi o 20 minut prostříhán. Ve výsledném sestřihu běžíme od jedné akční scény ke druhé. Pro zajímavost jsem se podíval na originální verzi a ani ta výsledný dojem příliš nenapraví. Spíše byly vystřiženy některé vysvětlující scény, některé komediální scény a některé scény byly zkráceny. Nic zásadního co by výrazně změnilo tempo nebo vyznění filmu. Pokud se budeme bavit o té verzi kterou většinou známe,tak z komedie zbyly jen nějaké gagy. Pokud v něčem First strike vyniká, tak je to akce. Úvodní akční scéna na lyžích je ďábelská, s divokými kaskadérský kousky. Po přesunu do Austrálie je výborná scéna, kdy  Jackie musí utéct před dvěmi obrovskými rusáky. Není to bitka, ale spíš Jackieho akrobatické kousky. Vrcholem a nejcitovanější z tohoto filmu je bitka s žebříkem. Finále pod vodou je nápadité, ale vodní element trochu brzdí Jackieho v rozletu. Díky nezajímavému a uspěchanému ději působí First strike spíše jako sestřih akčních scén, než plnohodnotný akční film. I tak jsem poměrně spokojen, především díky prezentované akci a opět režírující Stanley Tong také není žádný břídil. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Akční film První rána jsem viděl poprvé na videokazetě z videopůjčovny. Vůbec jsem tenkrát netušil že je to další díl série Police Story. Režie se ujal týpek předchozího dílu Stanley Tong, tak že je to pochopitelný že tohle je čtyrka. Akční scény v tomhle filmu už nejsou tak dobrý jako v předchozích dílech, ale pořád je to skvělá akční zábava. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou jako vždy skvělý. Kdyby tohle byl samostatnej film co by k sérii Police Story vůbec nepatřil, nebylo by to na škodu, tenhle díl vůbec nevypadá jako ve stylu předchozích dílů. Ale dobře jsem se u toho bavil, další dobrej film Jackieho Chana. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)
  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)
  • Film je volným pokračováním série Police Story. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno