Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (181)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"...hokejkou. Nebo čím já vím." Krásný pohled na rok, který si velmi dobře pamatuji. Rok, co poznamenal celou jednu generaci. Nagano prostě bylo sen a začátek filmu mi to celé krásně připomněl. Pánek vytvořil moc hezké dětské drama, které je naplněné láskou a sny. Skupinka kamarádů musí řešit nejen školu a dospívání, ale i svoje hokejové sny. Film mi utekl jako voda a skvěle jsem se u něj bavil. Trefa do sítě je i Hynek Čermák, který dokazuje, že umí hrát i s hodně mladými herci. Za ty finální emoce musím dát tu čtvrtou hvězdu. Protože pan Pánek umí vytvořit krásné scény plné emocí. Navíc mi připomněl nostalgicky moje dětství. Krásný film. (75 %) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

O Naganu, ale bez skutečného hokeje. O dětech a jejich snech pro dospělé pamětníky, kteří zažili otevírání zlaté brány a přepisování dějin českého sportu. Pánek se snažil, z vlaku ukázal domácí násilí, křečovitě obsadil i Haška, ale funguje mu tam pouze nostalgie. Bohužel je to hrozně amatérské a nedotažené. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nutno na to pohlížet věkem režiséra. Osobně jsem byl stejně starý jako děti ve filmu a to co prožívali, je jako vystřižené z mé životní kapitoly. Sledování Nagana, neustále hraní hokeje na cestě a výjezdy. S dědou chození do sázkovky, občas problémy na třídních schůzkách, pogy, tamagoči. Pro mě příjemná vzpomínka na dětství. Pro jiného jen obyčejný film o dětech jak blbnou na ulici. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neni to uplne debilni a prumer si to asi zaslouzi. Problem jsou neverohodne texty predrikavane detskymi herci (nebo neherci). Jasny, Tomasove Holy se nerodi kazdy den, ale tohle prece jen pusobilo trosku moc umele. Skoda. Potesil naopak Cermak, ktery je cim dal lepsi a zaujala linka s tou tyranou holcickou. Ta tomu dodala trosku sily. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch primáckých filmů, co se točí jako za největšího rozmachu fordismu, konečně přiletěla až nezvykle milá česká záležitost, co se sice tváří primárně jako rodinný film s dětskými protagonisty, každého milovníka národního sportu ale vrátí do těch dětských let, kdy taky střílel tenisákem o garáž. Do toho povolal Dan Pánek do služby Hynka Čermáka, co si střihl snad tu nejsympatičtější roli. Svoje mouchy Děti Nagana mají, mají jich dost, ale jsem schopen tentokrát odpouštět. [viděno na Netflixu 22.10.2023] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • O filmu režisér přemýšlel cca 4 roky, přičemž sepsat svoje nápady Dana Pánka napadlo v době, kdy byl v karanténě kvůli onemocnění covid-19. (Linda14)
  • Zle strihnutý obraz vo filme. V záverečnom zápase je najprv po prvej tretine skóre 1:4, po chvíli vidno v prestrihu skóre 3:5, no potom sa skóre vráti na 1:4 a zvyšuje sa na 1:5, následne je 2:5 a 3:5. (Nofany)
  • Píseň „Šaman“ od skupiny Kabát, kterou ve filmu poslouchá Karlova (Hynek Čermák) dcera (Štěpánka Fingerhutová), je z alba „MegaHu“, které však bylo vydáno až v polovině roku 1999. V době, kdy se děj filmu odehrává, tak píseň ještě neexistovala. (ELBobes)

Reklama

Reklama