Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné a přitom tak stejné, a to je vlastně dobře. Steven Knight je tvůrce, který nám nadělil Peaky Blinders a tak očekávání od nového seriálu, který se zakládá na skutečných událostech, rozhodně nebyla malá. To znamená, že nebylo jednoduché je naplnit a přitom se o Rogue Heroes mluví jako o jednom z největší letošních seriálových hitů. Zajímavé postavy, perfektní reálie a skvěle obsazené hlavní role. Vůdce smečky Connor Swindells (Sex Education) nemá chybu a postavu Jacka O'Connella (Skins) si nejde neužívat. Strašně mě baví fakt, že se opět podařilo spojit rockovou hudbu s historickou dobou. Přesně tohle fungovalo v prvních řadách Peaky Blinders a funguje to i tady, protože co jiného by mělo hrát když jedete pouští vyhodit do vzduchu neměcká letadla, než AC/DC? Hrdinství z toho přímo kape, ale není to takové to okázálé. Je to napínavé a až do konce nevíte, co se vlastně bude dít, protože smrt je nedílnou součástí této cesty. Tohle byla jizda a nemůžu se dočkat pokračování. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o vzniku britských speciálů SAS za II.SV aneb o tom jak mladý důstojník Stirling dal do kupy "tucet špinavců" a začal na vlastní pěst napadat německé letecké základny v Africe v době, kdy Rommel zatlačoval spojence div ne do Asie. Tohle je moje krevní skupina ikdyž to, co člověk od tohoto tématu čeká se dočká až od konce druhého dílu. První díl je užvaněná záležitost  se siláckými kecy, což mělo být jakýmsi úvodem vysvětlujícm impuls vzniku, ale oproti dalším dílům je to přestřelené i v realističnosti a kdybych neznal tu historii, tak to skrečuju. Od třetího dílu pětihvězdičková brilantní záležitost a ikdyž jsem čekal více přímočaré nabušené akce, tak nakonec mi ten mix akce, vykreslení postav a suchého britského humoru v poměru 1:1:1 sedl na 100% (a dát do dobového seriálu muziku AC/DC taky). Kdyby hlavní hrdina trochu méňe žvanil tak dám 5*. PS: a to, že ještě někdo z těch borců žije mne rozsekalo  ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01: Naprosto žeru Stevena Knighta a jeho styl. Líbili se mi už Peaky Blinders a i další jeho méně výrazná a známá díla, ať už seriálová či filmová, se mi zaryla do paměti (například Lock nepokrytě zbožňuji). A Rogue Heroes pokračují v tomto trendu. Seriál je přímo přeplněn skvěle napsanými i zahranými charaktery. U Connora Swindellse jsem měl trochu strach, jestli utáhne hlavní roli (v Sex Education byl výborný, ale šlo o docela jinou roli), ale naprosto si svého poloaristokratického bohémského floutka dává. Jack O'Connell by si zase, kdyby to šlo, za svůj výkon zasloužil Oskara. No a Alfie Allen za nimi vůbec nezaostává a jede si svou mnohem víc cool variaci Theona Greyjoye. A kromě hlavní trojky je tu celá plejáda bizarních a zábavných postav, ať už se jedná o členy SAS, velení britské armády či špiony v ženský šatech (tuto polohu zvládá Sofia Boutella i Dominic West). Akce je tu pomálu, ale když se dostaví, umí být řádně nekompromisní. Nemůžu nezmínit soundtrack, který je prostě absolutní top a jen dokazuje to, že s ACDC v pozadí je jakákoliv scéna mnohem stylovější než jakákoliv scéna bez ACDC v pozadí. Rogue Heroes se zkrátka moc povedli a já se hrozně těším na další řadu. "S kolika ženami jste spal?" "S dvanácti, pane." "Vítejte u SAS." 8/10 ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zrod legendárního pluku SAS v podání S. Knighta a hereckého ansámblu vypadá parádně. A vcelku i věřím, že to byla solidní banda, která vydržela 15km pochod bez vody v rozžhavené poušti. Jejich jedinou radostí byl rum a zabíjení fašistů, ale děj se nevyhýbá ani pikantním scénám jako je setkání s Winstonem Churchillem. Po úvodním rozjezdu a seznámení se s postavami začne být "veselo" i na bojišti. A jak jsme v každé epizodě upozornění, tak jde pořád o skutečné události. Nezbývá než doufat, že bude druhá řada. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec příjemný překvápko. S trochu otevřeným koncem, což mi vůbec nevadilo. Nevím, jestli tvůrci plánují dvojku, nebo čekají na (ne)úspěch téhle první, ale i já prostě nevím všechno. Co ale vím na beton že se to nakonec celé povedlo. Veskrze pánská záležitost, která střílí nejen břitkým humorem, ale když je potřeba, tak i ostrými. A tady  jich padlo pěkných pár beden. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)
  • Když Stirling (Connor Swindells) mluví o možnosti zničit nepřátelské stíhače na zemi, jmenuje doslova německé Messerschmitty a italské Caproni. Caproni však v tu dobu žádné standartní stíhače nevyráběl. Italové v Africe létali především na Macchi C.200 Seatta a Macchi C.202 Folgore, popřípadě na Fiat G.50 Freccia. (p3tris)
  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama