Reklama

Reklama

Šinseiki Evangelion gekidžóban: The End of Evangelion

  • Japonsko 新世紀エヴァンゲリオン劇場版 THE END OF EVANGELION (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když skončil seriál NEON GENESIS EVANGELION, mnoho lidí bylo rozhočeno, neboť konec seriálu byl značně matoucí. Proto, o dva roky později, vznikl tento film. Zatímco poslední svě epizody seriálu sledovaly výhradně vnitřní myšlenkové pochody hlavního hrdiny, End of Evangelion sleduje to, co se dělo venku, k čemu se celý seriál schylovalo. Mladý Ikari Shinji naposledy usedá do mohutného stroje - Evangelionu, aby čelil poslednímu kroku v evoluci lidstva. Přijme ho, nebo se postaví na odpor? (Skejpr)

(více)

Recenze (50)

Larky 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený alter - end Evangeliona pro náročnější diváky, kteří se nespokojili s odfláklími posledními dvěma díly seriálu.Škoda jen že se ve druhé polovině opět uchýlili k filozofování, které je přeci jen ale povedeněji ztvárněno.Nečekejte nějakou informativní smršť, autoři i tady si pro sebe spoustu tajemství uchovávají a zřejmě chtějí nechat diváka přemýšlet nad možným vysvětlením konce.Jsem relativně spokojen - slabší 4* ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tak trochu se zopakoval do filmu vývoj seriálu. Prvotní nadšení se postupně proměnilo v silné zmatení, a tak bych si rád nějak vyprosil další konec. Začátek je naturalistický, plný silných emocí a fantastický. Ve druhé části se opět probudily zhoubné myšlenky autorů, posunout dílo do nějakých vyšších sfér. Namísto Jungeho si berou do parády Nietzscheho a histrorie se trochu opakuje. Tentokrát je zde však přecijen více děje, a tak jsem i spokojenější. Film sice na nic z nastolených otázek neodpovídá, ale v té záplavě informací a skvělé hudby to je člověku v tu chvíli asi jedno. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Moc jsme si nepomohli, ale beru. Prožil jsem si sinusoidu nálad, která začala WTF momentem v nemocnici, aby to Asučin hněv nakopl na nejvyšší obrátky a poté to neblaze dokonala zdlouhavá, surrealistická a náboženská pasáž, kterou jsem bez dodatečného externího dovysvětlení nedokázal pobrat. Každopádně právě díky této znalosti jsem s výsledkem spokojen a pasuje mi ke kolosálnímu seriálu jako to vhodnější zakončení, které, ač to zní divně, dává větší smysl. Jsem ale nicméně toho názoru, že místo těch obrázků by mnohem vhodnější forma zapracovala například konverzace Shinjiho s Rei, která by značně usnadnila odpovědi na všechny položené hádanky. Hudba a kresba zaslouží palec. 70% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Wow. Neřekl bych, že mi to nějak zvlášť pomohlo pochopit některé nedostatečně vysvětlené aspekty seriálu, ani to asi nepovažuji za zcela uspokojivé zakončení (aspoň rozhodně ne v tradičním smyslu), ale je to prostě totální audiovizuální orgasmus a nesmírně intenzivní zážitek. Navíc tentokrát na mě oproti původnímu závěru seriálu fungovaly ty temnější momenty plné beznaděje mnohem líp. Rozhodně jsem to napoprvé všechno úplně nevstřebal, ale... Je to prostě něco naprosto unikátního. 9/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si po ubohoučkém filmu Pacific Rim spravit náladu a podívat se na nějakou epickou řežbu s roboty. Hodně jsem slýchával o NGE filmu, ale neviděl jsem ani jeden díl z předchozího seriálu. To mi ale vůbec zážítek neochudilo - po dosti nudném začátku jsem se nořil stále hlouběji do příběhu a překvapilo mě, že tu nejde ani tak o bojové scény (které jsou i tak velmi dobré), ale hlavně o jednoho chlapce, který celý život trpí slabostí (či slaboštvím) svého rozhodování a je ponižován od svého okolí. Trápí ho bytí, vztahy a nemožnost srůst se společenstvím. Konec je po psychologické stránce geniální! Připravte se na stroboskopické střihy a vysvětlení propojení snů a reality. Chlapcův mozek se snaží nalézt štěstí a sdílet ho i s ostatními, ale neví jak. Jak ovládnout ten vzorec nazvaný "život" a jak ho prožít správně. Jeho pocit neštěstí mívám i já, takže jsem se do toho naplno vcítil. Je tu velmi silná myšlenka o tom, že vlastně sny jsou to nejdůležitější, co máme, protože právě díky nim dosáhneme spokojenosti a vyrovnání. Jsem nadšen a nebýt toho nedobrého začátku, dal bych plné hodnocení. Takhle jsem se už hodně dlouho nepřenášel mezi realitou, sněním a osobním egem. Styl oduševnělých postav a psychotické animace je výbornou formou vyprávění. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Studio Gainax dostalo kvůli závěru filmu hodně nenávistných dopisů a režisér Hideaki Anno dokonce čelil výhrůžkám smrtí. [Zdroj: wiki.evageeks.org] (Shley)

Reklama

Reklama