Reklama

Reklama

Silverton v obležení

  • Jihoafrická republika Silverton Siege
Trailer
Jihoafrická republika, 2022, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Trojice bojovníků proti apartheidu se po neúspěšném pokusu o sabotáž zabarikáduje v bance, kde drží rukojmí. (Netflix)

Recenze (23)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zajímavá událost, docela bych rád věděl jak se film lišil od reality, nicméně ta kombinace politiky netflixu jak točit filmu s filmařským pojetím není příliš dobrá, protože je z toho až moc cítit, že je to dělaný na sílu. To dění v bance na mě působilo až moc netflixovsky = zkratkovitě s jasný cílem a názorem. Škoda bylo to jinak zajímavý a potenciál to v sobě má. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je to asi takový jihoafrický thriller, jaký si dovedete představit, když si spojíte žánr s místem výroby. Pravda, že Arnold Vosloo mě tu docela zaujal a byly tu jisté akční momenty, které docela ušly, jinak ale v rámci žánru slabší průměr. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Ach jo, co jsem si to pustil za chujovinu? Ještě tak těch prvních 30 minut ušlo, ale pak se z toho stala natahovaná nekonečnost, kdy jsem se musel chvíli tlemit jak se postavy pitomě chovali. Navíc nevím jestli to celé dění v bance mělo být pojato vážně nebo parodicky? Ke konci jsem u toho už usínal. Takže tak. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to rutinersky natocene s klise vyjednavani s rukojmymi. Dobre vykony hercu s neokoukanymi tvaremi. Ve chvili kdy protagoniste vstoupi do banky se film stava stale mene zajimavym. Mam otazku pro jake publikum film vlastne je? Spis nez o historickou udalost jde o vzkaz. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Žánrový mišmaš v ktorom nič poriadne nefunguje a Imhotep nám už tiež poriadne zostarol a pribral. A posolstvo o zlých belochoch a blek pavr mi už lezie na nervy. Netflix až príliš často v kvalite podlieza aj taký legendárny Hallmark. 3/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Poloakční jihoafrická jednohubka o tom jak se tři bojovníci proti apartheidu po nepovedené akci a krátké honičce s policií ukryjí v bance, vezmou si rukojmí a v rámci hry o čas si jako podmínku jejich propuštění určí propuštění Nelsona Mandely z vězení. Film inspirovaný skutečnostmi je v jádru spíš konverzačka, kde akce je minimum a když už na nějaké to drama dojde není to nic co by nějak vybočovalo z běžné rutiny. Lehce nahoru to nicméně táhne retro atmosféra osmdesátých let a sympatické obsazení, kdy trojice bojovníků jsou spíš klaďasové a zápornou roli tu naopak hraje policie (s výjimkou Arnolda Vosloo)...50% ()

majo0007

všechny recenze uživatele

Na jednej strane kravaťáci z NTLX nariekajú nad masívnym úbytkom predplatiteľov, ale na druhej strane sa nehanbia púšťať na stream takéto "muchotrávky". Nuž soudruzi, někde jste udělali chybu... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci a ženská se dostanou do banky kde vezmou rukojmí. Nejde, ale o loupež chtějí vrtulník a dostat se pryč tak jim ho policajti dají, ale tam se to zvrtne tak zůstávají v bance a chtějí pro změnu propustit Nelsona Mandelu toho čase ve vězení. Začátek je dobrý a zhruba do 40 minuty se to dá pak se tam na to valí na můj vkus moc sraček venku před bankou si sedí černoška a nikomu to nevadí dokonce útočí opakovaně na policajty a opět to nikomu nevadí v bance je jakási blondýna co neskutečně přehrává a nikdo jí nedokáže nebo nechce zavřít hubu jednoho chlápka tam zabijou , ale pohodička nikomu nechybí co na tom, že seděl vedle Vás šel na záchod a už ho nikdy nikdo neviděl. Některé dialogy a scény jsou jak z parodie například pilot je chce zabít oni ho zmlátí a dovedou do banky a on si stěžuje, že mu teče krev a ať s tím něco dělají nebo je zde jakýsi Američan co má na kufříku nápis Usa .  To by nebyl Netflix, aby tam nenarval  černošské agitky typu my černoši , když vyjdeme ven musíme být na pozoru můžou nás zabít  nebo bělošku co káže, že ví čím si procházejí a bojuje proti tomu takovým způsobem, že pracuje v bance kde se lidi dělí na černé a bílé. P.s. ten Američan se celou dobu povyšoval nad ostatní až ke konci řekl něco ve stylu já Vás chápu i v Americe se to děje a oni z něho udělali hrdinu jen, aby se to mohlo dobře propagovat v Usa tomu říkám agitka.40 procent ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller podle skutečných událostí. Tenhle film má dva problémy, nesympatické herce, krom Vosloo a téma, které je našinci extrémně cizí. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Další super film u kterýho nechápu, proč má na CSFD pouze přes 50%.  Jinak jak tu kdosi napsal "Je to asi takový jihoafrický thriller, jaký si dovedete představit, když si spojíte žánr s místem výroby.". Takže Apartheid a bojovníci proti apartheidu a jedna velká zpackaná mise, která ale zároven spustila jedno velký hnutí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Hostage movie, inšpirovaný skutočnými udalosťami. Z hereckej stránky, až na Arnolda Vosla, pre mňa neznámi herci/herečky podávajú akceptovateľný výkon. Po nejakom čase niečo „ľahko“ priemernejšieho od Netflixu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Pro Jihoafričany bude mít tento počin asi úplně jiné vyznění, já jsem však hlavní poselství vůbec nepochopil. Přišlo mi, že ten politický podtext je tam naroubovaný strašně na sílu a není úplně dobře zpracován. Když se zaměřím na tu druhou stránku příběhu, ani zde to není kdovíjaká sláva. Postavy nejsou zrovna dvakrát sympatické, chovají se velmi nelogicky, jedinou přijatelnou postavu ztvárnil legendární Imhotep Arnold Vosloo. Najde se zde několik málo zajímavých akčních scén, jinak je to ale vesměs jen natahovaná nuda, emoce se žádné nedostavily, ani konverzační scény mě ničím nezaujaly, celé to na mě působilo strašně lacině a přihlouple. Jestli Netflix svou budoucnost vidí v produkování takových filmů, tak se ani nedivím, že předplatitelé raději odchází jinam, sám o tom totiž už delší dobu uvažuji. 3/10. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Režiser film Mandla Dube verejne priznal,že film je presný udalostiam ktoré sa odohrali v skutočnosti len na 60% zvyšok je umelecká licencia.Problem je v tom,že je zrejmé,že film bol natočený len pre dramatické účely a poškodzuje to skutočný historický význám dlhy a krvavy význam boja za slobodu proti vláde bielej vládnucej menšine.Zakaždým ked sa v scenári objavý nejáký zábavný zvrat upusti od tažkej skutočnosti v prospech filmovej fikcie a oslabí celý príbeh.Problemom je že film nie je velmi pútavý.Silverrton Siege je premárnená priležitosť vyrozprávasť skutočný príbeh.Stal sa obetou túžby po vysokej dráme a akcii. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

potenciál dobrý, len škoda, že je to také skratkovité, ale zase trojica je dobre podaná, "Imhotep" ako policajný dôstojník je super, ryšavka bola sexi. Má to aj pár nečakaných scén, snipnutie, akčná pasáž na začiatku kde sa systematicky kryjú (tož je vo filmoch dosť vzácnosť) takže za mňa spokojnosť. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Vedel som do čoho idem. Netflix, príbeh o nejakých noname negroch niekde z prdele sveta, čo bojujú za niečo proti horde zlých belochov, sto minút priestoru na prezentovanie black lives don't matter sračiek, true story...jednoducho klasika. A bol som s tým zmierený, pristúpil som na ich hru z nudy. To všetko by som ignoroval, keby to ale nebolo tak svinsky nudné a preplácané a plné nelogických kokotín. K tomu sa to miestami bralo strašne vážne a miestami to vyzeralo ako paródia. Toto fakt nie, už keď mám pozerať nejakú prijebanú negrflix pózu, nech je to aspoň zábavné na pozeranie. Ale toto je jednoducho nudné a zbytočné. ()

Zlty_Dodo 

všechny recenze uživatele

Trojica teroristov sa na úteku zabarikáduje v banke a drží tam rukojemníkov. Ale sú to takí milí teroristi, lebo sú čierni a nikomu nechcú ublížiť, čo sa im do veľkej miery aj darí. Naopak, ich pohnútky sú vznešené, bojujú za prepustenie Nelsona Mandelu. Takže to vlastne nie sú teroristi ale aktivisti, ale zase majú samopaly takže by to mohli byť vlastne partizáni. Možno niečo ako Kubiš a Gabčík. Každopádne sú vykreslení ako sympaťáci, asi ako keď v moskovskom divadle parta hrdinských Abdulahov držala onehdá tých hnusných Rusákov. Proste BLM a smrť bielym. Pozitívum: obišlo sa to bez LGBT. ()

Reklama

Reklama