Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Mít to tři díly, je to pecka. A ten namakanej Taron co nosí pod pažema dva melouny a má kalhoty nad pupkem jak Van Damme v devadesátkách, tomu přijít na chuť prostě stále neumím, byť se i herecky snažil. Zato Ray Liotta a jeho patnáct minut z celého seriálu, by si klidně s takovou rolí ve filmu odtáhnul sošku za vedlejší krásnou roli jedna dvě. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Black Bird má téměř nulovou akci, ale zato stoprocentní atmosféru, ze které mrazí - a ta dělá spolu s hereckými výkony ze seriálu dusný a nepříjemný zážitek, u kterého má divák pocit, že se stále něco děje, i když zpětně se toho ve skutečnosti moc nestane. Jde o tvrdou slow-burn konverzačku mezi precizním a vyspělým Taronem Egertonem a fanaticky přesvědčivým Paul Walter Hauserem, kterého registruju už ze seriálu Kingdom nebo Richard Jewell - tenhle chlap je prostě předurčen k divným rolím, je ve svém charakteru neskutečně nechutný a uvěřitelný, a to vše dělá celý zážitek ještě intenzivnější. Konečný výsledek je pak šikovně ukončená true-based série, která je v určitých místech sice trochu roztahována, ale vygradované emotivní finále to poměrně dobře zachraňuje a nechá v divákovi celkově dobrý a zároveň znechucený pocit. Za mě taková zlatá čtyřhvězda, která potěší, ale zároveň mám tak trochu tušení, že k plné palbě zde něco chybělo a že jsem z celého seriálu možná až moc "překonverzovaný". ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Apple TV se vytasilo s dalším úspěchem. Do Black Bird se podařilo nalákat prvotřídní obsazení a tak vlastně není divu, že přišel další úspěch. Příběh je založen na skutečnosti. Odsouzený drogový dealer Jimmy dostane šanci k propuštení, to za předpokladu, že dokáže z Larryho Halla vymámit, kde jsou těla jeho "údajných" obětí. Larry se totiž chronicky rád přiznává k vraždám, ale není úplně jasné, jestli je opravdu spáchal nebo chce jen pozornost, které se mu díky tomu dostává. Největším plusem je obsazení Paula Waltera Hausera do role Larryho, který podává brilantní výkon. Většinou mu dělá společnost rovněž skvělý Taron Egerton a občas je doplňují dělají herečtí veteráni jako Greg Kinnear nebo Ray Liotta, takže je jasné, že ohledně herectví žádné stížnosti nebudou.  Rozhovory hlavní dvojice jsou skvělé a čekání na přiznání je napínavé. Je tak škoda, že jsou často vyrušování vedlejšími linkami, které nikam nevedou (kápo ve vězení, dozorce), které příběh nijak neposouvají. Jinak ale hutná atmosféra z vězení funguje a minisérie se dá zařadit po bok takových jako True Detective nebo Mindhunter. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hauserov intonačný prejav ma v prvom momente trošku zaskočil, resp. som tak nejak mal v prvom momente dojem, že trochu to s tým mimoňstvom až prehráva. Chcelo to chvíľku na to nájsť si k nemu cestu. A skrz výborne hrajúceho Egertona a vďaka fantastickému scenáru to šlo veľmi hladko a rýchlo. Sledovať tých dvoch, ako len sedia a rozprávajú sa zoči-voči a vy v mimike tváre jedného aj druhého môžete hádať, že čo sa im deje v hlave a čítať to, čo nebolo doslovne vyrieknuté, to proste bol naozaj strhujúci herecký koncert. To sú tie nezabudnuteľné momenty, ktorých tu je požehnane a pre ktoré si rozhodne na Black Bird spomeniem aj za desať rokov ako na jednu z najlepších väzenských sérií. Nikam to nekvaltuje, pomaličky si to buduje fascinujúcu psychológiu oboch hlavných predstaviteľov a aj celé to vyšetrovanie a snaha dostať sa do hlavy jednej zvrátenej mysle, je tak nejak autentická, vťahujúca a hlavne uveriteľná a nasiaknutá takou ťaživou atmosférou, ktorá mi pripomenula často trebárs vybornú prvú sezónu True Detective. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Čo na tom, že to je herecky zmáknuté na jednotku a navyše podľa skutočných udalostí, ked' sa to vlečie, ako v lete na saniach a z toho tlstého hoväda sa to ťahalo ako z chlpatej deky! Tak to vyvolávalo dojem, že každá jednotlivá epizóda snáď nikdy ani neskončí! Aby to však nebolo všetko, tak ma zabili navyše rolou Raya Liotty, ktorý hral jeho fotra a ktorý ho "nechtiac urgentne" ojebal o nejakých osemdesiat (+) litrov. Jeho úloha bola seriál zrejme zdržiavať a tiež poriadne ponaťahovať. Veď keby jeho postavu vynechali, bolo by to nádherných šesť 45 minútových epizód presne tak, ako to mám rád.Taktiež ma dosť mrzelo, že tomu vychcanému dozorcovi sa nakoniec nič neušlo. Vtedy by som snáď aj nad treťou hviezdičkou pouvažoval. 40% za mňa. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana, a to v období medzi 28. aprílom až 27. augustom 2021. (MikaelSVK)
  • Natočeno podle skutečného příběhu Jamese "Jimmyho" Keenea (Taron Egerton), bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla (Paul Walter Hauser). (mikki089)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Našel Marvel nového Wolverina?

Našel Marvel nového Wolverina?

04.07.2022

Zatímco se na obzoru rýsuje další Comic-Con, přichází zprávy, že herec Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba) jednal se šéfem Marvelu Kevinem Feigem o tajné roli. Podle nejrůznějších indicií by se… (více)

Reklama

Reklama