Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

mil@n.fanatik odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíš to byl trapas... A jak vidím ještě tak vysoké hodnocení tohoto filmu, tak čumím!! Film vypadal nadějně, ale stěhování a vracení časem mi hodně vadilo, bylo toho víc, než by bylo zdrávo, a také scénky, které jsem si myslel, že jsou reálné a za chvilku zjistil, že to byla jen představa či blud, tak si říkám, to je ale blbost. Ano, může to párkrát ve filmu být, ale jak to bylo víc jak po 2, či po 3, což v totmto filmu bylo nespočítaně, tak po 5 "bludu" jsem si už ze srandy jen říkal "je toto zase jen představa, či realita..." No a když k tomu přidám ten hrozný příběh, tak film jízda na střele byla fakt střela, ale úplně mimo. Fuj, hnus, děs, ztráta času!! Odpad!!! ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal, protože předloha od Kinga je skvělá. Rozhoduji se dát mezi jednou nebo dvěma hvězdami. Nakonec to bude za dva. Herecké výkony jsou slabé, zpracování průměrné atd. Přesto si myslím, že už jsem viděl horší filmy. Doporučit to nemůžu, ale pokud to poběží v TV, tak to možná za jedno shlédnutí stojí. Za mě 2*. ()

Reklama

ganz 

všechny recenze uživatele

Musím říct že tento film mě překvapil, je to dáno i tím v jakém čase jsem ho zastihl v televizi. Víkendová noc, kdy nova nebo prima uvede alespoň jedno opravdové béčko a když pak člověk vidí v programu "Jízda na Střele-horor USA" musíte počítat pouze s tím že se v tomto filmu jen zasmějete tomu co se za film považovat dá ( přesto pro mě tento pokleslý žánr znamená hodně a velmi rád se na tyti filmy díívám), ale jízda na střele byla něco jiného, začátek ze střední školy mě pouze utvrdil že půjde jen o dlaší středoškolskou vyvražďovačku, ale tak tomu v jízdě není. Její pojetí mě oslovilo, bohuže kromě typických špatně natočených scén a lekaček, které byly občas opravdu hodně out.Prostě- 98 minut absurdních snů a jednoho psychotripu, není to špatný nápad a musím přiznat že mě film zaujal. ***+* za "Sebevražda? Dobrej nápad, no tak do toho". ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepříliš povedených filmových adaptací Kingových románů. Tentokrát se jedná o kratší povídku Jízda na střele a režie se ujal Mick Garris, který už má na svém kontě i pár dalších "kingovek". Pár zajímavých nápadů, ale jinak naprosto průměrný film, který ničím nepřekvapí. Když to neuvidíte, nic se nestane. Doporučuji snad jen Kingofilům jako jsem já, pro srovnání z předlohou. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nezaujatí filmoví fanoušci už můžou být na jméno Stephen King poměrně vysazení, protože s minimem výjimek platí pravidlo, co film to brak a nezvládnutá adaptace /tato novelka byla navíc napsána speciálně pro internet/. Jízda na střele je dalším z řady nepovedených video /i když pro tento formát snad ani není primárně určen/ horrorů, které neví čím zaujmout či případně šokovat. Příběh se odehrává koncem šedesátých let v USA a pojednává o mladém studentovi, který se vydává 200 mil stopem za svou matkou, která právě prodělala menší mrtvici. Bohužel trvá zhruba tři čtvrtiny filmu, než pochopíme o čem by to celé jako mělo být a i přesto že se nám dostane nějakých vysvětlení, zůstane nám na patře dosti odporná pachuť. A o čem to tedy celé mělo být? Taková povídka ze záhrobí, kterou měl dramaturg rozcupovat na kusy aneb trip plný nesourodných halucinací, který svou rozbitou skladbou bere i sebemenší touhu ponořit se do děje. Horrorová road-movie s trochou brutality, trochou moralizování a velkou porcí nudy. A to je na tom to nejhorší... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama