Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vznikla na motivy dvou pohádek Boženy Němcové "Spravedlivý Bohumil" a "O černé princezně". Vypráví o slabošském králi (M. Vašut) a jeho ženě (M. Steinmasslová), kterou touha po dítěti přivede až ke spolku s ďáblem (K. Heřmánek). Princezna (M. Kobrová), jejíž dospívání proběhne pod vlivem „nečistých“ mocností, se z jejich moci vymaní až díky lásce k rybáři Radkovi (T. Herfort). (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

K popisu tohoto produktu potřebuji tři slova: křeč, křeč, křeč. Na fakt, že jeden den královna porodí dceru a následujícího dne je dotyčná dcera dostatečně vyspělá na vdávání reagují šlechtici od dvora cimrmanovským komentářem: To není samo sebou. V tom musí něco být. Na rozdíl od cimrmanů však to autoři myslí zřejmě vážně. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Nepohádková pohádka, která jde dokonce proti smyslu pohádek a to vychovávat i morálně (nebo už zas blábolím?) Radek a Milena - dvě postavy které nezaujmou, a vlastně spíš připomínají postavy vedlejší. A mé pochopení?: není třeba nedělat smlouvy s peklem, klidně na to kývni, ale drž si za zadkem někoho, kdo tě z toho vytáhne. - hm........ takže vlastě film o politice ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě tato pohádka vždycky dost děsila a ani dnes mi nijak zvlášť k srdci nepřirostla, protože na mě bohužel působí pořád stejně a to už dávno nejsem malé dítě a mám samozřejmě už něco nakoukáno. Herecké výkony mi přišly dost toporné a kostrbaté, jako by herci ani pořádně neměli co hrát. Stopáž pohádky vypadá při sledování, že je mnohem delší než ve skutečnosti je. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má sice nízký rozpočet, ale to nic nemění na tom, že se u ní celkem budete bavit. Líbil se mi příběh, který na mě působil, jako nějaká "skládačka". Herecké výkony, zvláště u některých, např. pan Heřmánek, nebo pan Vašut, byly kostrbaté. I přesto ale tuto pohádku doporučuji ke zhlédnutí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Šíleně rozvleklá pohádka, která aspoň naštěstí graduje ve své poslední třetině soubojem dobra a zla. O pohádce pro děti se rozhodně nedá mluvit - začátek je nebude bavit, závěr je pro ně zase moc strašidelný. Zkrátit to o polovinu, byla by z toho solidní podívaná. Takto stály za shlédnutí tak maximálně venkovní lokace. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradech Roštejn a Veveří. (Janek2002)

Reklama

Reklama