Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutne genialna Gina Lollobrigida vo filme s Konerym, ktory nie je spokojny s dedictstvom. Taxa potom tuna kuju pikle a kadejake intrigy. To ja milujem vo filmoch intrigy, to je moje. Plus este namakane kulisy, vyborne dialogy, kde zas tie obycajne prevazuju - jeden z tych lepsich filmov Basila Deardena . 70 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Těch intrik není až tolik, aby to udrželo pozornost, a vcelku se dají odhadnout dopředu. Italská ošetřovatelka mi tedy atraktivní vůbec nepřišla, Gina tady fakt vypadala tuctově. Sean Connery jede svůj šarm a jedinému tady věřím jeho postavu. A pak ty nelogičnosti. Všichni zkoumají motiv, a nikoho nenapadne, že jen debil, vyložený debil, by někoho vraždil hned po sepsání nové závěti? ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak o charakteru všech zúčastněných by se dalo dlouze polemizovat, podstatné pro mě je, že mě bavilo sledovat ty tři a jejich pikle, v duchu jsem si říkala, kdo koho nakonec doběhne.. Ralph Richardson jako despotický stařík na vozíku výborný, Sean Connery v roli synovce, kterému se v očích protáčejí dolárky, podmanivý a zatraceně sexy.. Gina Lollobrigida je nesporně ozdobou snímku a její herecká kreace diplomované ošetřovatelky velmi dobrá.. Plus nádherná hudba.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že mám tak rád Columba a v poslednej štvrtine ho Bezcharakterná žena svojimi zvratmi tak pripomína, zabudnem pri hodnotení na viacero nedostatkov, ktoré mi počas priebehu sledovania na filme vadili. Určite ich ale spomeniem. Prvá pol hodka je príjemne atmosférická a uvedie zaujímavú zápletku, tá záverečná patrične strhujúca, ale tá hodina uprostred by sa dala bez problémov zostrihať o dvadsať minút bez toho, aby film utrpel na psychologickej hĺbke postáv, alebo vcítenia sa divákov do príbehu. Skôr má opačný efekt. Objektívne skôr mierne nadpriemerný triler, kde si scenárista pohráva s divákom, na chvíľu ho uspí, aby v zápätí prichystal nejaké prekvapenie. Nesmie ale zaspať, čo sa môže viacerým stať. Vďaka hercom a prostrediu sa ale dá častokrát mnohé odpustiť. 70%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charles Richmond (Ralph Richardson ) není zrovna nejrozmilejším chlapíkem. Obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Navždy usazen v pojízdném křesle nechává projevům své více než často mizerné nálady zcela volný průchod. To pocítí i atraktivní zdravotní sestra Maria (Gina Lollobrigida), která tu zůstává pouze díky Charlesově pohlednému synovci Anthonymu (Sean Connery)... Thriller je možná trochu silné slovo, avšak jakás atmosféra tu i díky výbornému hudebnímu doprovodu zvolna krystalizuje. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama