Reklama

Reklama

Inspektor Eddie Chan (Jackie Chan) dostane za úkol chránit bohatého hongkongského magnáta pana Wonga. Navzdory jeho snahám ale dojde k únosu a při náročné akci zemře i pár policajtů. Neznámí zločinci požadují výkupné šedesát milionů dolarů, a proto je třeba vypátrat, kdo za únosem stojí dříve, než se Wongova žena rozhodne zaplatit nehorázně vysokou sumu peněz. Vyšetřování zavede Chana do Taiwanu, kde při policejní razii dostane podezření, že do únosu je zapletený přímo jeden z jeho kolegů.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

predators 

všechny recenze uživatele

Dobrá, jak si producenti žádají, budeme shovívaví. A celkem se dá jejich žádost chápat, protože to, co uvidíte, některé situace vážně nejsou normální a působí hodně komicky a zjednodušeně. Taky nečekejte nic ve stylu Jackie Chan=80% bojových scén. Jde o čistokrevnou detektivku, nic víc, nic míň. 50% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré zub času nerozložil. Jackie Chan je tentoraz vážnym detektívom snažiacim sa vyriešiť problém únosu. A funguje to. Či už antagonista, akcia, alebo snaha o vyriešenie, ktorá je plná pátrania, čakania a dôvery v tých, ktorým dôverovať netreba. Neustále sa tam niečo rieši. Má to skvelé tempo a vôbec to nepôsobí hlúpo. Všetko je tam perfektne vyvážené a ohnivé finále má množstvo skvelých scén. Jeden z tých klenotov, ktorý jeho filmografiu nielenže obohacuje ale zároveň Jackieho prezentuje ako tvorcu schopného zaradiť sa k špičke akčnej filmárskej školy do ktorej patril v tom období Woo, Lam a Hark. Síce to trošku vybočuje z toho čo tradične robí, ale o to viac takýto typ filmu poteší. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a ve své době zcela netradiční "Chanovka", předzvěst Jackieho tvorby v posledních letech. Svižná, temná, brutální a akční kriminálka. Žádný humor, intriky, podrazy, souboje, výbuchy, ... Veškeré střety jsou dost syrové, Jackie zde nešaškuje, docela povedený scénář a děj ... Jedinné, co se dá filmu výrazněji vytknout, je Jackieho "ne"-herectví. Tady jako by ještě nebyl schopen zahrát vážnou roli a protože mu film nedává žádný prostor pro jeho tajtrdlíkování, jeho herecký výkon je velice "vlažný" a občas mi přišlo, že se Jackie ve své roli cítí jako "nahý v trní", případně i jako by měl v trenkách králíka ... a ten ho kousal do šourku ... Každopádně ale jinak pecka a docela dle počtu hodnocení zapomenutý asijský akční klenot ... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Jackieho ,,nehumorných´´ kousků. Akční kriminálka, ve které Chan hraje detektiva, řešícího případ únosu bohatého stavitele. Moc ze svého umění zde bohužel nepředvede a ta troška bitek většinou skončí téměř hned jak začne. Film má ale skvělou atmosféru, která vtáhne diváka do děje, obsahuje sérii solidních honiček, přestřelek a výbuchů..I přes to se jedná o celkem tuctovou podívanou, kterou z průměru vyhazuje pouze skvělý Jackie. A jak se v samotném závěru dozvíme, snímek je věnován památce všem čínským policistům, kteří zemřeli ve službě a opírá se o skutečnou událost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz to nie su klasicke Cenovske blaznive kung fu mlatacky, pan Cen ide cestou drsnej temnej a hodne brutalnej kriminalky - riesi hongkongskeho magnata, unos, vykupne a kadejake zalezitosti okolo toho,. Co konkretne, to si uz musi divak zistit sam - najlepsie pozeranim filmu. Zhong An Zu je snad najnetradicnejsi film Dzekiho Cena a ak hlada niekto filmy inspirovane realitou - tu je jeden 85 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Príbeh filmu je inšpirovaný skutočnou udalosťou, únosom honkongského milionára Wong Tak-feia. Na rozdiel od záveru tohoto filmu ale jeho nikdy nenašli. (Puol)
  • Kromě amerického distribučního názvu má film s prvním dílem Police Story (1985) film podobné také dvě scény. První je honička, kdy Eddie (Jackie Chan) sjíždí autem z kopce, která připomíná scénu z úvodu Police Story (1985), kde je honička skrz vesnický slum. Druhou je scéna, kdy před závěrečným zůčtováním Eddie nepřetržitě čeká naproti apartmánu na příchod zločinců do Kowloon Walled City, jenž se podobá scéně, kdy Ediie čeká před obchodním centrem na příchod zločinců. (tequilla)
  • Ve scéně, v níž Eddie Chan (Jackie Chan) uhýbá před jedoucím autem, nestačil nadskočit a obě nohy mu byly přimáčknuty mezi dvě auta. (Rominator)

Reklama

Reklama