Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Střihem počítačové hry, kde jsou zdůrazněny jen vybrané zlomky skutečného vzniku SAS a tak aby dnešní klipová generace vydržela u děje....Milovníci historie asi budou tiše trpět. Má to sice 6 dílů, ale vypovídající  hodnota bude tak 10%. Mám rád válečné filmy, techniku a tak jsem hodně zaslepen, proto dávám 4 a vzápětí uberu jednu... Tohle není důstojná oslava britského válečnictví. Navíc to vyzní jako, že neschopnou armádu zachrání komando SAS...tak ploché to jistě nebylo. Škoda, třeba jindy.. Oslavné komenty mě tu fakt baví....)) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// 60 % rockovej soundtrack, 30 % hláškování mezi opravdovými chlapy a 10 % válečný akce spojené s hromadou fuckupů. Famózní novinka Stevena Knighta letos v televizi bavila jako máloco, zase jednou vousatej Jack O'Connell potvrdil, že je jedním z nejlepších herců své generace, a jestli nebude do dvou let druhá série, tak si někdo koleduje o seriózní vyhození z letadla s nefunkčním padákem na zádech. 8/10 ()

Reklama

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další bratrstvo neohrožených a dostal jsem bandu opilců, který by se nejraději pozabíjeli mezi sebou. To ale neznamená že bych si tuhle odlehčenou a pohodovou jízdu neužil. Tvůrci nejspíš dobře a brzo pochopili že kdyby tohle předložili divákům ve vážném tónů tak se jim každej vysměje protože jestli je jen polovina obsahu pravda tak je to až neuvěřitelné. Neokoukané prostředí války v Africe má dalšího zástupce kvalitní seriálové tvorby, chce to druhou sérii. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že zrod SAS může být zfilmován třeba i zábavnou formou. Ta doba, ve které tento útvar vznikl, zábavná totiž zdaleka nebyla a tak mě překvapilo s jakým sarkasmem se tady tvůrci tohoto seriálu vytasili. A klobouk dolů. Sedlo to jako prdel na hrnec. Solidní přestřelky střídají absurdní scény, které mnohdy tnou do živého. To každý pacifista s oblibou k příběhu Hlava 22 musí jednoznačně ocenit. Šest epizod na jednu sérii je adekvátní a nechá se v klidu shlédnout. Jen jsem zvědavý, jakým směrem chtějí tvůrci děj příběhu posunout dál druhou sérií. No, uvidíme. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu se dozvíme, že "Kdyby padl Tobrúk, byl by Suez ztracen, kdyby padl Suez, padla by celá Afrika, kdyby byla ztracena Afrika, byla by prohraná celá válka."  Takže děkujeme našim britským "spojencům", že nám tu válku vyhráli.  (Počet britských vojenských obětí 2. SV 382 600) Naštěstí to tvůrci pojali jako komedii a jako komedii seriál i hodnotím.. Kdybych toto děravé a nelogické veledílo měla brát vážně, pak by to byl odpad jak vyšitý. Seriál cílí na adolescenty a vůbec není válečný. Jsem moc ráda, že vznikl i film v roce 2008 o našem nasazení československých vojenských jednotek v Tobruku, který je seriózní. Z několika oslavných komentářů tady se mi dělá nevolno. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)
  • Vozidla, která používala Long Range Desert Group (LRDG) a posléze i Special Air Service (SAS), byly upravené americké Chevrolet 1533X2 a Willys Jeep MB. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama