Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

slord 

všechny recenze uživatele

Super, mrazivá podívaná s jednoduchou premisou, avšak je vyťažená na maximum, a so skvelým herecký duom Egerton - Hauser, Egerton je výborný, no jeho herecký kolega Paul Walter Hauser je famózny, o jeho hereckých schopnostiach som sa presvedčil už v Richardovi Jewellovi, no tu išiel ešte o stupeň vyššie a toho magora si vychutnal. Kvalitka od Applu, ktorá sa dostane pod kožu. 9/10 ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Not bad, not great either. Příběh minisérie 'Black Bird', podle skutečných událostí, se zaměřuje na Jimmyho Keenea (Taron 'Rocketman' Egerton), který se za pletky v oblasti drog ocitne v situaci, kdy čelí deseti letům ve vězení. Z důvodu zhoršujícího se stavu svého otce, který před sebou nemá deset let, kývne na nabídku FBI a je převezen do jiného zařízení, kde se má infiltrovat a spřátelil a získat přiznání Larryho Halla, sériového vraha, který unesl, znásilnil a zavraždil (dodnes není přesně jisté číslo), ale hovoří se až o 40-50 ženách, dívkách. V popředí samozřejmě stojí Paul Walter Hauser v roli samotného Larryho Halla. Hauser mě zaujal už v Eastwoodově filmu 'Richard Jewell', kde hrál 'skutečného hrdinu, který zachránil životy desítek tisíců lidí, aby ho zničila mediální špína' (rovněž podle skutečných událostí - ale kdo neviděl a Hauser ho tady zaujal, vřele doporučuju). Ve výsledku je pak 'Black Bird' zajímavý a držící pozornost hlavně díky svojí autenticitě, ne díky tomu, že námět je jako "stvořený pro TV", takže si myslím, že to hodně postrádá z hlediska toho, co by člověk očekával. Je to spíše solidní herecký koncert, kde se čeká na odhalení a to se dostavuje v jakž takž mdlé podobě, u konce jsem usnul a musel poslední epizodu sledovat od poloviny znovu. Ale je to dobrý skok a krok, zejména pro Hausera, který dokáže hrát skutečné charakterní role a byl, možná díky tomu, že není dostatečně vy-Hollywoodovaný, ve vrcholné formě a chytá letošní Zlatý Glóbus a jsem si jistý, že o tomhle herci brzo uslyšíme v dalších skvělých projektech. Začal skromně, líbí se mi, jak přemýšlí, není to úplně váš typický "vymodelovaný lead actor", o to je ale zajímavější. A RIP, Ray Liotta, na to, jak jsem ho dříve nemusel, Liotta předvádí v jedné ze svých posledních rolí skvělý výkon v roli nemocného a čekajícího otce. + Za slušný výběr pro OST. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Mít to tři díly, je to pecka. A ten namakanej Taron co nosí pod pažema dva melouny a má kalhoty nad pupkem jak Van Damme v devadesátkách, tomu přijít na chuť prostě stále neumím, byť se i herecky snažil. Zato Ray Liotta a jeho patnáct minut z celého seriálu, by si klidně s takovou rolí ve filmu odtáhnul sošku za vedlejší krásnou roli jedna dvě. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejšího, vyčerpávajícího obsahu jsem byl velice zvědav, jak si s tímto příběhem romantického sériového vraha poradí americká produkce jablečného moštu. Musím předem říci, že jsem byl vcelku překvapen a spokojen i když skoro každá recenze má své ale. A to se zkusím v mém komentu, co nejvíce rozvést, aniž bych používal, co nejméně nechtěných brojlerů. Americká Apple TV+ nám zde naservírovala příběh podle skutečné události, která vedla k usvědčení jednoho z nemála amerických sériových vrahů a po velkém množství lasiček, hyen a dalšího zvěrstva nám předvedla další roztomilé zvířátko z říše živočišné. Tentokráte se jedná o volavku a jak mnozí z nás tuší, co asi tak tato přezdívka může znamenat, zejména v kriminálním či vězeňském prostředí. Příběh se nám snaží vykreslit události dvou hlavních hrdinů, kteří jsou v přítomném filmovém čase uzavřeni v luxusních ubytovacích apartmánech, které nabízí americký vězeňský systém. Jeden je nafoukaný floutek Jimmy, který se chvástá a vychloubá věcmi, které kdy provedl a kterému arogance vysloveně kouká z očí. Je krásný pohledný a sympatický a nejedné ženě z jeho úsměvu vlhnou svatební koláčky na plotně. Problém je v tom, že tento darebák dostal zasloužených deset let, takže si asi dlouhou dobu nevrzne. Náš druhý sympaťák Larry je trochu z jiného těsta. Narodil se  jako druhé nedomrdlé dvojče svého o minutu staršího povedenějšího bratra, kterého rodiče pojmenovali Gary. Zatímco Gary je krásný sympatický mladík, z Larryho o kterém tento příběh vypráví se stal nesympatický obtloustlý, zpomalený tučňák, kterého nikdo neměl rád a na kterého se místo sličných dívek lepily maximálně tak masařky a komáři a proto si vytvořil svůj snový svět. Děj se odehrává, jak v přítomnosti, tak i v retrospektivních záblescích, ve kterých nás zavádí do dětství obou hrdinů a taktéž můžeme vidět pozadí kriminálních událostí o kterých je řeč. Jimmymu je nabídnuta nabídka, že když z Larryho dostane informace o jeho trestné činnosti, tak mu bude zbytek jeho trestu odpuštěn, což je férová nabídka, jelikož Jimmy je dobrý posluchač a umí se spřátelit skoro s každým v tomto prostředí. A tak začíná přátelství arogantní vězeňské, prodejné vrby a sympatického basťocha s licousy, který svým mutujícím dětským hláskem rozpláče nejednu americkou seniorku, která sleduje tento romantický seriál v televizi. Ono je to tak podané, že si nejeden divák může myslet, že Larry chtěl jen najít tu pravou lásku, ale epičky, slepičky, ať se nikdo nezlobí šestnáctkrát hledat a nenajít a zabít a zakopat. Víc nebudu prozrazovat, ať si každý udělá obrázek sám o tomto příběhu bonzáka a mírně retardovaného naivky. Dobré herecké výkony, zejména Paula Waltera Hausera, kterého jsem do této doby neznal a který mně nejednou rozesmál svými nesmyslnými a někdy i romantizujícími plky. Taktéž nesmím zapomenout na poslední roli Raye Liotty, který bohužel už není mezi námi. Za příjemnou sondu do života amerických muklů musím dát zasloužených 70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený casting. Ne že by Edgerton nebyl dobrý herec, ale měl jsem ho spojeného především s odlehčenějšími rolemi, ale tady ukázal, že zvládne levou zadní i vážnější party a jestli bude i nadále trávit čas v posilovně, začne za chvíli onkurovat Velkému Jasonovi. Hauser na druhé straně už v Jewellovi ukázal, že hrát umí, ale i tak mě jeho výkon překvapil a dostal. Divák si sice nejdřív musí zvykat na jeho mluvený projev, ale ve finále je to jedna z věcí, která jeho postavě dodává na hrůznosti. Momenty, kdy se jeho obličej ze slabomyslného mouly mění v bestii jsou parádní. A dialogy mezi oběma hlavními aktéry jsou záležitostí pro fajnšmekry. Brutální prostředí věznice či vyšetřování FBI a policie jsou pak pro oba skvělou kulisou. Za mě pecka. 100% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana, a to v období medzi 28. aprílom až 27. augustom 2021. (MikaelSVK)
  • Natočeno podle skutečného příběhu Jamese "Jimmyho" Keenea (Taron Egerton), bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla (Paul Walter Hauser). (mikki089)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Našel Marvel nového Wolverina?

Našel Marvel nového Wolverina?

04.07.2022

Zatímco se na obzoru rýsuje další Comic-Con, přichází zprávy, že herec Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba) jednal se šéfem Marvelu Kevinem Feigem o tajné roli. Podle nejrůznějších indicií by se… (více)

Reklama

Reklama