Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Slabomyselne. Nezvladli sme pozriet ani prvy diel, nastastie sme tie dalsie nezhanali. Tie radoby-cool kecy a hrdinovia jak z komixu, kde holymi rukami ucesany kecupom poliaty hrdina rozdrvi partu zabijakov, to by slo tak este v puberte, ale roky spravili svoje, takze za mna 1* za svizny strih, nic viac ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

V podstatě šestidílné poměřování ptáků, které ale díky dobře napsaným dialogům a občasné slušné akci vůbec není k zahození. Mimoto je ústřední herecké trio (Swindells, O'Connell, Allen), stejně jako přicmrndávači (Boutella, West, zbytek jednotky), naprosto solidní. Zejména O'Connell se svojí verzí "oirish" Paddyho je excelentní a nechává svůj talent plně na odiv. Představoval bych si ho v nějaké adaptaci irských legend jako mladého Finna MacCoola či něco podobného, kde by tuto silně naddimenzovanou roli válečníka-básníka mohl plně rozvinout. Zpátky k seriálu: Steven Knight po Peaky Blinders stvořil další "chlapskou" show, která se však nebojí řešit i strasti a pošetilosti toho, co to vlastně "chlapství" znamená. ()

Reklama

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Soustředění na méně podstatné detaily a to, co bylo pro vznik této legendární jednotky a její činnost hlavní, to je místy až v druhém plánu, pro znalce této části vojenské a válečné historie to musí být zklamání. Nejvíc mne ale iritovalo užití muziky ACDC, hudby elektrických kytar a další novodobé nehodící se do obsahu děje 40. let 20. stol.. To považuji skutečně za zprznění mimořádného tématu a nejhorší přešlap tvůrců, který nemohu v žádném případě tolerovat. Tohle by snad mělo být u reálných příběhů, které aspirují na zobrazení historie, trestné. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

SAS: Rogue Heroes jsou začátky Special Air Service, speciálních jednotkek britské armády. David Stirling je výstřední mladý důstojník britské armády, který je hospitalizován v Káhiře roku 1941 po nehodě při výcviku. Nudí se a je přesvědčen o tom, že současné speciální jednotky komanda nefungují. Proto vytváří radikální plán, který je proti všem pravidlům moderního válčení. Pro malou tajnou jednotku chce totiž naverbovat ty nejtvrdší, nejodvážnější a nejbystřejší vojáky, kteří by za nepřátelskými liniemi vytvořili chaos. Stirlingův nový tým je na jednu stranu komplikovaný a bezohledný, na druhou stranu však velmi statečný a hrdinský. - "Now the blood will flow." ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné a přitom tak stejné, a to je vlastně dobře. Steven Knight je tvůrce, který nám nadělil Peaky Blinders a tak očekávání od nového seriálu, který se zakládá na skutečných událostech, rozhodně nebyla malá. To znamená, že nebylo jednoduché je naplnit a přitom se o Rogue Heroes mluví jako o jednom z největší letošních seriálových hitů. Zajímavé postavy, perfektní reálie a skvěle obsazené hlavní role. Vůdce smečky Connor Swindells (Sex Education) nemá chybu a postavu Jacka O'Connella (Skins) si nejde neužívat. Strašně mě baví fakt, že se opět podařilo spojit rockovou hudbu s historickou dobou. Přesně tohle fungovalo v prvních řadách Peaky Blinders a funguje to i tady, protože co jiného by mělo hrát když jedete pouští vyhodit do vzduchu neměcká letadla, než AC/DC? Hrdinství z toho přímo kape, ale není to takové to okázálé. Je to napínavé a až do konce nevíte, co se vlastně bude dít, protože smrt je nedílnou součástí této cesty. Tohle byla jizda a nemůžu se dočkat pokračování. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • David Stirling (Connor Swindells) je na konci epizody zajat Němci, to se datuje k lednu roku 1943. Bohužel tank v německých jednotkách je americký MBT (Main battle tank). Tento fakt, vzhledem k využívání kořistní techniky během 2. světové války, můžeme ještě přehlédnout. O dost hůř se přehlíží samotný tank, tím je M60. Ten se začal vyvíjet až v polovině 50. let. První varianty se do služby dostaly až v roce 1959. (DavidSe)
  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama