Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pojmy zdánlivě abstraktní a odtažité mají své živé obsahy. A často také přesahy. I pohádkové a fantastické. Lze se tomu smát, ale každý, kdo se z těchto kouzel vymaní, ochudí svůj život, někdy i nenapravitelně. K výbornému scénáři a suverénní režii lze přidat i ústřední herecké trojhvězdí a ocenění kvality propojení skutečnosti a přetvárnění ve výborně napsaném příběhu. I dojetí a slzy patří do života, má-li být plně a všestranně žit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlidštějších a nejkrásnějších filmů co jsem kdy viděl. Krásný příběh o tom jak jeden muž, s chlapcem v sobě, žije ve svém fantastickém světě. Jediní kdo ho můžou chápat jsou Ti, kteří mají stejnou fantazii jako on. Asi nejlépe je rozdílný pohled lidí okolo Barriho ukázán, když on vchází do svého pokoje (který je jeho vysněným světem v kterém vidí krásné věci) a jeho manželka jde do druhého, svého pokoje, který je celý ponořen do tmy... Geniální atmosféra, která ve vás vyvolá krásné pocity. Herci kteří ze sebe dostanou všechno a ve vás vyvolají emoce, o kterých jste možná ani nevěděli. O Peteru Panovi se v česku opravdu moc neví, ale tento film funguje jako skvělý naviják a pochybuji, že se najde hodně lidí, kteří po shlédnutí tohoto filmu nebudou mít chuť přečíst si knižní verzi. Johny Depp hraje, jak je jeho zvykem posledních pár filmů, opravdu úchvatně a přesvědčuje o svém skvělém herectví snad i mrtvoly. Depp je věrohodný, ztotožněný se svou postavou a je z něj cítit, že to pro něj není jen malá role, ale opravdová hlavní role na, které stojí film a on nezklame ani v jedné vteřině. Kate Winslet není jen "ta holka z Titanicu", ale je to opravdová herečka, která mě po Věčném svitu neposkvrněné mysli a Hledání Země Nezemě, přesvědčila o svých kvalitách. Dustin Hoffman v malé roličce velmi potěší a jeho hlas je velmi příjemně silný a charismatický(v originálu). Hudba je krásná a režisér mě přesvědčil o hodně více než v jeho minulém projektu. Jeho láska k látce je opravdu cítit v atmosféře, která je perfektně chvílemi až pohádková. Tento film si zaslouží oscara!! Je to krása, citlivý film, který vám nakonci nechá v očku nejen jednu slzičku, ale i v duši malé potěšení... že se stále točí filmy s velkým F.... ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Napriek menším zaváhaniam v úvode patrím tiež medzi tých, ktorých Finding Neverland dostal. Vo fiktívno-realistickej dráme o vzniku jednej z najslávnejších detských divadelných hier presvedčivo kraľujú Johnny a Kate. Kate ma po Večnom svite opäť utvrdila, že je výborná herečka a u Johnnyho som si už zvykol, že pre neho je zahrať zle asi nemožné. Malé výhrady by som mal k detským hercom a k tomu, že niektoré scény sú prvoplánovo slzopudné, avšak pri scéne „That is Neverland“ bude slziť i najväčší cynik. Každopádne myslím že Akadémia opäť raz prehlúpila. 10/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Strašně krásný film. Opravdu hodně dlouho jsem neviděl nic, co by mě dokázalo tak moc obměkčit a dojmout, a to jsem si nedávno znovu pouštěl Gladiátora. Johnny Depp tu u mě hodně zabodoval a jednoznačně mi ukázal, že on si hvězdou první velikosti jednodušše být zaslouží. A nejinak tomu bylo i u Kate Winslet, Dustina Hoffmana a hlavně režiséra Forstera, který vdechl i do zcela reálného příběhu tak silné kouzlo a půvab, že bych zůstal zírat na obrazovku ještě dlouho po závěrečných titulcích, kdyby mě už v půl dvanácté večer nebolely od televize oči.-) Prostě nádhera a jasných 100%.. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Skrčte svá těla, projděte k bráně. Zmenšete duši- dětskou se stane. Napněte křídla, zavřete oči, do říše snové pomalu vkročí. James Matthew Barrie nestavěl lego, budoval skrýši-pro své alterego. Chlapec v mužné schránce ukován. Prosím, seznamte se- Peter Pan. Jednou na procházce mezi buky, potkává matku s třemi kluky. Stává se mušketýrem číslo čtyři. A od té chvíle nápady jen hýří. Autorská múza něžně rozkvétá, jsem šťastný- křičí do světa. Dobové konvence však velí: ženatý muž se s vdovou nepřátelí. Když bolestná ztráta jeho mysl cloní, stvoří svět jen pro sebe a pro ni. Jako Taj Mahal a monument, čarokrásnou zemi: Neverland.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Je tradicí, že v divadle hraje Petra Pana vždy dívka. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama