Reklama

Reklama

Zero no cukaima

(seriál)
  • Japonsko Zero no Tsukaima (více)
Trailer
Japonsko, (2006–2012), 19 h 11 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Noboru Jamaguči (kniha)

Hrají:

Rie Kugimija, Satoši Hino, Takahiro Sakurai, Nanako Inoue, Gó Inoue, Jui Horie, Ken Uo, Takeši Aono, Jasunori Macumoto, Tacuhisa Suzuki, Mika Doi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(49)

Recenze uživatele daGGos k tomuto seriálu (3)

Futacuki no kiši (2007) (S02) 

První série popisovala, jak Saito a Louise ke štěstí a lásce přišli. Druhá nás ujišťuje v tom, že se tedy jako fakt opravdu milují. To je sice skutečně pěkné, žel si tu lásku nedokáží dát najevo jiným způsobem, než neustálými záchvaty žárlivosti, hádkami a následným usmiřováním (doprovázeným v případě Louise i obvyklou dávkou nevybíravého fyzického násilí). Postavy mění své postoje jak ponožky (královna je ochotna nechat obětovat svou nejlepší přítelkyni ve jménu ochrany království, ale o pár dílů dříve to samé válkou zmítané království bez nějakého velkého váhání ponechá svému osudu). A ten konec ... ten vám milý tvůrci prostě nesežeru. I Guts (i když pravda, v té době ještě nebyl ve své vrcholné formě) si poradil jen se stovkou a chcípáček Saito že by měl takový kill count? Přesto všechno se stále ještě v rámci žánru jedná o lehce nadprůměrný zážitek. *** ()

Princess no rondo (2008) (S03) 

Nové členky harému, u kterých byla veškerá tvůrčí invence vyplýtvána do oblasti hrudníku, záporák oplývající charismatem použité záchodové štětky, naprosto směšné a ubohé dějové zvraty a stále stejné retardované chování hlavních hrdinů. Předchozím řadám se sice ještě povedlo překročit hranici průměru, ale svět Zero no tsukaima je už dávno vytěžený a Princess no rondo se potácí hluboko mezi marastem současné anime produkce. ** ()

F (2012) (S04) 

Postavy: je zajímavé, jakým vývojem (či spíše degradací) charakterů Zero no tsukaima za ty čtyři sezóny prošla. Po shlédnutí všech dílů už tak mohu s klidem prohlásit, že z celé té sebranky mě lidově řečeno nesraly jen dvě postavy - Tiffa, která nejspíš hlavně proto, že její jméno a tělesné proporce připomínají spíše herečku z béčkového porna, takže člověk ji snad ani nemůže považovat za nic jiného, než chodící fanservice a pak ještě Kirche, která se jako jediná s postupem času změnila k lepšímu. Popisu zbytku harému se raději vyvaruji, poněvadž by se to asi jen sotva obešlo bez dalších vulgarit. Děj: to efko v názvu znamená final a tak jsem víceméně očekával nějaké důstojné završení zápletky, která byla nastíněna už v předchozích řadách, pochopitelně s tím, že během těch 12 dílů dojde k nějakému vygradování a epickému závěru. Ale kdepak, Zero no tsukaima na to jde fikaně, hlavního superzáporáka celého dosavadního děje vyřadí jen tak mimochodem během prvních několika dílů, půlku seriálu stráví epizodkami víceméně o ničem, aby se pak až někdy kolem 10 dílu kde se vzal tu se vzal další superšmejd a honem ho kuchnout! Zklamání je ještě slabé slovo pro to, abych popsal můj celkový dojem z "příběhu". Hodnocení: z předchozích řádku už asi dokázali všichni vyčíst, že ze Zero no tsukaima F příliš nadšený nejsem. Bohužel, tahle série měla skončit již s první maximálně druhou řadou. Každá další byla jen dalším hřebíčkem do rakve. ** ()

Reklama

Reklama