Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřekonatelný Jackie Chan tentokrát jako automechanik a skvělý řidič, který se po dokončení školy v Japonsku vrátí do Hongkongu, kde pracuje u policejního oddělení, které hledá a zabavuje nelegálně upravené vozy. Je nejen mistrem svého oboru, který je schopen odhalit každou závadu ve voze často pouhým poslechem, ale také skvělým řidičem, což dokáže například během jednoho z nočních zátahů, kdy pomůže policistům chytit nebezpečného závodníka a vraha přezdívaného Puma. Ten mu to rozhodně nemíní odpustit a poté, co uteče z vězení, se chce pomstít. S pomocí japonské mafie jakuzy zničí Jackiemu dům i dílnu a také unese obě jeho sestry se vzkazem, že je nevrátí živé, pokud Jackie neodjede do Japonska, kde by se s ním utkal v nebezpečném automobilovém závodě. To se však zdá nemožné, protože Jackieho vůz byl zničen společně s jeho dílnou. Naštěstí je tu mladá reportérka Amy Yip, která mu pomůže, ovšem jen proto, aby dosáhla svého cíle a mohla napsat senzační reportáž. Pomůže mu také s pátráním po únoscích a najde tu správnou stopu. Jackie se za únosci vydá a podaří se mu v souboji se značnou přesilou jednu ze sester zachránit. V kvalifikačním závodě se sice Jackiemu podaří dosáhnout potřebného času, jeho auto je však po kolizi zničeno a zdá se, že vše je ztraceno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Blesk sice dokáže dorazit do cíle (tedy k nějakému diváckému uspokojení), ale celou dobu jede na nedofoukaných pneumatikách a občas mu střílí výfuk. Gordon Chan je prostě patlal, které by měl mít pokusy o různé stylistické hrátky s rychlostí záběrů zakázané zákonem. Nebýt vynikajících kaskadérských výkonů samotného Jackieho a jeho kolegů, šel bych jistojistě o hvězdičku níž. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Fakt totalně dementní scénář .Samozřejmě záporák je Evropan a je to magor první kategorie :-). Finalní závod je přesně z té kategorie kdy vybuchují i auta v depu a a další dostávají smyk na rovince a s OHŇOSTROJEM (!!!) do sebe vrážejí. Jen jsem čekal kdy tam třeba bouchne i nějaké horské kolo při nárazu do třeba garáže. Přesto film doporučuji kvuli jako vždy skvělému Jackiemu a kvuli scéně kdy je Jackie, nic netušící, ve svém karavanu vyzvednutý jeřábem a šílený záporák mu s barákem, ve kterem je stále i Jackie, mlátí do jiných domů! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V polovině 90. let měl Jackie za sebou svoje klasické série POLICE STORY a BOŽSKÁ RELIKVIE a sekal kvalitní a pohodové kousky jako RACHOT V BRONXU, BLESK, TERČ či MSTITEL BEZE JMÉNA, které mám všechny moc rád. BLESK Gordona Chana, který rok předtím natočil FIST OF LEGEND, z nich trochu vyčuhuje tím, že je na Jackieho nečekaně vážný, jinak ale jede podle klasické chanovské receptury "obyčejný, skromný a hodný správňák-sympaťák ovládající kung fu se zaplete s bezohlednými a brutálními gangstery a když mu nepomůže policie mající svázané ruce, pomůže si sám" a vrší na sebe zdařilé automobilové honičky (i když zrychlovat je nemuseli), špičkové souboje (autodílna, herna) a demolice (unymo buňka na jeřábu) a samozřejmě zbude místo i na romantiku. Ještě teď si pobrukuju titulní popík nazpívaný přímo Jackiem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co tomu je ??" - "Tak pokud kontrolka ukazuje správně, došel vám benzín.." ;) Myslím, že tomuhle nesmírně našlapanému snímku opravdu zásadně ubližuje ten castingový omyl, díky němuž byl do role Warnera Pumy Kaugmana obsazen nehorázně tragický Thorsten Nickel, jinak bych totiž Blesk řadil k těm vůbec nejpovedenějším filmům mého milovaného Jackieho Chana, jemuž naopak ani tentokrát není vlastně co vytknout !! Vždyť on tentokrát i zpívá !! ;) Budeme-li se tedy znovu držet pravidla, že dobrý film dělá kvalitní padouch, zůstává tenhle hongkongský Thunderbolt tak trochu nevyužit, a to navzdory skvělému soundtracku i velmi svižnému tempu, které nedovolí odhalit šílenost scénáře, a které je často dost necitlivě tlumeno kameramanskými výkřiky do tmy, což lze vnímat spíš jako paradox, protože kamera místy až bere dech.. Vysvětlení lze patrně hledat v samotném počtu kameramanů, kteří se na snímku podíleli.. Nicméně několik doslova lahůdkových pasáží v čele s přestřelkou na policejní stanici, naprostou destrukcí obytné autodílny jeřábem a zejména megalomanskou předfinální bitkou v herně naznačuje, jak skvělý film se z Thunderboltu mohl stát, kdyby mu ovšem Gordon Chan postupně víc a víc nebrzdil, a nezůstal tak jen někde v půli cesty.. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jackie Chanem mám velmi rád, ale jak se mohl podepsat pod tento titul, to opravdu nechápu. Děj byl tak rychlý, že skákal z jedno na druhé a člověk se do toho zamotal ještě dřív, než stačil pochopit o co ve skutečnosti jde. Scénář hodně nevýrazný, herecké výkony velmi ošemetné a celkově toto dílo vypadá jako by ho přivezl Intercity z pláclý na cestě z Hamburku do Prahy. Ať se na mě "oblíbenec Jackie" nezlobí, ale toto hodnotím jako odpad! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Ve Spojeném království film v roce 2004 v televizi sledoval 1 milion diváků, čímž se stal devátým nejsledovanějším cizojazyčným filmem roku v televizi (pod osmi dalšími hongkongskými akčními filmy). (griph)
  • Kvůli neustálému dešti nebyli filmaři schopni dokončit natáčení závodních scén v Japonsku a museli se přesunout na Malajský okruh Shah Alam Circuit. Tam však kvůli obavám malajské vlády museli závodní scény natáčet v malé rychlosti. (Raztubyl)
  • Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Jackie Chan's Stuntmen Association a Sammo Hung Stuntmen Association. (Rominator)

Reklama

Reklama